Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κι άλλη διάσπαση στους Τσάμηδες. Σπάει η Συμμαχία LSI - PDIU.

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση και το Κόμμα για τη Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα, φαινόταν ότι θα πηγαίναν ομαδοποιημένα σε ένα συνασπισμό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση - LSI ήταν συνεχώς υπέρ του τσάμικου ζητήματος και αυτό ήταν το σημείο που τα ένωνε, αλλά μεταξύ αυτών των δύο πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες είναι σχετικά νέες στην πολιτική σκηνή, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη φιλοσοφία.

Το Δημοτικό  Συμβούλιο των Τιράνων  αναμένεται να εξετάσει πρόταση για αλλαγή της ονομασίας  της πλατείας "Avni Rustemi" σε πλατεία που θα ονομάζεται "Τσαμουριά". Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από τον επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του Τσάμικου Κόμματος  PDIU, Tahir Muhedini.

Εναντίον αυτής της ιδέας εκφράστηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος των Τιράνων, Πετρίτ Βασίλι, ο οποίος είπε ότι αυτές οι αντικρουόμενες ιδέες δεν θα πρέπει να υποστηριχθούν, επειδή η πλατεία  είναι γνωστή με το αίμα του Avni Rustemi. "Εύχομαι να είναι παρανόηση η πρόταση για την κατάργηση του ονόματος του Avni Rustemi. Το LSI εκτιμά πολύ την προσωπικότητα του Avni Rustemi . Αυτή η πλατεία δεν μπορεί να έχει άλλο όνομα », δήλωσε ο Π. Βασίλη.
Ακόμα δεν είναι επίσημα γνωστό  εάν η πρόταση θα περάσει για έγκριση, αλλά αυτή η διαφορά μεταξύ LSI και PDIU εμποδίζει τη δυνατότητα του κοινού συνασπισμού στις εκλογές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου