Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Αλβανοί ρήμαζαν τα φυτώρια στην Καστοριά!



 
Τέλος στη  δράση των «κυνηγών» μετάλλων  που επί δυο μήνες άφηναν  τις αγροτικές καλλιέργειες της  Καστοριάς στο έλεος του καύσωνα λεηλατώντας τις βάνες των συστημάτων ποτίσματος, έβαλε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας που εντόπισε τους δράστες.
 
Πρόκειται για έναν  22χρονο Αλβανό και έναν ακόμη ομοεθνή του τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι δυο τους χτυπούσαν κυρίως σε φυτώρια δένδρων στις αγροτικές περιοχές του Τοιχιού, του Μαυροχωρίου, του Κεφαλαρίου και της Μεταμόρφωσης Καστοριάς, από τα οποία είχαν κλέψει συνολικά 230 μεταλλικές βάνες αξίας 6.900 ευρώ και μία φρέζα αξίας 1.000 ευρώ! Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν 80 στρόφιγγες από τις κλεμμένες βάνες. Ωστόσο, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
 
*** Στην περιοχή της Νεάπολης Βοΐου, οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 44χρονο Έλληνα ως υπαίτιο για την κλοπή ενός αλυσοπρίονου και δύο δοχείων με πετρέλαιο από μια αποθήκη στην τοπική κοινότητα Αλιάκμονα. Η έρευνα στο σπίτι του 44χρονου αποκάλυψε ότι είχε κλέψει ένα ακόμα αλυσοπρίονο, του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

*** Ένας 38χρονος  Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ήταν ο δράστης της κλοπής μεγάλης ποσότητας παλιών μεταλλικών αντικειμένων από την αποθήκη ενός 40χρονου στην περιοχή «Λουτρόπολη Θερμής» της Λέσβου. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων όπου τα πούλησε ο δράστης και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου