Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αλβανία: Ο πρέσβης της Σερβίας στα Τίρανα επέκρινε την αλβανική κυβέρνηση

Η σερβική μειονότητα άνοιξε γραφεία στην πόλη Fier

Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αλβανία, Μίρολιουμπ Ζάριτς, από την πόλη Φίερ αναφερόμενος στο Πρέσεβο δήλωσε ότι για το θέμα αυτό υπήρξε δήλωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.

Ο Ζάριτς πήγε στη Φίερ προσκεκλημένος από την Ένωση των Σέρβων της Αλβανίας, η οποία άνοιξε γραφεία στην πόλη αυτή της Αλβανίας.


Στην ομιλία του, ο Σέρβος πρέσβης, κατηγόρησε την Αλβανία που δημιουργεί αστάθεια στην περιοχή «παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας» όπως είπε αναφερόμενος στην απομάκρυνση του μνημείου  από την πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας.

«Εμμένουμε στις δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, σχετικά με το ζήτημα του Πρέσεβο, ωστόσο επιδιώκουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας, αλλά και με το Κοσσυφοπέδιο. Οι καλές σχέσεις με τους γείτονες, αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ», δήλωσε ο Ζάριτς.

Στο άνοιγμα του γραφείου  της σερβικής μειονότητας, μίλησε ο επικεφαλής της Ένωσης των Σέρβων της Αλβανίας, Έγκερεμ Ντούλεβιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν περίπου 2.500 μέλη της σερβικής κοινότητας στην περιοχή της Φίερ, οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στο Libofsh και σε  άλλους οικισμούς της περιοχής, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου