Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

O βουλευτής Tahiri στην επέτειο του Τάγματος Τσαμουριά στο Μαρκάτι. Μαζί με τους Τσάμηδες και ο Έλληνας έπαρχος Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, στο χωριό Μαρκάτι των Αγίων  Σαράντα εορτάστηκε η 69η επέτειος του Τάγματος Cameria (Τσαμουριά).
Η επέτειος αυτή εορτάστηκε με την παρουσία πολλών τοπικών αρχόντων, κοινότητας Τσάμηδων, εκπροσώπων των τοπικών μονάδων, αλλά και του βουλευτή της Περιφέρειας Αυλώνας , κ. Dashamir Tahiri. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν τα "Νέα της Βορείου Ηπείρου", παρών στην εκδήλωση αυτή ήταν και ο έλληνας έπαρχος Λιβαδειάς, π. πρόεδρος των Επάρχων και μέλος του Συμβουλίου της Ομόνοιας κ. Ηρώδης Νταλιάνης, ο οποίος χειροκροτούσε τον βουλευτή  Tahiri όσες φορές αναφερόνταν με "κολακευτικά" λόγια για την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κύριος Tahiri, τόνισε ότι η ύπαρξη αυτού του τάγματος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να αποδείξει στην ελληνική κυβέρνηση ότι εμείς οι Τσάμηδες, όχι μόνο  δεν είμασταν συνεργάτες των Γερμανών, το οποίο είναι ο λόγος  των Ελλήνων για την μεγαλύτερη τιμωρία μας  και διωγμό μας, αλλά εμείς πήραμε μέρος ενεργά στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους φασίστες και ναζίστες εισβολείς και κατακτητές!

  Η Αλβανική ιστοριογραφία στο παρελθόν δεν έχει δώσει τη δέουσα σημασία σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα, γι' αυτό νομίζουμε  ότι ήρθε η μέρα  ώστε να  δείξουμε το δίκαιό μας και να γίνει μέρος της ιστορίας μας τώρα.
Ο Βουλευτής Tahiri υποσχέθηκε ότι θα μετατρέψει την Επαρχία Μαρκατιού σε κέντρο της Τσαμουριάς  και θα είναι πάντα παρών, όχι μόνο στις γιορτές τους, αλλά θα εργαστεί για να προωθήσει και να λύσει τα προβλήματά τους! Αυτή η Επαρχία θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την επιτυχία της διακυβέρνησης του PDIU  στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ο βουλευτής.

6 σχόλια:

  1. na ton xaireste dimotes tis eparxias livadeias ki esy baggeli ntoule kai basili bollano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι τσαμιδεσ σιγουρα κινουνται και θα καταφερουναι το στοχο τουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H OMONOIA SIGOYRA WS E8NIKH ORGANOSH TVN ELLHNON DE SYMFWNEI EPISIMA ME TOUS TSAMHDES ALLA TA STELEXH THS BLEPE NTALANH DEN AKOLOUTHOUN TIN IDIA GRAMMH................................................BOLLANO PROXWRA SE ANASXHMATISMO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το τάγμα της Τσαμουριάς, ήταν αυτό που πολέμησε ενατίον των ελλήνων και τώρα οι τσάμηδες το τιμούνε και καλά κάνουν, αλλά τα κουτάβια τα δικά μας τι δουλειά έχουν να παραβρίσκονται και να χειροκροτούνετους εγκληματίες πολέμου;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Rodi thee pare thn tsamoyria na se doksasoyn ta aderfia soy oi tsamides, na soy ftiaksoyn ena busti san toy lefteri talioy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πιον αλητη μιλατε για(τον ηρωδη)αφτοσ κανει αφτο που του λεναι γιατι ι ντοσγιεσ του δεν εχουν κλειση ακομα απο τη μασκατου 97 αφτοσ εκσον απο πρωδοτεισ δεν ειναι τιποτα αλο οταν τρωει σουπα στον παιθερω λαιη οτι ειναι τσαμισ και οταν τον ταιζει η παιθαιρα λαιη λαμποσ ποτε δεν μαθαμαι πιοσ ειναι ο ηρωδησ οκαιροσ θα τον δηκαση σαν τον πα...........του

    ΑπάντησηΔιαγραφή