Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αλβανία: Συνάντηση Παναρίτι με τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα

Για το θέμα των «τοπωνυμιών»
Η επιστροφή των Αλβανών πολιτών από τις ελληνικές αρχές, λόγω αναγραφής στα διαβατήριά τους ανύπαρκτων τοπωνυμιών, ώθησε τον υπουργό Εξωτερικών  της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι, να συναντηθεί με τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα Λεωνίδα Γ. Ροκανά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, το κύριο θέμα της συνάντησης, μεταξύ του Έντμοντ Παναρίτι και του Έλληνα διπλωμάτη, ήταν το ζήτημα των τοπωνυμιών, καθώς και η ανάγκη για επείγουσα λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει προκαλέσει εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της Αλβανίας προς την Ελλάδα.

Ο Παναρίτι δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει πρόταση για την επίλυση αυτού του ζητήματος, με βάση τις διεθνείς πρακτικές και παραμένει ανοικτή στο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα γρήγορα και οριστικά.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος μέσω συναντήσεων μεταξύ των ομάδων εργασίας που συγκροτήθηκαν από τις δύο χώρες.

Επίσης, ο Αλβανός υπουργός και ο Έλληνας πρέσβης εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση τους για την επίλυση των τεχνικών θεμάτων, χωρίς καθυστέρηση, προς το συμφέρον των πολιτών, γράφει το δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου