Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΜΜ-MEGA: Χαριστική βολή η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ.


Καταθέσαμε προτάσεις και ελπίζουμε να αντιμετωπιστούν εθνικά και όχι πολιτικά.

Οι νέες προϋποθέσεις, που θεσπίστηκαν με τον υπ’ αριθ. 4093/2012 Νόμο μοιάζει να προέκυψαν μέσα στον πανικό της κρίσης και  ούτε λίγο, ούτε πολύ, είναι σαν να υποδηλώνουν τα εξής: «Γιατί δεν εγκαταλείψατε τα σπίτια σας, τη γη σας, την πατρίδα σας πριν 20 χρόνια; Τώρα είναι αργά, εμείς οι πολιτικοί αποφασίσαμε να σας κόψουμε… μέρες από τη ζωής σας».
            Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας ενός κομματιού του Ελληνισμού που οι ιστορικές συγκυρίες το χωρίσανε από τον εθνικό κορμό, αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθιο και περήφανο.
Δεν υπάρχει  μεγαλύτερος εμπαιγμός από αδελφούς προς αδελφούς   με την προβολή τέτοιων όρων που προμηνύουν την ερήμωση και την εθνική υποχώρηση. Αυτό φαίνεται να επιθυμούν  οι  γραφειοκρατικοί χειρισμοί της μητρόπολης, αυτό φαίνεται να περιμένουν και οι κακόβουλοι του ελληνισμού ανά στον κόσμο.
            Οι Βορειοηπειρώτες και  προπαντός  οι υπερήλικες, που σ’ όλη τη ζωή τους  πέρασαν μέσα από συμπληγάδες, ευγνωμονούν την Ελλάδα για όσα τους πρόσφερε μέχρι τώρα.  Ποτέ δε θα σταματήσουν να αγαπούν όπως πάντα τη μητέρα τους. Ωστόσο ποτέ δεν περίμεναν  να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά ως άψυχα  όντα από οποιονδήποτε φορέα που διαχειρίζεται τα  θέματα στην Μητρόπολη. Θεωρούν ότι έστω κι αν δεν περισσεύει λίγο χρήμα να το μοιραστούμε, περισσεύει αδελφική αγάπη και ειλικρίνεια να ξεπεράσουμε από κοινού τις δυσκολίες.
             Το Κόμμα των Ελλήνων, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, διαπίστωσε ότι και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως και η πλειοψηφία  των μελών της Ελληνικής Βουλής  αισθάνονται την υποχρέωση να προβούν σε νέα ρύθμιση  σχετικά με τις συντάξεις του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες.
             Ελπίζομε ότι όλη η πολιτεία θα  σκεφτεί  εθνικά και όχι πολιτικά για την επίλυση αυτού του θέματος. Το Κόμμα των Ελλήνων έχει καταθέσει  προ πολλού την πρότασή του στις αρμόδιες υπηρεσίες και  θα συνεχίσει τα διαβήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
 Αγ. Σαράντα 08.02.2013 
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου