Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Και στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι για τις περικοπές των συντάξεων.



Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης πάνω από 500 άτομα, Βορειοηπειρώτες και ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση  συγκεντρώθηκαν  και διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές των συντάξεων του ΟΓΑ.

 Η πορεία  τους ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου όπου είχαν  συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης  οι Παλιννοστούντες και οι Βορειοηπειρώτες που πλήττονται από το Μνημόνιο 3.
   Ειδικότερα περίπου 1000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν  γιατί με την νομοθετική ρύθμιση για την «συνταξιοδότηση των υπερήλικων παλιννοστούντων, περίπου 35 χιλιάδες ομογενείς που στην πλειοψηφία τους ήρθαν στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την περίοδο 1994-2006, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και οδηγούνται σε βιολογικό αφανισμό.

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση για να καταβληθεί η μηνιαία σύνταξη από τον ΟΓΑ θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: 20 έτη μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και να μην λαμβάνουν και να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό.
Συναντήθηκαν με τον υπουργό  όπου εξέφρασαν τα αιτήματα τους . «Τις προϋποθέσεις δεν πληρούν πάνω από το 90% των παλλινοστούντων» είπε στο Ρ/Θ ο κ. Σέργιος Καλπαζίδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων.

1 σχόλιο:

  1. εμείς ο λαός θα τους πληρώνουμε την σύνταξη από εισφορές που δίνουμε, τούς έφερε το πασοκ σαν ψηφοφόρους ας τους δώσει το πασοκ από τα ταμείο τούς την σύνταξη, στην πολυκατοικία μου είναι γεμάτο από ρωσσους παίρνουν συντάξεις όλοι και πρόνοια, και από πάνω βρίζουν την Ελλάδα,
    δεν μιλάνε ελληνικά και κάνουν ένα διαμέρισμα γεροκομείο φέρνοντας πολλούς συγγενείς και με τα χρήματα που μαζεύουν αγοράζουν διαμερίσματα και πολυτελή αυτοκίνητα,
    κάνουν σαν επάγγελμα είσπραξη συντάξεων που τους δίνει το κράτος, με πλαστά χαρτιά που φέρνουν απο την χώρα τους.
    ΄΄εσύ ξέρεις εάν θα πάρεις σύνταξη΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή