Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΝΔ Τομέας Βορειοηπειρωτών:Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για τη σύνταξη του ΟΓΑ

Παρά τις δύσκολες πραγματικά οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση χορήγησης της σύνταξης του ΟΓΑ σ’ αυτή την πραγματικά ανασφάλιστη υπερήλικη ομάδα των συμπατριωτών μας βοηθώντας τους κατά πρώτον σε ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και στηρίζοντας κατά δεύτερον τις προσπάθειες για τη διατήρηση του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο.


Θεωρώντας ότι κάτοχοι του Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) είναι κυρίως οι ‘Έλληνες ομογενείς που προέρχονται από την Αλβανία (Βόρειος Ήπειρος) αλλά από και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για την επίλυση του ζητήματος προτείνουμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται οι Έλληνες ομογενείς κάτοχοι Ε.Δ.Τ.Ο από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 για τη λήψη μηνιαίας σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Συγκεκριμένα να εξαιρούνται από τις διατάξεις των εδαφ. β’ και γ’ της παρ. 5 του αρθρ. ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.6. ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ−ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ−ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του Ν του Ν. 4093/12 (ΦΕΚ Α’ 222/12.11.2012 - σελ. 5607-5608) τα εξής:

…….. α) οι ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) και β) οι αποκτήσαντες την Ελληνική Υπηκοότητα Ομογενείς που διέθεταν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο)………..

Εκτιμούμε ότι η όποια απαιτούμενη δαπάνη αξίζει να διατεθεί για τη στήριξη του εθνικού μας στόχου της φυσικής δηλαδή και εθνικής επιβίωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη.

Τομέας Βορειοηπειρωτών Νέας Δημοκρατίας

6 σχόλια:

  1. Diladi an katalaba kala de tha kopsoun ti syntaksi telika?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πεινασμένος 8:18 καρβέλια ονειρεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eftixos exoume k esas tou tomea borioipiroton tis neas dimokratias k lisame ta provlimata ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonimos 8;07,,,eise poli malakas telika,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

    Περίπτωση Α (αδικημένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε Ελλάδα το 1990. Από τότε είναι μόνιμα στην Ελλάδα με άδεια αλλοδαπού. Δυστυχώς όμως, έπαιρνε άδεια αλλοδαπού για 6 μήνες και μετά κατέθετε αίτηση και περίμενε 3 με 8 μήνες για να του εγκρίνουν άλλους 6 μήνες, και πάει λέγοντας. Άρα, νόμιμα ήταν σποραδικά στην Ελλάδα, μιας και κατά την διάρκεια αναμονής για έγκριση άδειας αλλοδαπού θεωρείται πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Δεν υπάρχει κανένας που να είχε άδεια αλλοδαπού για 20 συνεχόμενα χρόνια, και το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που εσκεμμένα έφτιαξαν έτσι τον καινούριο νόμο, επιδιώκοντας να διώξουν από το ΟΓΑ όλους που ήταν με άδειες αλλοδαπών.

    Περίπτωση Β (πονηροί): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ρουμανία και, με το που τελείωσε της σπουδές του, πήγε στην Γερμανία. Το 1992 ήρθε Ελλάδα. Επειδή στη Ρουμανία φαίνεται σαν Ρουμάνος υπήκοος με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, δεν έχει και δεν δικαιούται σύνταξη ή βοήθημα από το Ρουμανικό το κράτος. Βάση αυτών των στοιχείων, θα συνεχίζει να παίρνει ΟΓΑ παρόλο που παίρνει και σύνταξη από την Γερμανία (που δεν μπορεί να το ανακαλύψει κανείς, μιας και ζητάνε χαρτιά μόνο από την χώρα καταγωγής σου και όχι από όλες τις χώρες του κόσμου).

    Περίπτωση Γ (διωγμένοι): Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα από Τασκέντη (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκεί, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, αν δεν έχουν κανονική σύνταξη, δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (κάτι σαν ΟΓΑ). Σύμφωνα με το καινούριο νόμο του ΟΓΑ, έστω και αν δεν παίρνει τίποτα από εκεί, μόνο και μόνο επειδή δικαιούται να πάρει, δεν μπορεί να παίρνει και στην Ελλάδα από το ΟΓΑ. Άρα, όλοι που ήρθαν από το Ανατολικό Μπλόκ δεν θα παίρνουν πλέων ΟΓΑ, μιας και σε όλες αυτές τις χώρες δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (ανεξαρτήτως αν την παίρνουν ή όχι).

    Περίπτωση Δ (βολεμένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία. Επέστρεψε πριν 15 χρόνια και από τότε παίρνει ΟΓΑ. Παρόλο που δεν βρίσκονταν τα τελευταία 20 χρόνια στο σύνολό τους στην Ελλάδα, και παρόλο που παίρνει μια σεβαστή σύνταξη στην Αυστραλία, δεν τον ελέγχει κανείς από τον ΟΓΑ, και θα συνεχίζει νομιμότατα να παίρνει και το ΟΓΑ.

    Περίπτωση Ε (προνομιούχοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και δούλεψε όλη την ζωή του στην Ελλάδα χωρίς να κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Προτιμούσε να τα παίρνει σε χρήμα. Δεν τον ένοιαζε για το αύριο. Πέντε χρόνια πριν, μοίρασε όλη την περιουσία του στα παιδιά. Τώρα παίρνει ΟΓΑ και πενεύεται για το κατόρθωμά του σε όλους.

    Άρα, αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι δύο φορές ευνοημένοι, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα χάσου το ΟΓΑ με την απλή λογική ότι μπορούν να πάνε και να ζήσουνε τα γεράματα τους στην χώρα προέλευσής τους, μιας και τους διώχνουν και λόγω της άδειας αλλοδαπού που το κράτος την έδινε διακοπτόμενα και σποραδικά, και από το ότι στις χώρες προέλευσής τους έχουν όλοι δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης (κάτι σαν το ΟΓΑ).

    Το μόνο σωστό κριτήριο είναι να συνεχίζουν να παίρνουν ΟΓΑ μόνο όσοι δεν είχαν προσωπική περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι οι άλλοι νόμοι είναι φτιαγμένοι να διατηρούν τους διτικοπερπατημένους βολευτές με τρείς παχουλές-παχουλές συντάξεις και να μην επιτρέψουν στους ανατολικοπροερχόμενους να παίρνουν δυο συντάξεις πείνας.


    Α ρε Σαμαρέσκου τι σε περιμένει. Ακολουθείς τα βήματα του εμπνευστή σου Τσαουσέσκου που ξεχρέωσε την χώρα του σε οκτώ χρόνια και εξαθλίωσε τον λαό του με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή