Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αλβανία: Οι καλές σχέσεις με την Ιταλία, πρότυπο για την Ελλάδα

Αλβανία: Οι καλές σχέσεις με την Ιταλία, πρότυπο για την ΕλλάδαΟ υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι είπε ότι «οι καλές σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Αλβανίας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την εδραίωση των σχέσεων και με την Ελλάδα.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα με την Ιταλίδα ομόλογό του, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο κ. Μπουσάτι αρνήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφους σχετικά με τη συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών όσον αφορά την εδαφική μεταρρύθμιση, αλλά τόνισε ότι η Αλβανία ειναι αποφασισμένη να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις που υπάρχουν ήδη με την Ελλάδα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε την Ιταλία και κυρίως την προσωπική και θεσμική συνεισφορά της κυρίας Μογκερίνι, για την υποστήριξη προς την Αλβανία.
«Η Ιταλία είναι και παραμένει στρατηγικός εταίρος για την Αλβανία, ήταν μαζί μας σε δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο κ. Μπουσάτι.
Από την πλευρά της η αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας Μογκερίνι δήλωσε ότι η Αλβανία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αποφασιστικότητας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο καλό της χώρας.
Σύμφωνα με την κ. Μογκερίνι, το καθεστώς υποψήφιας χώρας ήταν η αναγνώριση των αποτελεσμάτων της καλής δουλειάς που γίνεται από την αλβανική κυβέρνηση.
Η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα της θα αναλάβει πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας, μία κίνηση προς την περαιτέρω σταθεροποιηση της περιοχής όπως τόνισε.

6 σχόλια:

  1. Aς θυμηθει ο τιπακος αυτος που παιζει τον υπουργο ποιοι ηταν αυτοι που τη δεκαετια του 90 τους εριξαν στη θαλλασα και ποιοι μαζεψαν και τα΄ι΄σαν και εδωσαν δουλειες στους περισσοτερους αλβανους λαθρομεταναστες αλλωστε και μεγαλο μερος των Ιταλων τους μισουν αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Σαμαράς και Κ. Βενιζέλος να τα δη και διαβάσει αυτά και να κάνουν πολιτική και διπλωματία με τούς αχαριστους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re ton alvano an ton diris tha sou pei efxaristo, an ton xa'i'depsis kllotsaei
    viva italia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den ginonte anthropo s o albanos opoy kai na ton pane ! albanos tha paramini !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή