Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν οι Βορειοηπειρώτες για το πρόβλημα των συντάξεων του ΟΓΑ;


Μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Τετάρτη για τη διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και την πορεία  μέχρι τη Βουλή, οι Βορειοηπειρώτες του Λεκανοπεδίου φαίνεται να καθησύχασαν από τις διάφορες υποσχέσεις βουλευτών και πληροφορίες, ότι  το πρόβλημα θα λυθεί.
Η Επιτροπή Πανελλαδικού Αγώνα Ομογενών απαρτιζόμενη από εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών και ποντιακών συλλόγων την ίδια εκείνη στιγμή  παρέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο του Υπουργείου μέσω του οποίου ζητούσαν την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/2012. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου τους υποσχέθηκε συνάντηση με τον υπουργό κ. Βρούτση για σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα πραγματοποιούνταν ευρεία συζήτηση για το ζήτημα αυτό, ενώ θα παρουσίαζαν και συγκεκριμένες προτάσεις.
Απ' ότι φαίνεται η συνάντηση αυτή δεν έγινε σήμερα και δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, παρότι μαθαίνουμε  ότι ο Υπουργός υποσχέθηκε να τους δεχτεί τη Δευτέρα.
Το θέμα συντάξεων του ΟΓΑ είναι από τα πιο δύσκολα για την Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, διότι ο νόμος είναι μνημονιακός, δεν αλλάζει εύκολα και από τη στιγμή που ψηφίστηκε για διακοπή των συντάξεων, από κάπου αλλού πρέπει να κόψει χρήματα η Κυβέρνηση αν αποφασίσει να δώσει έστω και λίγα στους ομογενείς.
Ερωτήσεις έκαναν και κάνουν και καλές προθέσεις  δείχνουν αρκετοί βουλευτές και υπουργοί, όμως το παν αυτή τη στιγμή εξαρτάται από τον Πρωθυπουργό. 
Είναι γνώστης ο κ. Σαμαράς και τι έκανε για την επίλυση αυτού του εθνικού προβλήματος;
Αν για τους Πόντιους οι πιθανότητες επίλυσης είναι πιο πολλές, για τους Βορειοηπειρώτες είναι πολύ περίπλοκα τα πράγματα.Υπό αυτές τις συνθήκες ποιος θα ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο των Βορειοηπειρωτών;
Ποιοι θα πάρουν τελικά την πρωτοβουλία να ασχοληθούν σοβαρά και καθώς πρέπει με το θέμα των συντάξεων;
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στον αγώνα για την επίλυση του προβλήματος;
Θα εφησυχαστούν οι Βορειοηπειρώτες σε δηλώσεις και υποσχέσεις ή θα χαράξουν στρατηγική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου