Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ μας: Ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο και δεν πήγε κανείς για να μη χάσει τη σειρά στο ATM!

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός πολίτη
ΝΤΡΟΠΗ μας: Ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο και δεν πήγε κανείς για να μη χάσει τη σειρά στο ATM!Απογοήτευση και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι άνδρας ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα και παρά το γεγονός ότι πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά για να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ, κανείς δεν πήγε να τον βοηθήσει μην τυχόν χάσει τη σειρά του!

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Γιάννουλη Λάρισας και είναι ενδεικτικό ότι η μεν κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η δε ανθρωπιά τείνει να στερεύει.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει πολίτης,  ο άτυχος άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, αλβανικής καταγωγής,  ο οποίος δούλευε σε κτήματα, επισκέφθηκε γιατρό, επειδή ένιωθε αδιαθεσία. Βγαίνοντας από το ιατρείο, σωριάστηκε στο έδαφος και μέσα σε λίγα λεπτά πέθανε.
Το συμβάν σημειώθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από υποκατάστημα της τράπεζαςALPHA BANK, στο οποίο περίμεναν καρτερικά δεκάδες πολίτες. Όμως κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.
 
«Έπαθα σοκ όταν τον είδα να κάνει εμετό και να σωριάζεται κάτω. Αμέσως φώναξα ''βοήθεια ρε παιδιά, βοήθεια'' αλλά όλοι τους στεκόταν στην ουρά και το μόνο που έκαναν ήταν να κοιτάζουν. Κανένας δεν έφευγε από την ουρά να έρθει να μας βοηθήσει. Εκεί στη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον γύριζαν το κεφάλι τους, βήμα όμως δεν έκαναν! Πήγα στο φαρμακείο και φώναξα τον φαρμακοποιό ο οποίος έτρεξε αλλά ήταν αργά. Ο άνθρωπος είχε πεθάνει» είπε στην press-a, αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος γνώριζε τον άτυχο άνδρα.
 
Συγκλονισμένος ο πολίτης πρόσθεσε: «Εδώ ήρθε το ασθενοφόρο να τον πάρει, φώναζαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ μέσα στην ουρά ''Πού είναι ρε παιδιά ο άνθρωπος; Που είναι;'' και να βλέπεις καμιά 30αριά άτομα, μπορεί και παραπάνω, να στέκονται στην ουρά και να τον δείχνουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε να τρέξουν να βοηθήσουν, να ανησυχήσουν λίγο, να ταραχθούν... Τίποτα! Που είναι η ανθρωπιά μας; Έχω πάθει σοκ!».