Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Μην το μάθει ο Αντώνης...

Το θέμα της διακοπής σύνταξης του ΟΓΑ στους υπερήλικους Βορειοηπειρώτες απασχολεί τη Βορειοηπειρωτική κοινότητα εδώ και μερικούς μήνες και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο που έγινε γνωστός ο  νόμος 4093/2012 που στην ουσία «σκοτώνει» τους ομογενείς μας!
Τότε σε συζητήσεις Βορειοηπειρωτών παραγόντων στην Αθήνα αποφασίστηκε μερικά άτομα προσκείμενα στη Ν.Δ να χτυπήσουν  την πόρτα της Ν.Δ., αλλά και βουλευτών ή υπουργών.

Κι έτσι συνέβηκε....Διαβάστε  παρακάτω τι συνέβηκε, να γελάσετε...

Το πρώτο τηλέφωνο που έπεσε ήταν σε στέλεχος Ν.Δ. που ασχολείται με τα θέματα των Βορειοηπειρωτών.
Κάλεσε τους Β/Ηπειρώτες από το γραφείο του και μαζί πήγαν στον ΟΓΑ για να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για τις συντάξεις.
Η απάντηση που πήραν από τον υπεύθυνο εκεί του ΟΓΑ, ήταν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και θα εφαρμόσουμε απλά το νόμο.
Λέει το στέλεχος στους Βορειοηπειρώτες:- Αύριο με αυτή την απάντηση που έδωσαν δεν θα μείνει ποδάρι στον ΟΓΑ.
Μετά από εκεί, πηγαίνουν στο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. , όπου απορημένος ο κ. Κεφαλογιάννης γι' αυτά που άκουγε, τους λέει:- Συμβαίνει τέτοιο πράγμα στα αδέρφια μας Βορειοηπειρώτες....Γρήγορα να πάτε στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, αλλά τσιμουδιά μην το μάθει ο Αντώνης..
Βλέποντάς τους στα σκαλιά ο Βρούτσης, δεν προλάβαινε λόγω φόρτου εργασίας να τους δει και τους έστειλε σε κομματικό  στέλεχος.
-Καλά, τους λέει, σας έκανε τέτοιο πράγμα ο Υπουργός;;;Θα σας κόψει τις συντάξεις;;;αυτό είναι ανεπίτρεπτο..να δούμε το θέμα σας και επίσης τι μπορούμε να κάνουμε με την Τρόικα...αλλά μην το μάθει ο Αντώνης, γιατί έχει ευαισθησία στους Βορειοηπειρώτες.
Κι έτσι έφυγαν οι Βορειοηπειρώτες με τις τσέπες γεμάτες υποσχέσεις ότι θα δουν σοβαρά το θέμα, αλλά προσοχή μην το μάθει ο Αντώνης...
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν κι άλλες συναντήσεις και από άλλα στελέχη Βορειοηπειρωτών, και ερωτήσεις στη Βουλή από καμιά 30-αριά βουλευτές και ο Αντώνης το έμαθε και υποσχέθηκε ότι το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ το έχει ψηλά στην ατζέντα του, αλλά φτάσαμε στο χθες και ο ΟΓΑ έπραξε αυτό που είχε υποσχεθεί: Εφάρμοσε το νόμο και έκοψε τις συντάξεις στους Βορειοηπειρώτες...
Αλήθεια, λέτε να το έμαθε ο Αντώνης;;;;;