Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο υπουργός Εργασίας κ.Ξέρας συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στα Τίρανα, κ.Cohen


Σύντομα συμφωνία στον τομέα απασχόλησης μεταξύ των δύο χωρών.
H συζήτηση σχετικά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας στον τομέα της απασχόλησης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του πρέσβη του Ισραήλ στα Τίρανα, κ.. David Cohen, και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρου Ξέρα, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του τελευταίου.





Ο υπουργός κ. Ξέρας ενημέρωσε τον  πρέσβη Cohen για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και, ιδίως, του Υπουργείου Εργασίας για να αναπτύξει και να εφαρμόσει τις πολιτικές και τις συναφείς συμφωνίες που προωθούν και εγγυώνται την απασχόληση των αλβανών  πολιτών , όχι μόνο στην εγχώρια αγορά εργασίας, αλλά και άλλων άλλων χωρών  που ζητούν εργατικό δυναμικό από την αλβανική αγορά.

«Η απασχόληση των Αλβανών στην τοπική αγορά, αλλά όχι μόνο, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου που διοικώ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Κατά τη διάρκεια του 2012, από την ​​εφαρμογή της συμφωνίας για την απασχόληση με την Ιταλία επωφελήθηκαν πάνω από 400 πολίτες της Αλβανίας και καταφέραμε επαναδραστηριοποιήσουμε τη Σύμβαση Εργασίας  με τη Γερμανία, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόσληψη των πρώτων Αλβανών νοσηλευτών σε αυτή τη χώρα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών εγκρίναμε τη συμφωνία στον τομέα της απασχόλησης με το Κατάρ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε σήμερα για τη δυνατότητα της υπογραφής διμερούς συμφωνίας στον τομέα της απασχόλησης με το κράτος του Ισραήλ " είπε ο κ. Ξέρας.
Ο Πρέσβης Cohen, γνωστοποίησε ότι η ισραηλινή αγορά έχει ανάγκη για ειδικευμένους εργαζόμενους στην κατασκευή και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ισραηλινοί εργοδότες θα βρουν στους αλβανούς που αναζητούν εργασία, εργαζόμενους αλβανούς όχι μόνο ειδικευμένους, αλλά και πολύ ενεργούς και με αγάπη για τη δουλειά..

Οι συνομιλητές παραδέχτηκαν ότι η συμφωνία αυτή έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τις δύο χώρες, καθώς η ζήτηση για εργασία των αλβανών  που εργάζονταν στον τομέα των κατασκευών στην Ελλάδα και, ως αποτέλεσμα της κρίσης έχουν χάσει τη δουλειά τους θα μπορούν να συμπληρωθούν σε ένα σημαντικό  μέτρο από τις προσφορές εργασίας που θα προσφερθούν από την ισραηλινή κατασκευαστική αγορά.

Ο υπουργός κ. Ξέρας και ο Πρέσβης Cohen συμφώνησαν για την άμεση σύσταση μιας κοινής ομάδας εμπειρογνωμόνων από τις δύο χώρες, οι οποίοι θα αναπτύξουν τη συμφωνία η οποία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από τις σχετικές διαδικασίες από τις δύο χώρες.


1 σχόλιο: