Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Έντι Ράμα στον ΟΗΕ: Θέλουμε να σβήσουμε την κακή εικόνα της Αλβανίας


‘Χρειαζόμαστε συνεργάτες και φίλους για να επιτύχουμε την αναγέννηση’

«Την κακή εικόνα της Αλβανίας την παρουσιάζει το Χόλιγουντ», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι όλα τα προβλήματα της χώρας δεν προέρχονται από την κινηματογραφική βιομηχανία.

«Η κινηματογραφική βιομηχανία δεν κάνει καλό για την εικόνα της Αλβανίας. Να πάρουμε την ταινία Wag The Dog; ΤηνTaken 1  ή την Taken 2; Θα ήμουν λίγο φοβισμένος βλέποντας αυτές τις ταινίες να πάω να ζήσω στην Αλβανία!

»Ελπίζω μια μέρα οι Liam NeesonDustin Hoffman και Robert de Niro να έρθουν στην Αλβανία να δουν τι ωραία χώρα είναι. Αλλά δεν είμαι αφελής. Τα προβλήματά μας δεν προέρχονται από το Χόλιγουντ. Η διαφθορά υπάρχει σαν μια μαχαιριά σε όμορφο πρόσωπο, αυτή κρατά μακριά τους επενδυτές και αφαιρεί την πρόοδο στη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός –γράφει το αλβανικό κείμενο- το αφιέρωσε στην ανάπτυξη. Μιλώντας στην αγγλική ο Ράμα τόνισε:

«Η Αλβανία έχει δεσμευθεί για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή. Για το λόγο αυτόν, υποστηρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η οποία είναι μη αναστρέψιμη. Για το  λόγο αυτόν απευθύνω έκκληση σε όλες τις χώρες που δεν το έχουν αναγνωρίσει να το κάνουν.

»Όχι μόνο θα βοηθήσουν το Κοσσυφοπέδιο και το λαό του, αλλά θα συνεισφέρουν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ο Αλβανός πρωθυπουργός έκλεισε το λόγο του  τονίζοντας την πολιτική του φιλοδοξία:
«Ανέλαβα τα καθήκοντά μου με προοπτική την Αναγέννηση στη χώρα. Είμαι βέβαιος, αλλά είμαι επίσης  αρκετά ταπεινός για να γνωρίζω ότι μόνος δεν θα μπορούσα να το επιτύχω. Χρειαζόμαστε υποστήριξη, χρειαζόμαστε συνεργάτες και φίλους που θέλουν να γίνουν μέρος του ταξιδιού της αλλαγής.

» Αναγέννηση σημαίνει μια νέα Αλβανία, η Αναγέννηση είναι πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε ότι αυτή θα πάρει χρόνο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι με την υποστήριξη των εταίρων και των φίλων αυτή θα επιτευχθεί», τόνισε ο Ράμα κλείνοντας την ομιλία του.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου