Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας συναντήθηκε με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Totozani

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος  Ξέρας, είχε συνάντηση με το Συνήγορο του Πολίτη, κ .Igli Totozani.
  Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων για την εφαρμογή της νομοθεσίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων και ομάδων, ιδίως αυτών  που προέρχονται από περιθωριοποιημένες κατηγορίες της κοινωνίας.
Ο υπουργός κ. Ξέρας θεώρησε σημαντική τη συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και διαβεβαίωσε ότι ο φορέας του οποίου ηγείται θα είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει τη συνεργασία για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, οι προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη αξιολογήθηκαν με σοβαρότητα από τις δομές του Υπουργείου και έτσι θα είναι και στο μέλλον.
Η αναγνώριση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το νόμο για κάθε ομάδα και άτομο στην Αλβανία και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ικανοποιησή  τους, είναι καθήκον του κάθε ιδρύματος αξιολόγησαν οι συνομιλητές, και η στενή συνεργασία μεταξύ των σχετικών δομών είναι μια ακόμη εγγύηση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου