Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το Σάββατο η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκλέγει νέο Πρόεδρο

OMONOIA SHMA• Τη νέα της ηγεσία καλείται να εκλέξει το ερχόμενο Σάββατο η οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας «ΟΜΟΝΟΙΑ». Το έργο που πρόκειται να αναλάβει είναι δύσκολο καθώς θα πρέπει να της προσδώσει νέα δυναμική, ώστε να περιλάβει στις τάξεις της όλους τους Έλληνες και ειδικά εκείνους που απομακρύνθηκαν από την οργάνωση, είτε εξαιτίας πολιτικών επιλογών της, είτε προσωπικών στρατηγικών που αναπτύχθηκαν. 

Παράλληλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα αν θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με την Κυβέρνηση Ράμα – με το «μανδύα» του ΚΕΑΔ- ή θα προχωρήσει σε διακοπή της εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας. Μέχρι και χθες δεν είχε ξεκαθαριστεί το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες για την Προεδρία, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι τελειώνει η θητεία του νυν Προέδρου Βασίλη Μπολάνου, καθώς έχει συμπληρώσει το ανώτατο όριο των δύο θητειών.
Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες από τους Αγίους Σαράντα, για υποψήφιοι πρόεδροι ακούγονται οι Άλκης Πούλης -που πρόσφατα παραιτήθηκε από Υφυπουργός-, Λεωνίδας Παππάς πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Καίσης, έπαρχος Αλύκου και Ηρώδης Νταλιάνης  έπαρχος Λιβαδειάς.  Η προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων για Πρόεδρο και μέλη Γ.Σ. λήγει αύριο  στις 5 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η Γενική συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με ομιλία του νυν Προέδρου Βασίλη Μπολάνου. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, ομιλίες και τοποθετήσεις των υποψηφίων προέδρων και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Στις εκλογές συνολικά θα πάρουν μέρος 420 εκλέκτορες, που εκπροσωπούν τα παραρτήματα Αργυροκάστρου (100), Αγίων Σαράντα (90), Δελβίνου (50), Χιμάρας (45), Τιράνων (25), Κορυτσάς (20), Αυλώνας (10)  και από Ελλάδα (80).

Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου