Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Αθήνα πραγματικότητα η ένα όνειρο απατηλό;



ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                       του Θωμά Στέφου, επιχειρηματίας

Προς: τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας κ, Γιώργο Τζομάκα!
Προς: την Εφορευτική Επιτροπή εκλογών παραρτήματος Αθηνών !
Σαν Βορειοηπειρώτης χαιρετίζω την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. “Ομόνοια” για τη δημιουργία παραρτήματος Αθηνών.
Θέλω να πιστεύω ότι κινείται σε σωστή βάση και ο πρόεδρος κ. Βασίλης Μπολάνος και το σημερινό Γενικό Συμβούλιο , φαίνεται ότι αποφάσισαν να γράψουν ιστορία, γιατί μέχρι τώρα στην 22-χρονη ζωή της Oμόνοιας απλώς η ιστορία τους κατέγραψε σαν περαστικούς.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια ακτίνα φωτός, μετά την ατυχή προσπάθεια της ίδρυσης της Ομόνοιας της Ελλάδος πριν μια δεκαετία.
Αλλά η παροιμία λέει:
“Όσο να πάει το δίκιο στο θεό, το τρώνε οι άγγελοι στο δρόμο”.
Θέλω να πω ότι σαν ιδέα είναι καλή, αλλά στην εφαρμογή της ίσως οι καρεκλοκένταυροι την υπονομεύσουν και όλο θα γίνει για το θεαθήναι και ουσία μηδέν.
Καταρχάς όταν λέμε Ομόνοια, σημαίνει να συμμετέχει όλος ο Βορειοηπειρωτικός λαός, να εκπροσωπείται και να εκφράζεται από αυτήν .
Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται η ίδια η Ομόνοια να αλλάξει προς αυτήν την κατεύθυνση .
Και βασικός κανόνας είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Δίχως να θέλω να σας κουράσω και να σας υπενθυμίσω την έννοια της δημοκρατίας, θα σταθώ στην εκπροσώπηση περιοχών στην ψηφοφορία του παραρτήματος Αθηνών, ένα σκέλος το οποίο όποιος το πρότεινε το μόνο που σκέφτηκε είναι να διαφυλάξει τους συσχετισμούς και την κλειστή κλίκα της Ομόνοιας.
Οι περιοχές αυτές, βάσει σκεπτικού του προεδρείου της οργάνωσης, είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, εδώ είμαστε Αθήνα , εργαζόμαστε, ζούμε και έχουμε κοινωνική ζωή εδώ και όχι στις επαρχίες της Βορείου Ηπείρου.
Π.χ. ένας Βορειοηπειρώτης που ζει στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Γριάζδανη ή από κάποιο άλλο χωριό, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τίρανα, Φίερι, Σκόδρα , αλλά η δραστηριότητά του, το κοινωνικό περιβάλλον του είναι από τη Δρόπολη και τη Χειμάρρα, αυτοί τον ξέρουν και εκτιμούν την προσφορά του και επιθυμούν εφόσον αποφασίσει να τον ψηφίσουν, του αφαιρείτε το δικαίωμα του εκλέγειν .
Δεν θέλω να επεκταθώ πιο πολύ, αλλά σαν πολίτης Βορειοηπειρώτης, σάς γνωστοποιώ μερικούς προσωπικούς προβληματισμούς και προτάσεις, μήπως και μπορέσω να συμβάλω σε αυτήν την προσπάθεια που διαφαίνεται σαν ακτίνα φωτός στον ορίζοντα


1)Εκλογή προέδρου από τη βάση.
2)Ηλικία προέδρου 30-60 ετών.
3)Υποψηφιότητες για πρόεδρο και συμβούλιο να είναι ελεύθερες (Όποιος επιθυμεί μπορεί να θέσει , χωρίς όρους και περιορισμούς.).
4)Ηλικία για τους συμβούλους (18-60 ετών).
5)Χρονικό περιθώριο για την υποβολή υποψηφιοτήτων εντός 10 ημερών πριν τις εκλογές.
6) Η ανακοίνωση για τις εκλογές να γίνει 1 μήνα πριν και να δημοσιευθεί σε εφημερίδες και διαδίκτυο.
7)Ανακοίνωση αποτελεσμάτων την επόμενη μέρα σύμφωνα με τις ληφθέντες ψήφους.
8)Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Β .Ηπειρώτες από 18 ετών και άνω που ζουν στην Αθήνα με την υπόδειξη κάρτας ομογενούς ή Ελληνικής Α.Τ. και που αποδεικνύεται η καταγωγή του
9)Πενταμελής εφορευτική επιτροπή και δικηγόρος.
10) Ώρα διεξαγωγής εκλογών 10π.μ έως 5μ.μ με τρεις κάλπες.
11) Όχι σε συμβούλους βάση περιοχής, αλλά όποιος λάβει τις πιο πολλούς ψήφους.
12) Εκλέγονται απευθείας στο Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας εκείνοι που έχουν τις πιο πολλούς ψήφους .
13) Ο πρόεδρος να είναι εκλεγμένος από τη βάση και να μην εξαρτάται από τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Γενικό Συμβούλιο του παραρτήματος .
14) Ηλεκτρονική καταγραφή ψηφοφόρων με αριθμό ταυτότητας όπου τα ψηφοδέλτια στην καταμέτρηση να είναι ισάριθμα με τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους .
15) Στην εφορευτική επιτροπή ο δικηγόρος να είναι διορισμένος από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών και να είναι Έλλην ελλαδίτης
16) Στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να παραβρίσκονται ως παρατηρητές εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων.

2 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτά που λες Θωμά;όλοι οι πρωθυπουργοί στην Ευρώπη και αρχηγοί κρατών είναι άνω των εξήντα.
    Κι εσύ βάζεις όρια ηλικίας;Τελικά είσαι κι εσύ ένας κουτοπερήφανος Στέφος.Ποιος σε συμβουλεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mazecte ta kapi stin omonoia na kanete noikokirio

    ΑπάντησηΔιαγραφή