Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος στην Αλβανία, που πωλούσε βόμβες με τηλεχειριστήριο και στην Ελλάδα.

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος στην Αλβανία, που πωλούσε βόμβες με τηλεχειριστήριο και στην Ελλάδα. Οι ταρίφες για τις βόμβες. Τα ποσά για τους χειριστές, Αλβανούς, αλλά και Έλληνες κακοποιούς.
Εκπαιδευμένοι στο Αφγανιστάν οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Με εμπορικές δραστηριότητες στις πωλήσεις βομβών, αλλά και παροχής υπηρεσιών από ειδικευμένο προσωπικό βομβιστών.
Μεγάλη επιτυχία, μετά την εξάρθρωση των κυκλωμάτων ναρκωτικών και το εμπόριο λευκής σαρκός στην Αλβανία. Κυνηγητό σε κυκλώματα της μαφίας και της εγκληματικότητας, μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ιδιαίτερα της εγκληματικότητας που εξάγεται σε άλλες γειτονικές χώρες, από την Ιταλία και την Ελλάδα, τη Βουλγαρία τις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την Αυστρία
. Προχθές, η αστυνομία Δυρραχίου, μετά από παρακολούθηση 3 μηνών, σημειώνουν οι κυριότερες σημερινές εφημερίδες εξάρθρωσε κύκλωμα που πωλούσε βόμβες με τηλεχειριστήριο στην Αλβανία και την Ελλάδα.
Κερδοφόρα αλλά και εγκληματική επίδοση με εκβιασμούς και συμβόλαια θανάτου ή απλών προειδοποιήσεων και εκφοβισμών. Συγκεκριμένα ως δράστες του κυκλώματος συνελήηφθησαν οι Kleo Gjikola 22 χρονών, από την πολίχνη Shengjin του Νομού Λέζα στη Βόρεια Αλβανία, Alban Donaj 22 χρονών, από το χωριό Laim i Ri του Νομού Λέζα και Fran Kola από το χωριό Balldre του Νομού Λέζα.
Οι τρεις τους υπηρετούσαν ως επαγγελματίες στρατιώτες με μισθό στη στρατιωτική μονάδα 1010 στην τοποθεσία Vau I Dejes στον Νομό Σκόδρα Βόρειας Αλβανίας. Οι τρεις τους, είχαν λίγους μήνες που είχα επιστρέψει από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο ειρηνευτικής αποστολής, οι τρεις τους είχαν παρακολουθήσει 6μηνα σεμινάρια, από ξένους εμπειρογνώμονες, συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης βομβών. Τα εκρηκτικά C4 τα έφερναν από Μαυροβούνιο και αφού έφτιαχναν τις βόμβες που πυροδοτούνταν σε απόσταση με κινητό τηλέφωνο, τις πωλούσαν στην Αλβανία ή και στην Ελλάδα, έναντι 1800 - 2500 ευρώ τη μία. Σε μαζικές προμήθειες οι τιμές μειώνονταν αλλά όχι πολύ.
Ποσόν 3000-5000 ευρώ ήταν η συνήθης αμοιβή σε κάποια κακοποιό αλλά και έμπειρο περί τα εκρηκτικά για την τοποθέτηση βομβών με τηλεχειριστήριο κατά αυτοκινήτων, κατοικιών, καταστημάτων, εμπορικών αντιπροσωπειών, επιχειρήσεων κλπ κλπ. Μίσθωσαν τις υπηρεσίες τους σε εγκληματικές αλλά και τρομοκρατικές ομάδες, με χρηματοδοτήσεις από ποσά εκβιασμών, κλοπών και ληστειών.
Να σημειωθεί ότι οι δράστες είχαν έρθει σε επαφές για πώληση βόμβων στην Αλβανία με εγκληματικές ομάδες στο τρίγωνο Λέζα- Δυρράχιο - Τίρανα. Όταν συνελήφθηκαν, στην κατοχή τους βρέθηκαν 7 βόμβες, έτοιμες προς πώληση. Στην Ελλάδα θεωρείται ότι είχαν αναπτύξει κύκλωμα πωλήσεων αλλά και παροχής ανάλογων» υπηρεσιών. Για τις συλλήψεις ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου