Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη ΡόδοΣυνελήφθησαν στη πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρία άτομα από τα οποία ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής αποθήκευσης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.


Για την ίδια υπόθεση προσήχθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας  38 και 69 ετών σε βάρος των σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.


Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι από το Οκτώβριο του 2011, ο 34χρονος ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης εμπορεύονταν κοκαΐνη σε τοξικομανείς της Ρόδου.


Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας διαπιστώθηκε ότι από τον τελευταίο μήνα ο 36χρονος σε συνεργασία με το 51χρονο αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες (κοκαΐνη) από τον 34χρονο και στην συνέχεια τις διακινούσαν σε τοξικομανείς.


Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του και σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών σε άλλο σημείο στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


•    Εννέα  ισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους ενός γραμμάριου η κάθε μια

•    Μια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 72,5 γραμμαρίων
•    Το χρηματικό ποσό των 2.220 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορεία ναρκωτικών
•    Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
•    Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
•    Διάφορα σύνεργα κοπής και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά  ισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους ενός γραμμάριου η κάθε μια καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.


πηγή: NewsKosmos.Com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου