Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Λούτσης: Mε την αποχή Ντούλε η Μειονότητα χάνει 366.000 Ευρώ.


Τελικά δεν άργησαν να γίνονται αισθητά τα αρνητικά αποτελέσματα της αποχής Ντούλε-Μπολάνου, που κήρυξαν πριν την έναρξη της γενικής απογραφής πληθυσμού και ακινήτων τον Οκτώβρη 2011. Το πρώτο και σοβαρό πλήγμα δέχτηκαν τα ταμεία των επαρχιών μας πριν ακόμα ξεκινήσει ο νέος χρόνος. Περίπου 30 τοις εκατό μειωμένη ήρθε για το 2013 η κρατική επιχορήγηση στη Δρόπολη, στο Πωγώνι, στο Αλύκο, στη Λιβαδειά, στη Δίβρη,στη Φοινίκη και στη Χιμάρα. Η μείωση του κονδυλίου αυτού που αποτελεί τη βασική κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ενίσχυση των επενδύσεων οφείλεται στο μειωμένο αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στην απογραφή.

Σύμφωνα με τον αντίστοιχο νόμο κατάρτισης του προϋπολογισμού, η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης κατά κύριο λόγο λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της απογραφής. Η μείωση κατά 30 τοις εκατό της κρατικής επιχορήγησης στις επαρχίες μας φέρει την «υπογραφή» Ντούλε-Μπολάνου, εφόσον αυτοί ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που παρέσυραν και τους έπαρχους τους να στριμώξουν τον κόσμο να μην εγγραφούν ούτε ως πολίτες, ούτε ως έλληνες. Και είναι αυτοί οι πρώτοι που δυσανασχετούν σήμερα με το αποτέλεσμα γιατί θα έχουν λιγότερα χρήματα στα χέρια τους να διαχειριστούν και  είναι αναγκασμένοι να περικόψουν μισθούς σε υποστηρικτές τους, να αυξήσουν τους φόρους στους πολίτες και να κάνουν λιγότερες επενδύσεις σε σχολεία, δρόμους και υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τη φόρμουλα του νόμου «περί προϋπολογισμού» κατά το έτος 2013 η κρατική επιχορήγηση θα έπρεπε να ήταν 7 τοις εκατό μεγαλύτερη από το 2012, αλλά η αποχή Ντούλε- Μπολάνου τσάκισε αυτούς τους αριθμούς και ποσοστά και αντί για αύξηση, έχουμε αισθητή μείωση. Στις 8 επαρχίες και στο δήμο Χιμάρας από την πράξη αυτή η Εθνική Ελληνική Μειονότητα χάνει περίπου 51.320.700 λεκ( διάβασε 366.576 ευρώ) . Αν υπολογίσουμε όμως  ότι το 2009 το σύνολο των επιχορηγήσεων ανήλθε στα 190.831.000 λεκ (1363078 ευρώ), με την αύξηση του 7 τοις εκατό ανά έτος, αν ο μοναδικός, μονάκριβος βουλευτής κ. Ντούλες δεν «ασχολούνταν με την Ευρώπη,» αλλά με την ανάπτυξη του χώρου μας, σήμερα το κονδύλιο αυτό θα ανερχόταν στα 244.263.680 λεκ (1.744.740 ευρώ). Για να πειστεί κανείς για το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η ανεύθυνη πολιτική του Ντούλε-Μπολάνου θα πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα:
-Με   366.000 ευρώ ασφαλτοστρώνονται 4 χλμ δρόμος. Αν το ποσό αυτό θα ισχύ για 4 χρόνια, να υπολογίσουμε 4 φορές περισσότερα χλμ.  
- Με  366.000 ευρώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε  1  υδραγωγείο στα μεγαλύτερα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
- Με  366.000 ευρώ θα ολοκληρώνονταν οι πολεοδομικές μελέτες για όλες τις επαρχίες. 
- Με 366.000 ευρώ θα μπορούσαν να πληρωθούν  203 εργαζόμενοι  για ένα ολόκληρο χρόνο ……
Τι άλλο καλύτερο δώρο περίμεναν οι  Έλληνες Βορειοηπειρώτες για το 2013 από την αποχή Ντούλε-Μπολάνο; Και είναι το πρώτο. Αναμένονται κι άλλα…

295(Στο έγγραφο που στέλνει το Υπουργείο Οικονομικών προς τις τοπικές αρχές (δήμους και επαρχίες που εικονίζεται ποιο πάνω στα αλβανικά),    διευκρινίζει ότι οι υπολογισμοί στην εφαρμογή του τύπου της κατανομής της επιχορήγησης έγινε σύμφωνα με τον αριθμό πληθυσμού που προέκυψε από την πρόσφατη απογραφή.)


                                                     Ζήσος  Λούτσης

Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος  ΕΕΜΜ

7 σχόλια:

  1. kyrie loutsi kai ali mia fora fenete pou kitas to simera kai oxi to avrio.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λούτση κατάλαβέ το. Τους αχρηστεύσαμε μία απογραφή που όύτως η αλλως θα μας εβγαζαν ελάχιστους. Θα πουλιόμασταν για 366.000 μασκαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. esi re gamimene pu den pulese paliokomuni tu xothia tha isun giafto to les afto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. emis pu pograpsame re kseftila ti imaste pulimeni mega gia panta.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kyrie loytsi gia allh mia fora h politikh sou..propaganda... einai tuflh!!!!
    Emeis oi Ellhnes ths Boreiou Hpeirou den xepoulisame thn <> mas axia se epoxes limoktonias gia oikonomikes apolabes.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kyrie loutsi gia allh mia fora h politikh sou ..propaganda..einai tuflh!!!!!
    Emeis oi Ellhnes ths Boreiou Hpeirou den xepoulisame thn ethnikh mas axia se epoxes limoktonias gia oikonomikes apolabes....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τρίτος και ο τέταρτος. Αν υπογράψατε σε μία απογραφή όπου δεν φαίνεται η εθνικότητα κ η θρησκεία μας, τότε εάν δεν είστε πουλημένοι, είστε ηλίθιοι. Κι επιτέλους γιατί το λέτε "mega". Μπορεί να έχει Μπερισικούς αλλά Ελληνικό κόμμα δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή