Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αλβανία ο Κόπολα...Για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Summerfest


Στην Αλβανία ο Κόπολα

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα βρίσκεται στην Αλβανία από χθες ως επίσημος προσκεκλημένος του φεστιβάλ.

Ο Κόπολα  επισκέφθηκε το Θέατρο Αλεξάντερ Μοϊσίου, στο Δυρράχιο, οπού τον περίμενε πλήθος σκηνοθετών, φοιτητών, δημοσιογράφων και διανοουμένων, και μιλούσε για οτιδήποτε σχετίζεται με την κινηματογραφική τέχνη και καριέρα του. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είπε «Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα στο Ντουμπρόβνικ για τα γυρίσματα ταινίας και ήξερα ότι είναι κοντά μία χώρα, την οποία δεν μπόρεσα τότε να επισκεφθώ: Ήταν η Αλβανία. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».


Επίσης, συναντήθηκε ακόμη με το δήμαρχο του Δυρραχίου Βανγκιούς Ντάκο και είχε σύντομη συνάντηση με κατοίκους της πόλης στο δημαρχείο.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Summerfest άνοιξε τις πύλες του στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται αύριο, 2 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά φέτος προστέθηκαν δύο νέα τμήματα, το Διεθνές Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ και το Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους.


Στην προβολή σημαντικών και καινοτόμων έργων της σύγχρονης παγκόσμιας κινηματογραφίας θα εστιάσει η φετινή διοργάνωση. Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν οκτώ ταινίες, που επελέγησαν μεταξύ των πιο σημαντικών πρόσφατων παραγωγών και στο ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα, το Τμήμα Βαλκανικός Κόσμος, συμμετέχουν έξι ταινίες από την περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου