Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τα τελευταία «Ομονοιακά μαγειρέματα» για τις Προεδρικές εκλογές


Άγιοι Σαράντα.Τελικά χθες το απόγευμα οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες για την προεδρία της Ομόνοιας. Οι τέσσερις υποψηφιότητες ήταν αναμενόμενες, εκτός από αυτή του Βασίλη Κάγιου.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι συμβαίνει με τις πέντε υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα  έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Ντούλες πρότεινε στον κ. Κάγιο  να θέσει υποψηφιότητα ποντάροντας φυσικά πως αν στηριχθεί στην Κάτω Δρόπολη, στο Πωγώνι, στο υπόλοιπο Αλβανίας και στο Βούρκο σίγουρα θα διεκδικήσει τη νίκη στο δεύτερο γύρο απέναντι στον κ. Παππά. 

Από την άλλη όμως ο νεαρός Κάγιος δεν απάντησε αμέσως στην πρότασή του, αλλά μετά από πιέσεις και "φοβούμενος" τον Ντούλε, δέχθηκε να κατέβει απέναντι στο φίλο του, τον Παππά που μέχρι προχθές δεν γνώριζε κάτι..
Επίσης δεν ξέρει ακόμα κατά πόσο είναι έτοιμος να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο ρόλο όπως είναι του Προέδρου της Ομόνοιας
Ο κ. Λεωνίδας Παππάς μετά από ώριμη σκέψη και την παρότρυνση των νέων ανθρώπων που θέλουν την αλλαγή στη σκυτάλη της Ομόνοιας, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα 10 μέρες πριν τις εκλογές πιστεύοντας πως επιτέλους ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία της πολιτικής οργάνωσης των Βορειοηπειρωτών.
Ο κύριος Παππάς δεν εφησυχάζει και βρίσκεται σε εγρήγορση παρότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα.
Ο κ. Ηρώδης Νταλιάνης που μέχρι προχθές πίστευε πως είναι το φαβορί για την προεδρία (πιστεύοντας στη στήριξη του Ντούλε, αφού αυτός ήταν που τον έβγαλε βουλευτή του Βούρκου"), μετά το χθεσινό "πούλημα" από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, ως άνθρωπος που δεν το βάζει εύκολα κάτω και που δεν χάνει με κατεβασμένα τα χέρια. αρχίζει να σκέφτεται αντίστροφα πως θα αντιμετωπίσει τις πονηρές κινήσεις του.
Θα διεκδικήσει επί ίσους όρους την προεδρία ελπίζοντας ότι θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο με τον κ. Παππά, ή την τελευταία στιγμή θα συμμαχήσει μαζί του σε κοινό μέτωπο κατά του Ντούλε;
Ο κ. Χρήστος Καίσης γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα περάσει στο δεύτερο γύρο αφού ο Ντούλες τον πούλησε κι αυτόν, μάλλον θα συμμαχήσει με έναν από τους Παππά ή Κάγιο και την τελευταία στιγμή θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, δίνοντας θέση στα νιάτα.
Ο εκπρόσωπος του Αργυροκάστρου ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών ο κ.Άλκης  Πούλης θα δώσει τον αγώνα του μέχρι τέλους γνωρίζοντας ότι ούτε τη στήριξη των συντοπιτών του έχει, ούτε τη στήριξη του Ντούλε.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων....

1 σχόλιο:

  1. Απο που προκύπτει ότι ο Άλκης δεν έχει την στήριξη του Ντουλε; Πως κατεβηκε υποψηφιος στην Δρόπολη και έγινε υφυπουργός χωρις την στήριξη του κομαντάντε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή