Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αλβανία: Απολογισμός έργου του Υπουργείου Εξωτερικών


«Κατά τη διάρκεια του 2012, η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντικά βήματα μπροστά προς την ενίσχυση των σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής και τη διατήρηση της εικόνας της χώρας, ως βασικό παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι κατά την ανάλυση του έργου του περασμένου έτους του υπουργείου που προΐσταται.

«Οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, έχουν μετατραπεί σε ένα μοντέλο της περιφερειακής συνεργασίας. Έχουμε έντονα  πιέσει για τη διεθνή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου,  το οποίο ήταν επίσης το επίκεντρο της Αλβανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης», τόνισε ο Παναρίτι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι  η Αλβανία υποστήριξε τη συνέχιση του διαλόγου Πρίστινας – Βελιγραδίου και ενθαρρύνει την εφαρμογή όλων των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διαφορετικό επίπεδο, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, υπογραμμίζοντας τη βούληση για συνεργασία με όλες τις χώρες.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου