Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αλβανία: Φτιάχνουν σενάριο ανεξαρτητοποίησης της Χειμάρρας αλά Κριμαία!

Δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητος, όταν όμως φτάνει να συζητείται στην αλβανική Βουλή το σενάριο η Χειμάρρα να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της... αλά Κριμαία, υπό την επιρροή μάλιστα «εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων», τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.


«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία, σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ αν γνωρίζει ότι, «εάν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει τη Χειμάρρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα, υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοί της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, που ζήτησαν να απορριφθεί, διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ δήλωσε: «Οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιούν το προηγούμενο της Κριμαίας».


Πηγή: protothema.gr

8 σχόλια:

  1. oi albanoi mas dihnoun to dromo ki emeis to hava mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδια μην κουραζομαστε αδικα για ποιον κανουμε ανεξαρτητοποιησεις, αφτονομιες και φασαριες.Για το ελλαδικο (παρα)κρατος που δεν μας χαρισε και σε εμας σαν Ελληνες που ειμαστε αυτα τα 20 χρονια ουτε μιση δραχμη και μισο ευρω οταν εβαζε δισεκατομυρια ευρω και δολαρια στα ταμεια του την ωρα που ολοι οι ολοι ελλαδιτες ακομα και οι πιο τελευταιοι της κοινωνιας μεχρι πριν πεντε χρονια τρωγαν,πιναν και καλοπερναγαν μεχρι και στους ελλαδιτες γυφτους δινανε λεφτα τα κουτουρου την ωρα που εμεις οι Βορειοηπειρωτες και καπιοι Ελληνοποντιοι απο χωρες της πρωην σοβιετικης ενωσης χυναμε τον ιδρωτα μας και το αιμα μας στα ,στις οικοδομες,στα χωραφια και στα μαγαζια τους για να βγαλουμε ενα κομματι ψωμι σαν να ειμασταν τριτοκοσμικοι αλλοεθνεις εργατες και μουσολμανοι λαθρομεταναστες απο την Ασια και την Αφρικη.Για πιους ξεσηκωνομαστε για τους Ελλαδιτες οι οπιοι στην πλειοψηφια ακομα και νομιζουν οτι ειμαστε Αλβανοι.Ακομα και καπιοι πολιτικαντηδες και πολιτικομαφιοοζοι ειτε ειναι αριστεροι,δεξιοι «πατριωτες» ακροδεξιοι ειτε αδεξιοι που παριστανουν οτι μας αγαπουν για να φανε καμια ψηφο ουτε που τους ενδιφερει τους περισσοτερους απο αυτους για εμας και καπιοι απο αυτους πισοπλατα μας λενε αλβανους.Με ποιους αραγε θελουμε ενωση με τους ψωροελλαδιτες και να γινει αυριο η ενωση της Βορειου Ηπειρου με την Ελλαδα ας πουμε τωρα τι θα τους περισσοτερους απο αυτους τους ψωριαρηδες να μας πουνε αλβανους θα το χουν σε τιποτα αφου ολοι ξερουμε το χαμηλο επιπεδο ηθικης που εχουν οι περισσοτεροι ψωροελλαδιτες.Για αυτους αραγε θα κανουμε επανασταση στη Βορειο Ηπειρο.

    Μηπως πρεπει να σκεφτουμε σοβαρα αδελφια Βορειοηπειρωτες,Κυπριοι,Ελληνοποντιοι,Ελληνες απο τη Κωνσταντινουπολη ,οι υπολοιποι αλυτρωτοι Ελληνες απο τις γειτονικες χωρες οι αποδημοι εντιμοι Ελληνες πατριωτες οπου γης ακομα και οι λιγοι τιμιοι και αληθινοι πατριωτες Ελλαδιτες Ελληνες να ξεκινησουμε πρωτα την επανασταση απο το κεντρο της Αθηνας για να ανατρεψουμε επιτελους τη ψωροελλαδιτικη χουντα τους που μας οδηγησαν εθνικα,οικονομικα,πνευματικα και σε αλλους τομεις
    σε αυτη την τραγικη κατασταση και μετα να δουμε τι θα γινει στις αλυτρωτες περιοχες .Μηπως πρεπει καποια στιγμη να συσπειρωθουμε πρωτα για αυτο το σκοπο.Μηπως για αρχη πρεπει να φτιαξουμε μια παραταξη η εναν φορεα που να εκφραζει κυριως καθαρα τα συμφερωντα των αλυτρωτων Ελληνων και των Ελληνοποντιων της πρωην σοβιετικης ενωσεις και που θα εινα σε θεση να μας πρωστατευει απο τις αυθερεσιες καποιων εγχωριων και ξενων παραγοντων.υστερογραφο Οσο για τη λεξη ψωροελλαδιτες δεν αφορα ολους τους Ελλαδιτες αλλα ορισμενους που δυστυχως εχουν γινει παραπολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. edw kai twra aneksartopoiisi boreiou ipirou dimopsifisma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθιστε στα αυγα σας ρε τι τι θελετε την ενωση με τους ελλαδιτες .δικιο εχει ο 2.30 οι περισσοτεροι απο αυτους δεν μας χωνευουν και η γη με τον ουρανο να ενωθει αυτοι παλι αλβανους θα μας λενε γιατι σκατε αραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mpourdes! Poia Krimai ??? H Ellada den exei Putin gia arxigo!!! H Ellada einai mellos tis E.E. kai Nato pou apagoreuoun austira apektasi synoron. H Albania to kserei kala auto alla thelei na ksesikosei to kosmo enantiwn twn xeimarewn kai to pio simantiko na min eklegei bouleftis apo tin meiwnotita. Ayto einai paranomo kai prospathoun na to dikaiologisoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ φιλε 10.53 να ξερεις οτι η συμαχια με τους Ρωσους και τους Σερβους δεν ειναι εντελως αθωα γιατι υπαρχει το αιωνιο και κρυφο σχεδιο του πανσλαβισμου δηλαδη τις τελειος σλαβοποιησης της Βαλκανικης ολοκληρης και στη συνεχια ολης της Ευρωπης.Αφου λενε ο Ισμα΄ι΄λ Κεμαλι ο τοτε ηγετης των αλβανων ειχε υπογραψει μαζι με Ελληνες τοτε πολιτικους και στρατιωτικους συμφωνο μεταξυ Ελληνων και Αλβανων για συνεργασια για τη προστασια των δυο λαων απο τους σλαβους.Για αυτο και η δημιουργια της ανεξαρτητης Αλβανίας παρολο την αποτυχια του σχεδιου για συνομοσπονδια με την Ελλαδα λειτουργησε ως ασπιδα για την Ελλαδσ στις αρχες του εικοστου αιωνα απο τη μανια των σλαβων σοβινιστων η οπιοι προσπαθουσαν να επιβαλουν ολον εκεινο το καιρο τα σλαβικα στις εκλησιες και στα σχολεια των χωριων της Ηπειρου και της Μακεδονιας.Αν δεν υπηρχε η Αλβανια ισως η Μακεδονια σημερα να ηταν Δημοκρατια της Μακεδονιας με μακεδονικο εθνος και τη γλωσσα τους.Υπαρχουν αρκετοι στις ΄΄σλαβογενεις ΄΄ χωρες που οραματιζονται μας υποταξουν και να μας σλαβοποιησουν.Για αυτο ας σκεφτουμε σοβαρα ως Ελληνες ως αυτοχθωνος και παναρχαιος λαος που ειμαστε εδω ποιοι ειναι πραγματικα φιλοι και ποιοι εχθροι.Παντως ο πανσλαβισμος οπως και ο σιωνισμος αποτελει αιωνιο κινδυνο για τον Ελληνισμο παρολο που κανενα μεγαλο τσοντοκαναλο και καμια φυλαδα καποιας μεγαλης εφημεριδας δεν τα ανφερουν για διαφωρους λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oi Rwsoi den itan.kai den einai.exthroi tis Elladas .Pou ta.exeis.diabasei.auta.stis Albanikes Efimerides ???Min fobasai tous Rwsous file, prosexe tous anthellines mesa kai eksw apo tin Ellada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και οι Ρωσοι ομως ανηκουν στη σλαβικη φυλλη φιλε 4.05 .Αφου στη Ρωσια σημερα υπαρχουν αρκετοι και της υψηλης κοινωνιας της Ρωσιας ακομα που λενε οτι οι Αγιοι Κυριλλος και Μεθοδιος που ανακαλυψαν το σλαβικο αλφαβητο ηταν σλαβοι ενω στην παγματικοτητα ηταν Ελληνες.Απο τους ρωσους και τους σερβους μπορει να εχουμε καποια συμφεροντα ως ομοθρησκοι αλλα οι σχεσεις μας με αυτους θελουν καποια προσοχη.Αλωστε κουτουρου δεν εγραψαν καπιοι καποτε Ελληνες και Αλβανοι ενας λαος μια πατριδα μια φυλλη ,αφου εχουμε πολλα φυλλετικα και λαογραφικα κοινα χαρακτηριστηκα με τους περισσοτερους αλβανους εκτος απο τους φανατικους τουρκοσπορους παρα με τους σλαβογενεις λαους.Αλλη ιστορια ομως που καπιοι ηλιθιοι ανιστοριτοι σωβινιστες καταφεραν να δημιουργησουν τεχνικα προβληματα στις σχεσεις των δυω χωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή