Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Αλβανία ανάμεσα στις χώρες που συνέδραμαν στα βασανιστήρια της CIA!

Η Αλβανία ανάμεσα στις χώρες που συνέδραμαν στα βασανιστήρια της CIA!
Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κυκλοφόρησε χθες μια έκθεση σχετικά με τις μεθόδους βασανιστηρίων για την ανάκριση κρατουμένων υπόπτων για διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα που χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA σε μυστικά κτίρια στην Ευρώπη και στην Ασία, 8 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Η έκθεση υπογραμμίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τη CIA για να αναγκάσει τους κρατούμενους να αποκαλύψουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η CIA και άλλες αμερικανικές αρχές διενεργούσαν ατομικά, αλλά είχαν δημιουργήσει σχέσεις με διάφορους εταίρους σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν στη μετεγκατάσταση, τα βασανιστήρια και τις μυστικές κρατήσεις όσων οι ΗΠΑ πίστευαν ότι είχαν δεσμούς με την τρομοκρατία.
Σε μια λεπτομερή έκθεση 6700 σελίδων, διαβάζουμε ότι μία από τις χώρες που διευκόλυναν το έργο της CIA ήταν επίσης η Αλβανία. Η έκθεση δεν σημειώνει τον συγκεκριμένο “έργο” που επιτελούσαν οι χώρες που συμμετήχαν.
«Οι ΗΠΑ και όλες οι χώρες που έχουν εργαστεί για τη μεταφορά, τη σύλληψη και τον βασανισμό – ανάκριση υπόπτων έχουν διεθνή νομική υποχρέωση και ευθύνονται πλήρως για τα εγκλήματα που αφορούν τα βασανιστήρια και τις εξαφανίσεις των υπόπτων», δήλωσε η Julia Hall, εμπειρογνώμονας της Διεθνούς Αμνηστίας για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με το himara.gr η Γερουσία με την έκθεσή της επικρίνει τις μεθόδους που εφάρμοσε η CIA και ήταν απαγορευμένες. Όμως η διοίκηση της CIA είχε πάρει το ΟΚ από τον Λευκό Οίκο και τους δικηγόρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Μπους.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου