Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Εκδήλωση ΝΔ με Βορειοηπειρώτες: Με τη Νέα Δημοκρατία αυριανή κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό, θα αλλάξουν οι σχέσεις εθνικού κορμού και Βορείου Ηπείρου

Νίκος Λυγερός: Αν  την ομιλία μου αυτή την έκανα στα Τίρανα, πόσοι από σας που είστε σήμερα κοντά μας εδώ στην Αθήνα, θα παραβρισκόσασταν εκεί; - Κανένας!

Εκδήλωση της ΝΔ για το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Βορείου Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Απριλίου 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με τη συμμετοχή εκατοντάδων Βορειοηπειρωτών, αλλά και αρκετών Ελλαδιτών από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολιτικοί.
Από όλα είχε σήμερα η διάρκειας 4 ωρών εκδήλωση. Μερικά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔ έδωσαν το παρόν, για να καλύψουν μάλλον την απουσία του προέδρου τους τού Αντώνη Σαμαρά.
Παραβρέθηκαν οι κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών,  Ο συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος, Βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Β' Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης, Ο πρώην υπουργός Υγείας με τη ΝΔ, κ.Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγένιος Χαϊτίδης, Ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού και νυν αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας τής Ν.Δ., υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Αθηνών, Μανώλης Αγγελάκας, η Κατερίνα Παπακώστα πρώην βουλευτής ΝΔ και άλλοι πολιτευτές της ΝΔ.
Από τη Βόρεια Ήπειρο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΕΜΜ- MEGA, κ. Χρηστάκης Κίτσιος,Ο υπεύθυνος για θέματα παιδείας του κόμματος <<Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον>> (MEGA) κ. Ζήσος Λούτσης και τα στελέχη του κόμματος κ.κ.   Χρήστος Αργύρης, Μόντης Κολίλας, Αλέκος Λιάγκος, , Λευτέρης Αναγνώστης, Λευτέρης Πρίφτης,  κ. ά. Επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Τζιόβας, πρώην πρόξενος Αργυροκάστρου και οι κκ. Θωμάς Μήτσιος και Κώστας Μακαριάδης πρώην βουλευτές.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του ΚΕΑΔ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που παρότι προσκλήθηκαν δεν έδωσαν το παρόν.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ηχητικού και οπτικού ντοκιμαντέρ από την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Δερβιτσιάνη το 1991 που συγκίνησε τους παραβρισκόμενους οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Η Έναρξη έγινε από τον Γραμματέα της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Χρήστο Γ. Γιάνναρη ο οπόιος τόνισε ότι ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί άρρηκτο και ακατάλυτο το δεσμό μεταξύ της μητροπολιτικής Ελλάδος και του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και επιτακτική τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.


Ο υπεύθυνος του Τομέα Βορειοηπειρωτών κ. Γιώργος Κότης από  το Πωγώνι αναφέρθηκε στις δράσεις και στις προσπάθειες του Τομέα όσο αναφορά το Βορειοηπειρωτικό.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε πως "για τη Νέα Δημοκρατία η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο. 
Το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού πρέπει να το οραματιζόμαστε στα πατρογονικά χώματά του μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς, με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του και με εξασφαλισμένες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει. 
Η Αλβανία θα πρέπει να καταλάβει πως για μας, το μέλλον, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα της μειονότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Αλβανία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει στο σύνολό της την  Διεθνή Σύμβαση - Πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων. Είναι απαράβατος όρος για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Με τον ερχομό της ΝΔ στην Κυβέρνηση θα αλλάξουν οι σχέσεις εθνικού κορμού και Βορειοηπειρωτών. Η ΝΔ δεν διαχωρίζει κόμματα και οργανώσεις, ούτε πρόσωπα όταν πρόκειται για το Βορειοηπειρωτικό. Το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε μέχρι σήμερα τους Βορειοηπειρώτες πρόβλημα. Η Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς και εγώ προσωπικά ως αρμόδιος Τομεάρχης έχουμε δείξει, διαχρονικά, την μεγάλη ευαισθησία μας στα Εθνικά Θέματα. Ως αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας θα βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους Βορειοηπειρώτες, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στα πατρώα εδάφη.



 Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, κ. Κώστα Μπάρκα ο οποίος  έθιξε το πρόβλημα της διάσπασης που υπάρχει στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα.
Στο τέλος της σύντομης ομιλίας του, δύο άτομα από το ακροατήριο προκάλεσαν ένταση  διαμαρτυρόμενοι εκτός τόπου και χρόνου, λέγοντας ότι σήμερα δεν καλέστηκε η Ομόνοια, ότι οι βουλευτές μας στην Αλβανική Βουλή δεν έχουν προσφέρει τίποτα για τη Βόρεια Ήπειρο, ότι δεν είναι ικανοί για τη θέση που κατέχουν, ενώ τα παιδιά μας είναι σπουδαγμένα με 2 πτυχία, ότι θέλουμε κι εμείς να μιλήσουμε και να ακουστούμε κλπ. κλπ.
Σύνηθες φαινόμενο για εκδήλωση Βορειοηπειρωτών, όπου ποτέ δε σεβόμαστε τους ομιλητές και συνέχεια θέλουμε με τον πιο άσχημο τρόπο να προκαλούμε εντυπώσεις.
 Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον κ. Χρηστάκης Κίτσιος πήρε το λόγο αμέσως μετά κάνοντας μια σύντομη περιγραφή της τωρινής κατάστασης των πολιτικών δρώμενων στην Αλβανία και της καταπάτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος. "Μερικοί μιλάνε για ένωση των Βορειοηπειρωτών, αλλά στην ουσία δεν θέλουν ένωση και δεν κάνουν κάτι για να την επιτύχουν. Είμαστε εδώ σήμερα με την ελπίδα ότι η ΝΔ θα είναι πιο ουσιατική και άμεση όσο αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες και εδώ και στον τόπο μας." τόνισε ο κ. Κίτσιος.
Μετά το τέλος των χαιρετισμών ακολούθησε το πρόγραμμα των εισηγήσεων, αφού πρώτα προβλήθηκε ένα βίντεο με αναφορά στη Βόρεια Ήπειρο ως γη ελληνική.

Πρώτος ομιλητής ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής της ΝΔ,  ο οποίος μίλησε για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Πολύ καλός γνώστης της αλβανικής πραγματικότητας και του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος από τη θητεία του ως διπλωμάτης στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα .
"Οι προοπτικές ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διανοίγουν ευοίωνες προοπτικές για την χώρα και τους πολίτες της, αλλά η Αλβανία απέχει πολύ, η απόσταση είναι μεγάλη από την ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη πίεση εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα, πίεση η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Οι Αλβανικές Κυβερνήσεις πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να είναι αληθείς. Οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να είναι ενωμένοι, αλλά η ένωση δεν είναι εύκολο πράγμα. Η Ελλάδα στηρίζει την Αλβανία για την Ευρώπη, αλλά με αμοιβαίο σεβασμό και Ευρωπαϊκή στρατηγική."
Ο Θεόδωρος Οικονόμου, διπλωμάτης και πρώην Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, αναφέρθηκε στη δράση του όσο ήταν πρόξενος, λέγοντας ότι στην Κορυτσά υπάρχουν πολλοί Έλληνες, αλλά η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά τους. Πρότεινε να φτιαχτεί ένας εθνικός φορέας, στον οποίον θα ενταχθούν όλοι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Όποιος δεν ενταχθεί, είναι Αλβανός. Στην Αλβανική Βουλή έχουμε 8 ομογενείς και είναι σαν να μην υπάρχει κανένας, γιατί ποτέ δεν αναφέρονται στα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών.

Ο επόμενος ομιλητής βορειοηπειρώτης Γρηγόριος Γκιζέλης, Phd, τέως Διευθυντής Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημία Αθηνών, έκανε μια αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και επικεντρώθηκε πιο πολύ στον 20 αιώνα .

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ.  Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό με τον μοναδικό τρόπο ομιλίας του. Έκανε μια ανάλυση του φαινομένου της συνεκτικότητας συνδέοντάς το με το Ατλαντικό Μέτωπο και την Ευρωπαϊκή ένωση. Μίλησε για τη σημαντικότητα του Ευρωπαϊκού πλαισίου παρουσιάζοντάς το από τη γεωστρατηγική σκοπιά και το μεγάλο ρόλο που παίζει η Βόρειος Ήπειρος στην Ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η εκδήλωση έληξε με την προβολή του τρίτου βίντεο για τη Βόρεια Ήπειρο.






ανταποκριτής των Νέων της Βορείου Ηπείρου

27 σχόλια:

  1. ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο venizelos ekame nta to baggelh kai to basili gi ayto de phgan simera sth nea dimokratia????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Κόμμα των Ελλήνων θα είναι ηαυριανή δύναμη στα πολιτικά δρώμενα της Αλβανίας και στις σχ'εσεις μ τον ελληνικο εθνικό κορμό.Να μο το θυμάστε. οι ντουλομπολανηδες τελειωσαν.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lhgmena pernoun oi kyria apo tin palasa kai o aderfos tou kico kaishi??????????????ti rezilikia itan ayta simera...den upirxe kapoios na tous mantrwsei i na tous riksei xiropedes me ti fasaria poy diioyrgisan gia to tipota????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PASOK =PBDNJ-OMONOIA...........OLOANERI I SYMMAXIA TOU NTOULE TOSA XRONIA BALTE KAI TO PS ALBANIAS NA EIMASTE KOMPLE.....................POULIMENA TOMARIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Antonis Samaras ,kai i ND .ine OI Monh POU MPORun NA BOI8ISOUN TH Boria HPEIRO POU MPOROUN NA ASXOLI8UN SOBARA ME MAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lygeros, foberi prosopkotita,htan o monos poy aksize na akoyseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aisxos i gynaika pou fonaze! Rezilikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mia aporia tin exw:Aytoi pou itan ND kai synama KEAD - OMONOIA pos eniosan sti simerini sygkentrosi????????Apo ti mia pou akougan tous dikous tous tis ND, apo tin ali poy eleipan o Ntoules me to Mpolano kai trito pou eblepan tous MEGA mazi me tous neodimokrates???gia na mas poune ti gnomi tous??eimai periergi na tin akousw.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην τελευταια φωτογραφία που έχετε στο άρθρο είναι αυτή η κυρία που δημιουργησε την ολη φασαρία;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Akoygontas ton proin prokseno Korytsas ton agapito k.Oikonomou mpainw se skepseis kai legw pos ginetai i Ellada na diwxnei enan tetoio flogero patriwti apo ti b .hpeiro.Alla etsi symbainei pantote me tin ellada trwei ta kalutera paidia tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτές οι εκδηλώσεις που αφορούν το βορειοηπειρωτικό, οι πορείες, οι κοπές πίτας, τα γλέντια και οι χοροί, οι ημερίδες και οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται στη Βόρια ήπειρο, πρέπει να γίνονται εκεί που χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού, πρέπει να γινονται εκεί που θα σε ακούσουν κι αυτοί που πρ΄πει δηλαδή οι αλβανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:33 nai ayti i blameni einai prepei na katagete apo ta xwria tois ximaras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κακό είναι ότι στη Βόρειο Ήπειρο έχουν χωριστεί σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες, τη στιγμή που στην Ελλάδα ο δικομματισμός κατακερματίζεται!Μεγάλη φάπα το σημερινό για το ΚΕΑΔ.Το φυσάνε και δεν κρυώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ......kALA ENAS EPARXOS APO TOUS DEKA POU EXOME DEN TOLMISE NA ERTHEI.O 8EMHS POU EINAI BAMMENOS MPLE DEN EIXE LEFTA NA PLIRWSEI TO ISITIRIO I DEN PIRE TIN EGRISI APO TON ARXIGO TOU TO NTOULE??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φΊΛΕ 12:54 μόνον το mega ειχε τα κότσια και έψαλλε τον εθνικό ύμνο στην κρανιά και διοργάνωσε εκδήλωση κάτω από τη μύτη των αλβαν΄ων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TA PASOKIA TA PALIOLAMOGIA TELIKA EINAI KAI MEGALOI KAFROI.MAS ENTAZANE PANTA MAZI ME TOUS ALBANOUS, MAZI ME OLOUS TOUS ALLODAPOUS KAI TWRA EXOUN TIN APAITHSH NA TOUS PSIFISOUME blepe DIMITRAKOPOULOU gia na krineis ti simainei PASOK.KAI oi borioipirotes epimenoun kai eis ti simeron imera na rixnoun in psifo tous se aytous tous teleiomenous.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ελλας ελλας αντωνης σαμαρας......Σαμαρα θυμησου η βορειος ηπειρος μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. DULE,ANTE TWRA NA PIAKEIS TOYS TSIOKOYS TOY PANAGIOTOPOYLOY KAI TOY SAMARA K MIN KSANATOLMISEIS K PATISEIS TA KOULA SOY STIN N,D GIATI DEN KSEREIS APO POY NA FYGEIS SKATOROYFIANE PRODOTI.
    ELLAS ELLAS ANTWNHS SAMARAS !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ σαν η σημερινή είναι καταστροφή για τε μας......Κατέχει την πρώτη θέση στους παράγοντες διάσπασης και εσωστρέφειας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. me tin prothipoyrgia tou samara evelpisto na teliosei k to parti tou kead k i mizes apo ti mana ellada.. pola mpravo sto komma ton ellinon ta stelexoi k ton proedro tou!!! o mitsio kaisis apedikse gia pio logo o aderfos tou einai o megaliteros arxiprodotis pou den exei afisei tpt apoulito sta xoria tou alikou k tin paralia tis tsioukas... esteile ton aderfo tou k gkarize se olo to karavel fovoumenos min teliosei o eparxos aderfos k den prolavei na arpaksei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολυ ωραια εκδηλωση, αν εξαιρεθούν οι 2 που ξεφυγαν εντελώς.Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ιδίως ο Λυγερός. Όσο για την Ομονοια και το Ντούλε...ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αλλα τζαμπα λόγια, τζάμπα το "μόνο ενωμένοι μπορούμε" στο Σπόρτινγκ. Ενωμένοι μόνο με όσους επιλέγει ο Αυτοκράτωρ Ντουλε!
    Ξυπνααααααα Βαγγοοοοο....ξφλησες....παρε το χαμπάρι. Ειχες μια ευκαιρία σήμερα να αποδείξεις πως οντως σε νοιαζει η ενότητα και το συνολικό καλά. Αλλα εσύ τη μύτη ψηλά! Δηθεν δεν σας καλέσανε, δηθεν δεν μπορούσατε. Ρε που τα πουλάτε αυτά, κουτοχορτο μασσάμε!
    Απ την άλλη Το Μεγκα που το βλεπα επιφυλακτικα΄άρχίζει να ξερδίζει έδαφος, και ομολογώ πως στο προσωπο του προέδρου του Κιτσιου, βλέπω εναν ανθρωπο ειλικρινή με διάθεση να προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Γλυκολαλητος, ο ρητορας, το παιδι του Αναστασιου, ο πολυγλωσσος, ο οπωςθελω τη γυριζω...γνωστος σε ΟΛΟΥΣ ΜΑς ως Ευαγγελος Ντουλες, για αλλη μια φορα εβγαλε τη μασκα του αι εδειξε το πραγματικο του προσωπο..αυτο το προσωπο που το καμουφλαρει τοσο εξυπνα σε κατι κουτορνιθια βορειοηπειρωτες που τον προσκυνανε σα θεο.
    οι αληθινοι λογοι που δεν εμφανιστηκε ο Ντουλες στην Αθήνα ποιοι ηταν??
    αν αυτος ειχε καποιο σοβαρο λογο, ο σιαμμαιος του ο Βασιλης Μπολανος, που το παιζει και νεοδημοκρατης που ηταν??η Ομονοια της Ελλαδος?ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν κρίνω από το πώς φέρθηκε η επίσημη Ελλάδα σε:
    1) Πόντιους, 2) Ανατολικορωμυλιώτες, 3)Μικρασιάτες, 4) Κωνσταντινουπολίτες, 5) Ίμβριους και Τενέδιους, από το πώς διαχειρίστηκε τα εθνικά θέματα 1) της Κύπρου, 2) της Μακεδονίας, 3) του Αιγαίου, αλλά και από το πώς ανέχεται την συνδιοίκηση μαζί με την επίσημη Τουρκία στη Θράκη… τότε είμαι πάρα πολύ απαισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μου έκανε εντύπωση η απουσία του πρόεδρου της Ομόνοιας Μπολάνου και του πρόεδρου του ΚΕΑΔ Ντούλε. Από όσα έμαθα, τους είχε σταλεί πρόσκληση αλλά απάντησαν ότι δεν μπορούσαν γιατί ο ένας είχε δήθεν σοβαρές υποχρεώσεις στην Αμερική (καφέ έπινε στη Χιμάρα) και ο άλλος είχε δήθεν σοβαρές συναντήσεις στην Αλβανία (βρισκόταν στην Αθήνα) και ρωτούσε φίλους πως πάει η συνάντηση. Να τους χαιρόμαστε. Συγχαρητήρια στον Τομέα Βορειοηπειρωτών και στη Νέα Δημοκρατία. Οι Βορειοηπειρώτες στηρίζουν Αντώνη Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο στη Ν.Δ. για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Συγκλονιστικά τα video που προβλήθηκαν. Ξαναζωντάνεψαν μνήμες από το παρελθόν. Επίσκεψη Α. Σαμαρά στα χωριά της Βορείου Ηπείρου το 1990. Ο μόνος Έλληνας πολιτικός που τόλμησε να ανοίξει τις εκκλησιές μας.

    Το video για την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ήταν τεκμηριωμένο και δεν επιτρέπει σε κανέναν να την αμφισβητήσει και να παραχαράξει την ιστορία. Παρουσίαζε ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και τα δεινά που έχουν υποστεί οι Βορειοηπειρώτες από το ολοκληρωτικό καθεστώς του Ε. Χότζα.

    Video με φωτογραφικό υλικό έκλεισε την εκδήλωση. Έφερε στο μυαλό μας μνήμες. Από την απελευθέρωση της Κορυτσάς μέχρι την σύγχρονη ιστορία με φωτογραφίες από κατεστραμμένα σχολεία και εκκλησίες. Μνήμες που πρέπει να περάσουν στις νεότερες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. an den exei mia mikri pinelia apo ntoule kai bollano den einai gestiki i ekdilosi..atoi oi anthrwpoi einaito alatopipero tou boreiohpeirotikou

    ΑπάντησηΔιαγραφή