Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η στρατιωτική ετοιμότητα των Αλβανών, μέσα σε 72 ώρες 750 χιλιάδες στρατιώτες έτοιμοι για πόλεμο.

Οι Στρατιωτικές δομές της δεκαετίας του 80 επέτρεπε για τις πρώτες 72 ώρες, να μπορούσαν να είναι έτοιμα για πόλεμο τουλάχιστον 750 χιλιάδες άτομα.  

Αν ο πόλεμος θα ξεκινούσε ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς συγκέντρωση των εχθρικών στρατευμάτων στη γραμμή των συνόρων, ο αλβανικός στρατός ήταν προετοιμασμένος ώστε για 2-3 λεπτά από την παραβίαση του αλβανικού εδάφους,  να ανοίξει το πρώτο πυρ με τα βαριά πολυβόλα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως " ένοπλοι φρουροί," ή από τα τάγματα που ονομάστηκαν επίσης«  τέχνη-μηχανή πυροβολητής. "

Αυτό για αρχή, γιατί οι στρατιωτικές δομές της δεκαετίας του 80 επέτρεπαν ώστε για τις πρώτες 72 ώρες, να μπορούσαν να τεθούν με όπλο τουλάχιστον 750 χιλιάδες άτομα με τη χακί στολή. Αλλά πως ήταν οργανωμένος ο αλβανικός στρατός  τη δεκαετία '75-'85, για να καταλάβουμε το βάθος της δύναμής της; Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της έδωσαν τα εξής στοιχεία: 



Ο συνταγματάρχης , Edip Ohri ο πρώην διοικητής της αλβανικής αεροπορίας  
Αεροπορία,  240 αεροσκάφη


"Το σύνολο της αεροπορίας εντάχθηκε σε 3 τάγματα μαχητικά-βομβαρδιστικά που είχαν περιληφθεί στα τρία αεροδρόμια: Gjadri, Rinas και Kucova. Η πρώτη μονάδα ιδρύθηκε στα Τίρανα το '51.Το  Πρώτο τάγμα της αεροπορίας ιδρύθηκε το 1955 στην Kucova. Σε αυτό προστέθηκε η ίδρυση του Στρατιωτικού Τμήματος Οδικών Μεταφορών  του τάγματος στο Rinas των Τιράνων, της Σχολής Αεροπορίας, του τάγματος των ελικοπτέρων, του τάγματος στο Gjader. Τουλάχιστον 240 ήταν ο αριθμός των αεροσκαφών, που αποτελούσαν τα όπλα της Πολεμικής  Αεροπορίας. 


Ο συνταγματάρχης Estref Musabelli υποδιοικητής της 6-ης ομάδας τεθωρακισμένων
Ο Στρατός, 1200 τεθωρακισμένα οχήματα


"Ο Αλβανικός στρατός στα τέλη του 1980 κατείχε περίπου 1200  άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στο οπλοστάσιό του. Η πρώτη εταιρεία τεθωρακισμένων δημιουργήθηκε την 1η Απριλίου 1946 με την ιταλική παραγωγή "Spali",  τρόπαιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο .Τον Απρίλιο του 1948 δημιουργήθηκε το πρώτο τάγμα τεθωρακισμένων "Vojo Κούσι", στο οποίο  περιλαμβάνονταν οι τύποι Τ-34  και AVL-76 m/m, ερχόμενα από τη Σοβιετική Ένωση . Η πρώτη ταξιαρχία δημιουργήθηκε στις 24 Απριλίου 1963 στη σύνθεση της οποίας ήταν τα άρματα τύπου Τ-59 της κινεζικής παραγωγής. Στην δεκαετία του '70 υπήρχαν 10  ταξιαρχίες τεθωρακισμένων  100 τεθωρακισμένα τύπου Τ-59  (54), Τ-62, και ορισμένα αυτόνομα τάγματα με συγκεκριμένες κατευθύνσεις με τεθωρακισμένα τύπου Τ-34, AVL-76 και 100 m / m. Ο Αλβανικός Στρατός κατείχε και 3-4 μηχανοποιημένα τάγματα  με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς. 





Μπαϊράμ Μάνε, πρώην αναπληρωτής υπουργός άμυνας για τα έτη '82-'90 
Συγκρότηση με 9 σώματα
«Ο Στρατός μας στη δεκαετία του '80 ήρθε μετά από  μια βαθιά και ευρεία αναδιοργάνωση  στη δομή και το περιεχόμενο, ξεκινώντας από τις μικρές μονάδες και στρατόπεδα του στρατού και μέχρι το Γενικό Στρατηγείο. Στα χρόνια αυτά ο στρατός είχε  στη δομή 7 σώματα και 2 ομάδες σε επίπεδο Σώματος, τα οποία περιείχαν μια αποθεματική μονάδα της Γενικής Διοίκησης εξοπλισμένα όπλα και τις απαραίτητες τεχνικές και όπλα. Είχε επίσης την  Διοίκηση της αεράμυνας , τη διοίκηση της Αεροπορίας, του  Ναυτικού Πολεμικού Στόλου , αυτόνομες  μονάδες και  στρατόπεδα, καθώς και 4  βάσεις προμήθειας, εθελοντικές δυνάμεις και τη σχολική νεολαία οπλισμένη. 


Ο συνταγματάρχης Dashamir Ohri, πρώην Διοικητής της Ταξιαρχίας Υποβρυχίων 
Ναυτικός θωρηκτός στόλος με 100 πλοία
"Το 1980 ο αλβανικός ναυτικός  στόλος αποτελούνταν από 100 περίπου πλοία μάχης διαφόρων τύπων, και προορισμών , πολεμικά και βοηθητικά ερχόμενα  από τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα" 


Hetem Χαλίλι, πρώην Κομισάριος του 7-ου Σώματος
Το ποσοστό Ετοιμότητας, παρόμοιο με το Ισραήλ
"Το επίπεδο των συντελεστών ετοιμότητας ήταν το υψηλότερο στον κόσμο. Με αυτά τα ποσοστά μας πλησίαζε μόνο το Ισραήλ. Σε 6 ώρες έως 6 ώρες και 30 λεπτά ολοκληρώνεται μια ταξιαρχία, με  5 χιλιάδες έως 7 χιλιάδες στρατιώτες. Ενώ ένα σώμα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα σε 9-10 ώρες. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι παραδοχές ότι η Αλβανία απειλούνταν από τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, λαμβάνονταν υπόψη το γεγονός ότι το πλησιέστερο σημείο από το οποίο τα αεροσκάφη θα μπορούσε να σηκωθούν ήταν το αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, με  απόσταση  650 χιλιομέτρων μακριά. " 


Kostaq Karoli-πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού 
Παραβίαση των συνόρων, για 3 λεπτά συμπυκνωμένη φωτιά


Οι Ενόπλες Δυνάμεις είχαν μια πολύ μεγάλη σύνθεση, τόσο ενεργή όσο και έφεδρη. Αποτελούνταν από περίπου 16.500 αξιωματικούς, γύρω στους 9.000 υπό/αξιωματικούς,  60.000 στρατιώτες και από περίπου 8000  πολίτες. Ενώ  έφεδροι ήταν περίπου 450.000, και 230.000 η Εθελοντική Δύναμη. Οι δυνάμεις αυτές συπεριλαμβάνονταν σε 22 τμήματα και  τρεις δυνάμεις που ήταν: Η Αεροάμυνα, ο Ναυτικός Πολεμικός Στόλος και η Πολεμική Αεροπορία. Υπήρχαν 127 πεζικές ταξιαρχίες, η ταξιαρχία πολεμικού, και η επιθετική ταξιαρχία, γύρω στα  1050 τεθωρακισμένα, περίπου 4.000 πεζικά πυροβολικά, 34 τάγματα πυροβολικού αεράμυνας , χωρίς να υπολογίστεί  το πυροβολικό αεράμυνας των Ταξιαρχιών, κλπ..Στα σύνορα, τα βαριά πολυβόλα (τα όπλα φρουρά), τα έτοιμα πυρομαχικά πυροβολικού αεράμυνας, άνοιγαν πυρ για 2-3 λεπτά. Για 20-30 λεπτά, τα πολυβολικά τάγματα στη γραμμή των συνόρων ήταν έτοιμα για πόλεμο. Ομοίως για 15 - 20 λεπτά, το πεζικό πυροβολικό ήταν έτοιμο να ανοίξει πυρ.



Ναμίκ Shehaj, πρώην κομισάριος του τάγματος πυραύλων 
Η αντι-πυραυλικής άμυνα με 240 πυραύλους

Στη σύνθεση του Αλβανικού στρατού ήταν  3 πολεμικές ομάδες πυραύλων,  μια άλλη ομάδα που χρησιμοποιούνταν για διδακτικούς σκοπούς καθώς και μια τεχνική ομάδα.Οι Τέσσερις ομάδες των πυραύλων βρίσκονταν στο Petrele, Sukth, στο Patos και Kruje .Κάθε ομάδα είχε από 6 πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλου. Έτσι, συνολικά 24 πλατφόρμες εκτόξευσης. Εκτιμάται ότι κάθε μία από τις πλατφόρμες μπορούσε να εκτοξεύσει έως και 10 πυραύλους. Ρεαλιστικά 240 πυραύλους. Έχουν μήκος 10., 88 μέτρα. Οι πύραυλοι που  ήταν μέρος της όπλικής αεράμυνας του Αλβανικού Στρατού δεν είχαν πυρηνικές κεφαλές, αλλά πολεμικές,οι οποίες όταν εκραγόταν χωρίζονταν σε 3600 κομμάτια . 


Irfan Lulo πρώην επικεφαλής του Τμήματος στο Zall Herr 
Το Πυροβολικό με 6 στόμια φωτιάς  για κάθε χιλιόμετρο του μετώπου.
"Μεταξύ των ετών 1954-1955. Ο Αλβανικός Στρατός εξοπλίστηκε με πυρομαχικά και ραδιοτεχνικά  εξελιγμένα εργαλεία. Κατά τη δεκαετία 1959-1969, στο οπλοστάσιο συμπεριλιλήφθηκαν και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι, τα κανόνια  AKA 37 mm, 57 χιλιοστά και 100 χιλιοστά  με αυτόματη κατεύθυνση, τα 14,5 χιλιοστά πολυβόλα με τέσσερα στόμια, και εξ αποστάσεως ανίχνευσης ραντάρ. Στην δεκαετία του '70 υπήρχαν 22 τάγματα της AKA, 18 τάγματα πολυβολικά AKA, που αντιπροσώπευαν 6 στόμα φωτιάς για κάθε χιλιόμετρο μετώπου. " 


Ο συνταγματάρχης Thoma Lakra, πρώην κομισάριος του τμήματος του Xhenjo
100 χιλιάδες κέντρα φωτιάς σε 5 χρόνια
«Η όλη διαδικασία του σχεδιασμού, της κατασκευής και συναρμολόγησης των πάνω από 100 χιλιάδες κέντρων φωτιάς έγινε για περίπου 4-5 χρόνια (1975-1980). Έγιναν ταυτόχρονα  τα συναρμολογημένα Κέντρα φωτιάς στο αίτημα του Μεχμέτ Σέχου, τα οποία υποβλήθηκαν σε πειράματα με άμεση βολή όλων των διαμετρημάτων των όπλων, όπου έφεραν τα πορίσματα και τις αντανακλάσεις τους στο σχεδιασμό και την κατασκευή. Στην Αλβανία έχουν παραχθεί και συναρμολογηθεί περίπου 100 χιλιάδες κέντρα φωτιάς.Τα Χρόνια με υψηλότερη ένταση ήταν τα1976-1980. " 




Βάσεις με μπετόν
-Το αεροδρόμιο του Gjader, σε τούνελ 
-Η Βάση του Shengjin σε τούνελ
-Η Βάση στο Πόρτο Παλέρμο 
 -Η Βιομηχανία σε τούνελ στην  Poliçan 
-Η αεροπορική βάση στην Kuçova , σε τούνελ
-Αποθήκες σε τούνελ στη Verms Gjerbes, Qafë -Shtamë
- Οι ραδιοσταθμοί σε καιρό
πολέμου, στη Bize, Livadhe e Hamet, Puke, Teqe e Dushkut, Gramsh κλπ ". 


Σύνθεση της Στρατιωτικής Αεροπορίας 

95 αεροσκάφη MIG-19-S, 
12 αεροσκάφη MIG-21 , 
12 αεροσκάφη MIG-17 , 
3 αεροσκάφη IL-14 για κυβερνητικές υπηρεσίες 
1 βομβαρδιστικό αεροπλάνο IL-28 . 
36 ελικόπτερα MI-4 . 
12 αεροπλάνα ΑΝ-2 για εναέριες μεταφορές  

Ο Στρατός
Το Ανθρώπινο Δυναμικό και αυτό της  φωτιάς.
Ο Αλβανικός Στρατός στη δεκαετία του '80 - '90 είχε στη σύνθεσή του:
-22 Τμήματα 
- Η Αεράμυνα (MKA), 
-Ο Πολεμικός Ναυτικός Όμίλος (FLD) 
-Η Αεροπορία




Αποτελούνταν από:
-Περίπου 16.500 αξιωματικούς
-Περίπου 9.000 υπό / αξιωματικούς 
-Περίπου 60.000 στρατιώτες 
-Περίπου 8.000 αμάχους
-Γύρω στους 450.000 εφέδρους
-Εθελοντική Δύναμη περίπου 230.000 


-Υπήρχαν 127 ταξιαρχίες, πεζικού, πυροβολικού και επίθεσης
-Υπήρχαν 34 συντάγματα πυροβολικού της αεράμυνας
- Υπήρχαν γύρω στα 1050 τεθωρακισμένα χωρισμένα σε 9 ταξιαρχίες και δύο τάγματα 
-Υπηρχαν γύρω στα  4000 πολυβόλα εδάφους
-Υπήρχαν περισσότερα από 100 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού 
-Υπήρχαν περίπου 240 αεροσκάφη και ελικόπτερα του αεροπορικού στόλου 



Πολεμικός Ναυτικός Στόλος
1. Τέσσερις τορπίλες                       80 τεμάχια τκινέζικα + ρώσικα
2.  Αγκυροβόλια ναρκαλιευτικά        6 κομμάτια ρωσικά
3. Ναρκαλιευτικά βάσης                   2 τεμ ρωσικά 
4. Πολεμικά μαχητικά                        4 τεμάχια Ρωσικά 
5. Υποβρύχια                                    4 κομμάτια Ρωσικά
6. Πυραβλάκατοι τύπου Σαγκάη ΙΙ          6 κομμάτια κινέζικα



N

14 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑΑ! ΤΙ ΛΕ ΡΕ!ΓΙΑΥΤΌ ΣΚΙΆΧΤΗΚΕ Ο ΝΙΞΟΝ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΒ ΚΑΙ Ο ΜΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΗΣΥΧΗ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ? ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΧΟΤΖΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΝΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i pragmatikotita einai oti o xotza tin albania tin eixe metatrepsei olokliri se stratopedo kai tous albanous se stratiotes.apo aeros tha xanontan polus kosmos, apo edafous sigoura oi eisboleis tha briskane antistasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουσιαστικα σχεδον καθε χωριο ειχε και απο ενα τουνελ που μπορουσε να μεταβει σ'αυτο το 95-98% του αμαχου πληθυσμου της Αλβανιας.

      Διαγραφή
  3. AKOMA KAI OI MATHITES TOU SXOLEIOU XRISIMOPOIOUSAN OPLA...OLOI GIA TIN ALBANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι και θα μπαίνανε οι τάχαμου εισβολείς από εδάφους! Θα έβρεχε σίδερο από τον ουρανό, όπως στην Πρώην Γιουγκοσλαβία που δεν χρειάστηκε να μπει στρατός.
    Και θα έριχναν τα f16 με καλάζνικοφ???
    Ο κατακαημένος ο κοσμάκης που ήταν και φανατισμένος θα είχε πνιγεί στο αίμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mpourdes!!!! oute ena polemiko aeroplano den exete simera oute ena sinxrono arma oute enan antieroporiko piraulo oute ena plio me piraulous kai thelete megali albania kounia pous sas kounage!!!!! ntou eprepe na kanoume na paroume piso tin boreia ipiro!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ante kante re ..ti perimenete ??

      Διαγραφή
    2. τρομαρα σας......σε 12 ωρες ο Ελληνικος στρατος εχει καταλαβει τη Β.Ηπειρο και σε 24 ωρες πινει καφεδακι στα Τιρανα μαζι με ολες τις πο&τ@ν#ς τις αλβανιδες να τους κανουνε τα γουστα.......ε ρε γελια που εχετε ρε Αλβαναριες......που ακουστηκε ο πειναλας ο Αλβανος να το παιζει τσαμπουκας? 100 χρονια κρατος εισαστε.....ολοι κλεφτες και κακομουτσουνοι.Ηρθατε στην Ελλαδα, σας ταισαμε, σας ποτισαμε και σας καναμε ανθρωπους ρε κακομοιρηδες......να παρακαλατε μονο μην βγει κυβερνηση καμια Χρυση Αυγη, γιατι θα σας σβησουμε απο το χαρτη......δεν εχω να πω τιποτε αλλο......τα λεει ολα ο ακολουθος συνδεσμος: http://www.youtube.com/watch?v=Y3FiizFvvk4

      Διαγραφή
    3. πολλα λογια και απο πραξεις τπτ , νομιζεις εσυ κ ολοι οι αλλοι χαζοι π ακουω σε 24 ωρες και τετοιες μλκιες , νομιζετε οτι πλεον οι πολεμοι γινονται 1 χωρα εναντια στην αλλη ;;;;
      σεβομαι την Ελλαδα κ τους Ελληνες αλλα δν σεβομαι κατι αποβρασματα σαν κ εσενα ,π λετε αυτα τα λογια παραπανω , επρεπε να σας παρακαλαμε ;;; χαχαχαχα '
      εαν δεν ερχοντουσαν οι επιδοτησεις και τα δανεια στην Ελλαδα δν θα 'χατε ουτε για τν εαυτο σας , και μου λες για ταισμα ;; αυτα βλεπω κ νευριαζω

      πισω στο θεμα τωρα , οσο εσυ μ λες για 12 ωρες υποθεση τοσο σ λεω και εγω το ονομα 'Τουρκια' σεβομαι την Ελλαδα αλλα αυτα π γινονται εντος ελληνικων υδατων ειναι τραγικα , σας εχουν κανει ρεζιλια και εσεις το μονο π λετε , ειναι οτι θα τους γαμησετε και οτι δερματα κ αρχιδια θα κανετε απ'αυτους μ κατι τετοιο , ολοκληρη φρεγατα περασε απο την ευβοια , χαχαχαχα τσεκαρε μια τον εξοπλισμο της..

      Διαγραφή
    4. ...Τουρκιας και σκεψου πως δν εισαι Ελληνας για μια στιγμη και τα διαβαζεις σαν ουδετερος. συλλογισου μετα την δυναμη της

      Διαγραφή
  6. Oi etimotita toy stratoy kata tin dekaetia toy 80 ontos den exei proigoymeno.... einai mia megali alithia....afto xriastike poli xrono poly xrima kai arketo aima...ayto eixe san apotelesma omoso laos na peinaei..... kai na einai klismenos se mia megali fylakh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα τα λες πραγματι φτιαχτηκε μια μεγαλη φυλακη για εναν ολοκληρο λαο,πιστεψε με ομως ακομα και την δεκαετια του 80 που αλβανικος στρατος ειχε φτασει στην κορυφη απο θεμα μεσων ηταν κατα πολυ ο ποιο αδυναμος απο ολα τα βαλκανικα κρατη και αυτος υπεροεξοπλισμος ηταν μονο για εσωτερικη καταναλωση στην πραγματικοτητα κανενας απο τα βαλκανια δεν τρομαζε με αυτον των οπλισμο που αναφερεις γιατι ακομα και τη δεκαετια του 80 ηταν παρωχημένος και πολυ λιγος σε αριθμους,,, σε σχεση με το δικος τους οπλοστασιο που ηταν ποιο συνχρονο και με πολυ μεγαλητερους αριθμους ... η ιδια κουμουνιστικη ηγεσια της αλβανιας το ηξερε πολυ καλα για αυτο ειχε στησει ολο των αλβανικο στρατο σε λογικη οτι καποιος ξενος θα κανει εισβολη και θα επρεπε να αντιμετωπιστη με ανταρτικο..το αποτελεσμα αυτης της σχιζοφρενιας(το ο,τι σωνει και καλα καποιος θα εισβαλη στην αλβανια) οδηγησε σε κατασπαταληση πορων που ηταν ηδη λιγοι... μιας και η ιδια η ηγεσια ειχε αποφασησει την διεθνη απομωνοση(εμπορικα και διπλωματικα) και ο λαος να πεινα ..η πραγματικοτητα ηταν οτι ουτε Η.Π.Α ουτε σοβιετικη ενωση θεωρουσε οτι η αλβανια ηταν κατι που θα επρεπε να τους απασχολει(τους ηταν μια αδιαφορη χωρα)οπως και για ολες της χωρες που συνορευαν με τι χωρα τοτε ουτε Γιουγκοσλαβια ,ουτε Ιταλια(θαλασσα) ουτε Ελλαδα στην συνχρονη ιστορια μια φορα ο ιταλος δικτατορας(Μουσολινι) ενιωσε την αναγκη να κατακτηση την αλβανια και το κανε σε πολυ λιγο χρονο και πολυ ευκολα

      Διαγραφή
  7. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΩΤΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΜΠΙΑΔΑ ΣΙΚΟΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΧΕΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΦΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΘΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΥΦΑΞΑΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΙ ΟΕΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟ 1940 ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΤΑΚΤΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙΜΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΨΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΟΣ ΤΑΤΑΤΑΡΙΑ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΠΥΡΚΟΙ ΣΑΣ ΦΙΤΕΨΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα εσυ μαθε να γραφεις πρωτα και μετα γραψε και βιβλιο για την πολεμικη ι οχι ικανοτητα της αλβανιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή