Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Αλβανία ιδανικότερη επιλογή απο την Ελλάδα για επενδύσεις σύμφωνα

Την αξιολόγηση Β+/Β της Αλβανίας επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας μάλιστα «σταθερό» το outlook, δηλαδή τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας. Οι αναλυτές της S&P συμπληρώνουν βέβαια στην αιτιολογική τους έκθεση πως εάν δεν επιλυθούν οι πολιτικές και θεσμικές....
προκλήσεις στην Αλβανία ενδέχεται να έχουν αρνητική επίδραση στις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Τονίζουν όμως πως θεωρούν ότι «η αλβανική κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της προς τη δημοσιονομική ενοποίηση, καθώς και ότι η οικονομία σταδιακά θα ισορροπηθεί μακριά από το ακόμη υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, που εκτιμάται στο 10% του ΑΕΠ το 2011»

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι το … χάσμα που υπάρχει πλέον ανάμεσα στην αξιολόγηση της Αλβανίας και της Ελλάδας, με τη χώρα μας να απέχει αρκετές βαθμίδες της κλίμακας αξιολόγησης του οίκου, με ό,τι αυτό σημαίνει και σε πρακτικό επίπεδο για την δυνατότητα της χώρας να δανειστεί, να προσελκύσει επενδύσεις, γενικότερα να «σταθεί» στη διεθνή σκηνή.

Εκεί όπου η Αλβανία φαντάζει πλέον ως … ιδανικότερη επιλογή !
http://ola-e-tipota.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου