Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κύπρο, Σερβία, Αλβανία και οδοιπορικό στους Αγίους Σαράντα ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

"Βαρύ" το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, με την Κουμουνδούρου να ανάβει τις μηχανές στο φουλ εκτιμώντας ότι οι εκλογές είναι όλο και πιο κοντά. 
Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πανελλαδικές συνδιασκέψεις σε όλη την περιφέρεια, οι διεθνείς επαφές του Αλέξη Τσίπρα δεν μένουν εκτός ατζέντας, καθώς,  μέσα στον Δεκέμβρη προγραμματίζονται τρία σημαντικά ραντεβού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σερβία
Στις αρχές Δεκέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, o Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Σερβία, όπου θα έχει μια σειρά επαφών σε υψηλό επίπεδο με τον πρόεδρο της χώρας Τόμισλαβ Νίκολιτς, την πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου Μάγια Γκόικοβιτς, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, αλλά και με την Επιτροπή Ελληνοσερβικής φιλίας.
Αλβανία – Οδοιπορικό στους Αγίους Σαράντα
Αντίστοιχο πρόγραμμα θα έχει και στην Αλβανία, όπου θα βρεθεί πιθανότητα τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει στην επιστροφή από τα Τίρανα να πραγματοποιήσει οδοιπορικό στους Αγίους Σαράντα, προκειμένου να υπάρξει επαφή με την Ελληνική μειονότητα της περιοχής.
Οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες εντάσσονται στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που προωθούν στην Κουμουνδούρου, θέλοντας όπως τονίζουν, να αναδείξουν μια σειρά από κοινά ζητήματα και συμφέροντα που έχουμε με τους γείτονες: Θέματα ενεργειακά, οικολογικά, εμπορικά που αφορούν το σχεδιασμό ένταξης των δυο χωρών στη διεύρυνση της Ε.Ε και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό, αναμένεται να αποτελέσουν βασικά σημεία συζήτησης.
Από το τραπέζι, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, δεν θα λείψουν ζητήματα, όπως το διεθνές δίκαιο και ο σεβασμός των συνόρων, με τον αυξανόμενο εθνικισμό και την ακροδεξιά να έχουν προκαλέσει ήδη πολλαπλά προβλήματα. Στην ατζέντα και η κρίση στην Ουκρανία.
Κύπρος
Στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων με αφορμή την κρίση στην ΑΟΖ, την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την γεωδυναμική πολιτική που πρέπει να αναδείξει η χώρα μας.
Στόχος, να εξαντληθεί κάθε διπλωματική δυνατότητα ώστε η Τουρκία να προβεί σε μια ουσιαστική κίνηση, που θα αποκλιμακώνει την ένταση προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δύναμη σταθερότητας
«Στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση είναι τελειωμένη» δηλώνουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου. Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να αποφύγει αστοχίες και κακοτοπιές του παρελθόντος, σχεδιάζει προσεκτικά βήμα προς βήμα τις επόμενες κινήσεις. Παράλληλα και μέσα από τις επαφές προσπαθούν να αναδείξουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η δύναμη σταθερότητας και πως το «ρίσκο» βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.
Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι οι διεθνές αγορές αρνήθηκαν το δανεισμό της Ελλάδας με την Κουμουνδούρου να λέει ότι η ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου για τερματισμό των μνημονίων «ήταν μια φούσκα που έσκασε».
Και επειδή γνωρίζουν καλά πως "η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της", στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν το επόμενο διάστημα και να επιταχύνουν τις εξελίξεις και να έρθουν σε στενή επαφή με τον κόσμο, αλλά και να εξηγήσουν περισσότερο το πρόγραμμά τους.
 ρεπορτάζ του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου