Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σύμφωνα το κεφάλι έτσι και το καπέλο!

του ΘΩΜΑ ΣΤΕΦΟΥ 
Μετά την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για κόψιμο των συντάξεων στους ομογενείς υπερήλικους, πολλοί Βορειοηπειρώτες ήταν έτοιμοι για κινητοποίηση για να διεκδικήσουνε αυτή την μεγάλη αδικία που είναι ίσον με γενοκτονία .Αλλά τι έγινε και σίγησαν;


Ποιος από τους υπουργούς που πήραν αυτή την απόφαση ξέρει το βορειοηπειρωτικό ζήτημα;
Ο Στουρνάρας ; Ο Βρούτσης; Ο Χατζιδάκης; Κανένας!. Ούτε καν ήθελαν να άκουγαν για Βόρειο Ήπειρο, ούτε ποτέ ασχοληθήκαν με το εθνικό αυτό θέμα.
Και αυτοί οι πολιτικοί που ασχοληθήκαν με το βορειοηπειρωτικό θέμα, ασχοληθήκαν καθαρά και μόνο για όφελός τους , για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γιατί ποτέ μας δεν μάθαμε να διεκδικήσουμε , να απαιτήσομε να τους υποχρεώσουμε να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν και γιατί όχι και να μας φοβούνται .
Αυτό προέρχεται κατ' εμέ, επειδή εμείς είμαστε σκορποχώρι και ποτέ μας δεν είχαμε μια οργάνωση δομή και το κυριότερο δεν είχαμε ηγέτες.
Σκεφτείτε ότι ο Τσίπρας και το κάθε Πασοκοκομμούνι ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για τον κάθε πακιστανό, μογγολό, πολωνό, αλβανό και για μας, για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ούτε μια λέξη.
Και το χειρότερο και οι δήθεν δεξιοί που μας υποστήριζαν το έκαναν για να μας κοροϊδεύουν, γιατί μας έμαθαν τι κουμάσια είμαστε, πόσο φελλοί και πόσο ανοργάνωτοι είμαστε και μια ζωή μας κοροϊδεύουν, μας περιπαίζουν , μας ξευτιλίζουν,  μας ταπεινώνουν, μας προδίδουν .
Ο βορειοηπειρωτικός λαός στη διάρκεια τον 23 χρόνων που βρίσκεται στην μάνα πατρίδα και τι δεν έχει υποφέρει, και τι αδικίες, και τι ταλαιπωρίες.
Πόσα χρόνια ήμασταν δίχως ούτε ένα χαρτί;
Πόσα χρόνια μας ταλαιπωρούσαν με τις βίζες; Πόσα χρόνια για άδεια παραμονής που ο κάθε λαθραίος πακιστανός και ταλιμπάν έχει αδια παραμονής, ενώ εμείς ήμασταν υπό το καθεστώς της ανοχής. Ο Έλληνας (βορειοηπειρώτης)στην Ελλάδα, στην πατρίδα του είναι υπό καθεστώς ανοχής. Πρωτάκουστο αυτό και μόνο για μας τους βορειοηπειρώτες. Να είσαι ξένος μέσα στην πατρίδα σου, . αυτό μόνο εμείς οι βορειοηπειρώτες μπορούσαμε και ανεχόμασταν.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λένε τα παιδιά μας στα σχολείο αλβανούς και εμείς τους κοιτάμε στα μάτια, τους ανεχόμαστε, δεν αντιδρούμε.
-Φύγετε στην πατρίδα σας, - μας λένε και εμείς χαζεύομε σαν άβουλα πλάσματα .
Η εκμετάλλευση που υπέστη ο βορειοηπειρώτης, ούτε στον εχθρό σου . Και όλα αυτά στην ίδια την πατρίδα του.
Ακόμα δεν κάναμε ξεκάθαρο σε οιονδήποτε, ότι η Ελλάς είναι και δικιά μας, δεν ανήκει μόνο στο Βρούτση και στο Στουρνάρα.
Και η Βόρειος Ήπειρος είναι και γη και λαός ελληνικός και έχει υποχρέωση το ελληνικό κράτος για το κομμάτι αυτό που είναι προδομένο από τους προηγούμενους συναδέλφούς τους πολιτικούς .
Από το 1995 μέχρι το 2000 ο κάθε σύλλογος έδινε πιστοποιητικά για να βεβαιώνει ότι είσαι βορειοηπειρώτης.
 Δυστυχώς, εμείς κουβαλάμε όλα τα χειρότερα απολήματα του κουμμουνιστικού καθεστώτος μαζί μας, ψευτιά , ρουφιανιά, γλύφτες ( servil το ξέρουν καλά οι παλιοί ), άβουλοι και το χειρότερο ότι ποτέ δεν διώξαμε το φόβο από πάνω μας και το εκμεταλλεύονται οι σημερινοί πολιτικοί της κυβέρνησης . Ο κάθε σύλλογος χωριού,η κάθε αδελφότητα, η κάθε ομοσπονδία, η κάθε νεολαία και ο κάθε πικραμένος καριερίστας με κίνητρο την αυτοπροβολή η το συμφέρον, κάνει κάποιο σύλλογο, πχ. των απατημένων συζύγων και μιλά ονόματι όλου του βορειοηπειρωτικού λαού.
 Αυτό και εάν δεν είναι κατάντια. Σε λίγους χορούς και κοπές πίτας είδα με ευχαρίστηση να μην προσκαλείται κανένας ρουφιάνος πολιτικός και να κάνει γλέντι για το χωριό του .
Αυτό έχει παραγίνει . Μια αδελφότητα ή ένας σύλλογος μετατρέπεται σε πολιτικό σύλλογο για προβολή του πρόεδρου της αδελφότητας και όχι πώς θα ενώσει το χωριό, πώς θα έχουν γνωριμίες αναμεσά τους και τα νέα παιδιά , πώς θα κάνουν κάτι για το χωριό τους.
Δυστυχώς ο ελλαδικός βορειοηπειρωτικός λαός δεν είναι οργανωμένος. Πήγε κάτι να ψελλίσει η Ομόνοια, αλλά με το που είδαν ότι ο λαός ξύπνησε και θέλει δημοκρατικές διαδικασίες την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια όπως πάντα. Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και όχι το κοινό συμφέρον. Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση που έχω εκφράσει την άποψή μου γραπτώς. 
Στο θέμα των συντάξεων τι γίνετε; Γιατί δεν αντιδρούμε; Που είναι ο λαός μας ; Μήπως εφησυχαστήκαμε με όμορφα λόγια η με απεργοσπάστες από τη Ν.Δ και το Πασόκ;
 Όποιος και εάν ανέλαβε την οργάνωση και καθοδήγηση τούτου του προβλήματος πρέπει να καταλάβει ότι θα στιγματιστεί για όλη τη ζωή του. Φίλε Παναγιώτη, δεν πολεμάς για το Θωμά, το Γιώργο, το Νίκο, το Μιχάλη… είναι ένας ολόκληρος λαός.
Εάν δεν μπορείς η δεν σε ακούνε βγες και πέσ' τα. Εσένα θα κράξουν . Σου κάνω έκλληση δημόσια σαν φίλος και σαν βορειοηπειρώτης, ότι το πρόβλημα των συντάξεων είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση, καθοδηγήση, όχι προσωπικές στρατηγικές και ξεσηκωμό όλων των βορειοηπειρωτών. Δεν περισσεύει κανείς, αφήστε ότι είναι με Ομόνοια, Μέγκα,  με τη Νεολαία, με τη Χρυσή Αυγή η με το ΚΚΕ .Ή ταν ή επί τας
 Εμάς μας βάζουν το καπέλο, σύμφωνα το κεφάλι. Δεν ακούνε, ούτε τους ιδρώνει το αυτί από φιλίες, σού-ξου, μου-ξου μανταλάκια.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ήρθε η ώρα του αγώνα . Aυτόν τον αγώνα, δυστυχώς δεν μπορεί ( που έπρεπε ) να τον δώσει η Oμόνοια , ούτε το ΚΕΑΔ , γιατί απλώς οι ηγέτες τους δεν τους ενδιαφέρει η σύνταξη συμπατριωτών, αλλά ο αγώνας το πώς θα βγάλουμε βουλευτή. Το ΜΕΓΚΑ αναπαύεται ότι  έχει την λέξη έλληνα στην ονομασία του και ψάχνει να δει  ποιος είναι με ποιον.
Στον αθηναϊκό χώρο δυστυχώς υπάρχουν εκατοντάδες αδελφότητες και  ομοσπονδίες  και ο κάθε πικραμένος πατριώτης μας έχει έναν γνωστό γραμματέα, βουλευτή, υπουργό και κάθε παρατρεχάμενο που μας κολακεύει και μας χτυπά την πλάτη και εμείς οι δύστυχοι ικανοποιούμαστε και δεν αντιδράμε, δεν διεκδικούμε.
Δεν μας υπολογίζουν, μάς είχαν πουλημένους, μας ξαναξεπουλούν όποτε γουστάρουν, μας ταπεινώνουν, μας ξεφτιλίζουν .
Προδοσία σκέτη και εμείς κοιτάζουμε ποιος είναι με Ομόνοια, ποιος είναι του Μέγκα για να βολευτούν αυτοί που μας έφεραν σε τούτη την κατάσταση .
Κάνω έκκληση στους θεσμικούς παράγοντες να πάρουν πρωτοβουλία και να ενώσουν όλους δίχως καμιά διάκριση , να ξαναγυρίσουν αυτοί που παλιά  έδωσαν τόσους όμορφους αγώνες για την ταυτότητα  χωρίς αποκλεισμό κανενός σημερινού συλλόγου, ομοσπονδίας, νεολαίας. Να εκλεκτεί επιτροπή αγώνα . Ήρθε η ώρα. Αλλιώς χαιρετίσματα στην εξουσία . 


13 σχόλια:

  1. πληθαινουν οι φωνες που εναντιωνονται στον ντουλε, στο κεαδ και ομονοια.και στην ευτελιστικη τους πολιτικη που μας χαντακωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oreos titlos oute raftis na soun.prepei syntoma na paroume monoi mas ta inia tou agwna,na afisoume eksw ta lamogia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα οσα λεγονται και πρωτεινονται ειναι καλα και αγια,το ζητημα ειναι να αποκτησουμε ηγητες οπου με αυταπαρνηση και προσωπικο σθενος θα αγνωνιστουν για το συνολικο καλο.Τα ευχολογια ειναι και αυτα καλα, αλλα, θα πρεπει να ρωτησουμε τους εαυτους μας, εαν ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε και να στηριξουμε τις μορφες εκεινες που θα φερουν την αλλαγη στο τοπο μας, η θα συνεχισουμε να στηριζουμε ξανα τους ιδιους, που οσων γνωριζουμε πολλοι εξ' αυτων οπως πολυ σωστα αναφερθηκε στο κειμενο οτι ησαν servil και δοσιλογοι . Αδελφια, εχω καταλαβει οτι , το κακο που μας ζωνει ειναι οτι ψοφαμε ολοι για τιτλους και για καρεκλες, και για αυτο δεν θα δουμε ποτε προκοπη.
    Κλεινοντας, θα συμφωνησω με τον γραφων οτι μονο με αγωνες και ποριες μπορουμε να πετυχουμε αυτα που δικαιουμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kapote prepei na ipothoun alithies xara sto stoma tou ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιοι της μοίρας μας να χαιρόμαστε τους κολακες τους γλύφτες τους πούλημενους δήθεν πατριώτες που το μόνο που τους νοιαζει ειναι η πάρτη τους και μόνο και να ποζάρουν καμία φωτο . Πρέπει να καταλάβουμε απτό πάνω απο κάθε πρωσοπικο συμφέρον πάνω απο κάθε πολιτικό πιστεύω ειναι η πατρίδα μας η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ αλλιώς χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε ΘΩΜΑ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αλλά θα ήθελα να κάνω την εξής παρένθεση σχετικά την παρακάτω πρόταση σας ,και σύγχρονος να σας δώσω και μιαν απάντηση πάντα καλοπροαίρετα βοηθώντας έτσι και το διάλογο ....

    Το ΜΕΓΚΑ αναπαύεται ότι έχει την λέξη έλληνα στην ονομασία του και ψάχνει να δει ποιος είναι με ποιον.


    Πρώτον ένας νέος φορέας που το κατεστημένο προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά και ρίχνοντας τόνους λάσπης καθημερινά στον ανεμιστήρα και οποίον πάρει ο χάρος και όχι μόνο.
    Δεύτερων μια μικρή ενημέρωση ίσως για κάποια πράγματα που αγνοείς ένα νέο κόμμα κατάφερε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει το πλαίσιο αιτημάτων ( μετα τα 22-ετη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ)της μειονότητας.
    Τρίτον έφερε την αλλαγή από τους κατακριτές της ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για την πραγματική ένωση των βορειοηπειρωτών και την χάραξη εθνικής στρατηγικής αυτός είναι ο στόχος και οι απαιτήσεις στελεχών και της βάσης του κόμματος των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. thoma sinxaritiria o nikos ime makari na ginoyn poli na ekfrazonte etsi na toys petane ekso apo kathe ekdilosi exis epixirisi dikia soy ke den se endiaferi pos tha epibiosis ke etsi ta blepis ke ta krenis ta pragmata apo tin pragmatiki eikona tha exis panta tin ipostirksi moy san enas aplos simpolitis soy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Θωμά!
    Είναι μεγάλη αλήθεια ότι η διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ είναι εγκληματική και φανερό ότι το ελληνικό κράτος μας έχει διαγράψει από καιρό, η γι αυτούς δεν υπήρχαμε ποτέ.Η διακοπή της σύνταξης είναι η αφορμή για να το διαπιστώσουν αυτό, όλοι οι βορειοηπειρώτες.Αλλά πάνω από το έγκλημα της διακοπής της σύνταξης είναι το ΚΥΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,που σίγουρα κι εμείς έχουμε τις ευθύνες μας και όχι μόνο το ελληνικό κράτος. Φίλε Θωμά είναι η ολοτελώς εγκατάληψη των πάτριων εδαφών μας και η παραδοσή τους χωρίς μία δεκάρα στους αλβανούς.Είναι έγκλημα και όπως φαίνεται ο Θεός μας τιμωρεί.Νομίζω πως έχουμε προσωπικότητες που μπορούν να μας ενώσουν.Όμως το σύστημα τους παραμέρισε προ καιρού. Ας τους επαναφέρουμε.Αλλά ένα είναι το σίγουρο. Χωρίς την προκοπή του τόπου μας εκεί στη Βόρεια Ήπειρο , δύσκολα να ευτυχίσουμε εδώ. Χρειάζεται μυαλό , σοφία και τόλμη.Οι λίγοι ούτε φωνή έχουνε και ούτε δύναμη. Οι πολλόι έχουνε και φωνή και δύναμη.Ας βρούμε τους ηγέτες μας να μας ενώσουν και ότι προλάβουμε.Οι ηγέτες υπάρχουν και ας παραμερήσουμε τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με εκφραζεις απολυτα. Αν δε γινουμε "χωριο"τωρα δε θα γινουμε ποτε,αλλα χρειαζετε "ΚΕΦΑΛΙ" να μασ οδηγησει......ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ. Χρηστος απο το ΧΑΣΚΟΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θωμα καλημερα.θα σημφωνισω μαζι σου,οχι σε ολλα βεβαια,αλλα θα σου πω το εξης Στου κουφου την πορτα,οσο θελεις βρωντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβω Θωμα η διαμαρτιρία σου είναι παλικαριά και λεβεντιά παρακαλώ να σημετέχεις για να ξυπνήσεις τους κοιμημένους και τους φοβητσιάρειδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε θωμά πάρε προτοβουλία για μια συνάντηση με μια ανακείνωση στο διαδικτιο η αλλου γιατί είναι πολύ που θέλουν να συμμετέχουν .Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή