Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Οι εξαγγελίες μας, θα υλοποιηθούν πλήρως εφόσον είμαστε αυτοδύναμοι.Συντάξεις οι υπερήλικοι Βορειοηπειρώτες θα ξαναπάρουν μόνο αν είμαστε αυτοδύναμοι, αλλιώς...ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας:«Εάν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία και η συγκρότηση κυβέρνησης θα εξαρτάται από άλλες δυνάμεις, δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα»,..

Για υλοποίηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υπάρξει αυτοδυναμία του κόμματος, έκανε λόγο ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και Βορειοηπειρωτών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει βήμα πίσω από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 

«O πρώτος πυλώνας θα αποτελέσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, στον βαθμό που θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και θα είναι στη δική μας της ευχέρεια να οργανώσουμε και να εκπονήσουμε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Εάν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία και η συγκρότηση κυβέρνησης θα εξαρτάται από άλλες δυνάμεις, δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα», τόνισε.
«Με αυτή την έννοια εμείς δεσμευόμαστε ως προς την πρόθεσή μας να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας και να τις καταθέσουμε ως προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, την πρώτη κιόλας μέρα, όπως το Σύνταγμα προβλέπει μετά από την συγκρότηση σε σώμα, που αναγγέλλονται οι προγραμματικές δηλώσεις και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση», υπογράμμισε.
«Εμείς δεν θεωρούμε ότι η αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου αποτελεί μονομερή ενέργεια. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να κρίνου και να εκλεγουν δημοκρατικά την κυβέρνησή τους, να επιλέγουν το πρόγραμμα και να εκλέγουν την κυβέρνηση που θα υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα», ανέφερε μεταξύ άλλων. 
Την ίδια στιγμή, στελέχη του κόμματος, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση για να εφαρμόσουν Μνημόνια και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να βρεθούν σε μια ιδιότυπη ομηρία, όπου αρχικά θα συμφωνήσει ένας κυβερνητικός εταίρος και στη συνέχεια θα υποχωρήσει. 

6 σχόλια:

  1. sismos, sismos
    kokkinos fasismos

    zito i venezuela
    ki' esy mazi(nazi) mas ela

    prothypourgo na kanoume
    ton tsipra ton aleksi
    tsi trixes ap' t'arxidia mas
    kotsides na mas pleksei

    to aristero montello
    s' ekane ellas burdello

    meta apo tosa skata ti pio fisiologiko apo to vothro
    $.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντάξεις οι υπερήλικοι Βορειοηπειρώτες θα ξαναπάρουν μόνο αν είμαστε αυτοδύναμοι, αλλιώς...

    doste tou aftodinamia
    kai tha parete ta tria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζήτω ο κυρίαρχος λαός της κομμουνιστικής λαίλαπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειστε απαραδεκτοι....περιμενετε παλι απο το Σαμαρα να σας δωσει παραπανω απο τρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειστε απαραδεκτοι...ψηφιστε παλι Σαμαρα να παρεται 4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ke te drejte mor llosh, e vetmja gje qe ka ngel per vorioipirotasit eshte te ringjallin enverin

    ΑπάντησηΔιαγραφή