Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στην Εισαγγελία Αγίων Σαράντα βρέθηκε ο Έπαρχος Αλύκου κ. Καίσης Χ. για να υπερασπιστεί τη γη της Επαρχίας του.

Στη Γενική Εισαγγελία των Αγίων Σαράντα βρέθηκε προχθές ο Έπαρχος Αλύκου κ. Χρήστος Καίσης για να παραδώσει  στον Εισαγγελέα τα πρακτικά  για ποινική δίωξη  του αλβανού Φατός Αγκόνι και των κληρονόμων  της οικογένειάς του για την υφαρπαγή γης στην Επαρχία Αλύκου, με πλαστογράφηση εγγράφων και τη χρησιμοποίηση αυτών,  όπως προβλέπεται στο άρθρο 161 του Ποινικού Κώδικα.
Είχαμε αναφερθεί και στα προηγούμενα άρθρα μας, για την ιστορία αυτών των 2 αλβανικών οικογενειών όπου  μαζί με όλο το σόι τους, γύρω στα 134 άτομα διεκδικούν 3000 στρέμματα στο χωριό Καινούργιο επαρχίας Αλύκου.
Η  απόφαση αυτή για παραχώρηση αυτών των στρεμμάτων είχε παρθεί σε αντίθεση με το νόμο για το Εθνικό Συμβούλιο Πληρωμών των πρώην ιδιοκτητών,  καθώς αυτές οι επιφάνειες δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία τους, αλλά Βασιλική ιδιοκτησία , δηλαδή κρατική περιουσία, την οποία η τότε κυβέρνηση τη νοίκιαζε.
Το γεγονός αυτό διαβεβαιώνεται με τα έγγραφα που παρουσίασε ο έπαρχος Καίσης με τίτλο ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, "Σημαντικά χειμερινά λιβάδια της νομαρχίας Δελβίνου, Κονίσπολης, Αγίων Σαράντα". Σε αυτό το έγγραφο φαίνονται  ξεκάθαρα: τα λιβάδια του Τσιμίκου, το χωριό Καινούργιο και του Αγίου Παντελεήμονα, o αριθμός των γιδών 900, το ενοίκιο για το 1937..., άρα όλα αυτά τα λιβάδια τότε δίνονταν με ενοίκιο.
Έτσι αυτές οι οικογένειες ίσως να ήταν ενοικιαστές αυτών των λιβαδιών και μετά  το πέσιμο της βασιλείας να τα θεώρησαν δικά τους. Τα λιβάδια που λένε ότι είναι δικά τους δεν βρίσκονται στο κέντρο της Σωρονιάς, αλλά νότια της Σωρονιάς αρκετά χλμ πιο κάτω.
Ο ειδικός που καθόρισε τότε τα σύνορα της ιδιοκτησίας αυτής δεν πήγε επιτόπου.
Αυτές οι ιδιοκτησίες που ζητάνε αυτές οι οικογένειες δεν ανήκουν στο πιο άνω μέρος, αλλά λίγα χλμ πιο πέρα, ως εκ τούτου καθόρισε άλλα σύνορα και βάρυνε και τους ιδιοκτήτες , τους οποίους δεν  πήγε στα σύνορά τους, αλλά στα σύνορα άλλων βασιζόμενος και στην απόφαση του δικαστηρίου 17.10.2011
Ο Έπαρχος παρουσίασε ένα αντίγραφο του πρακτικού των ενοικιαζόμενων λιβαδιών του 1947
και σαν επαρχία ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό της τοποθεσίας της ιδιοκτησίας του κ. Αγκόνι και των κληρονόμων του, καθώς αυτή η ιδιοκτησία που παρουσίασε η οικογένεια Αγκόνι από τον προηγούμενο ειδικό δεν βρίσκεται στην περιοχή της Σωρονιάς, αλλά στην τοποθεσία Διαπόρου νότια της Σωρονιάς.
Να ευχηθούμε καλή δύναμη στον έπαρχο, γιατί αυτό ο δρόμος που άνοιξε είναι δύσκολος, μακρύς και μοναχικός....

7 σχόλια:

  1. Γιατί μοναχικός, που είναι οι εκπρόσωποι μας ο Μπολάνος και ο Ντούλες;
    Συγχαρητήρια στο κο Καϊση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί σκέφτονται μόνο τις εκλογές μόνο όταν χρειάζονται ψήφους μας θυμούνται.
    Ο Καϊσης πρέπει να πάρει την επαρχεία και να ψάξει αλλού στέγη. Να συνεργαστεί με κάποιον που μπορεί να τον βοηθήσει και στα προβλήματα του τόπου μας αλλά και με οικονομική στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχώρα Χρηστο, και τα 11 χωριά της επαρχίας, και συσσωμη η βορειοηπειρώτικη κοινότητα είναι στο πλάι σας και θα είναι σε κάθε ενδεχόμενη διαμαρτυρία, ενάντια στην αρπαγή της γης από αλλόθρησκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a re eparxe oloi oi boriooipirotes na ekanan to 1/10 apo ayto pou kaneis mporei kai na eixam mia elpida.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφιερωμενο σε ολους τους καινουργιωτες

    μας φερανε πισω τους μπεηδες και τους αγαδες
    θα μας φερουν και τους τουρκους,τους μαχαραγιαδες
    και εμεις με λουλουδια τους καρτεραμε
    για να τους δειξουμε ποσο μας λειψανε και ποσο τους αγαπαμε.
    το Τσιμηκου βογκα,πονα και αναστεναζει
    χαραμι το γαλα που μας μεγαλωσε
    σε ολους μας φωναζει.
    για το Τσιμηκου εμεις οι καινουργιωτες
    αξιζει να πεθανουμε,
    τοτε και μονο τοτε να ερθουν να το παρουνε
    τα πνευματα των προγονων μας
    στα σπιτια μας τριγυρνανε
    αξιοπρεπεια,περηφανεια,δικαιωση ζητανε.
    Σωτηρης Βασιλειου(Γιωργακης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ti ta theleis ta mampetia me aytoys ore foyli Kico me parakaleta den ginete tipota . Me ena mono tropo katalabenoyn aytoi mono me fobo. Empros loipon sta ARMATA emis oi kaiseoi mprosta kai oloi oi aloi piso mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι μαζί σας, Καινουργιώτες, Πλακιώτες και όλος ο Βούρκος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή