Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αθήνα: Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο

Η συνάντηση γίνεται στην Αθήνα υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Αλβανίας Ditmir Bushati

Οκτώ υπουργοί Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συναντώνται σήμερα στην Αθήνα σε μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος.
Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα  της Ελληνικής Προεδρίας  και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κύριοι συμμετέχοντες είναι οι τέσσερις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβενία, ενώ παρευρίσκονται και οι χώρες μη μέλη της Ένωσης, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία.


Οι οκτώ αυτές χώρες θα συζητήσουν για τις κοινές προκλήσεις και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Στόχος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αδριατική και το Ιόνιο είναι να επέλθει ευημερία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, με έμφαση τις θαλάσσιες επικοινωνίες, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Johannes Hahn και η Επίτροπος της ΕΕ για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία, Μαρία Δαμανάκη καθώς και οι οκτώ υπουργοί Εξωτερικών των εν λόγω χωρών.

Κατά τη συνάντηση θα συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι των χωρών αυτών, της περιοχής, των τοπικών κυβερνήσεων,  εκπρόσωποι από τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το συνέδριο θα ανοίξει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Πηγές: Gazeta Shekulli, 24ore Lajme.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου