Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Υπεγράφη η συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα για τη στήριξη του σχεδίου εκσυγχρονισμού της οικονομικής βοήθειας


Η Αλβανική κυβέρνηση και η Παγκόσμια Τράπεζα υπέγραψαν προχθές τη συμφωνία για 38 εκατ. ευρώ, δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος του σχεδίου εκσυγχρονισμού της κοινωνικής βοήθειας στην Αλβανία. Το σχέδιο προβλέπει τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης για τους δικαιούχους με αναπηρία, με σκοπό την αποφυγή καταχρηστικών συστημάτων και τη συμμετοχή τους σε κάθε οικογένεια και άτομο που πληρεί τα κριτήρια.


Το έργο που είναι για την υποστήριξη των νομικών αλλαγών στη νομοθεσία για την οικονομική βοήθεια και τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχει στόχο τη βελτίωση της ισότητας  με στόχο το καλύτερο για να διασφαλίσει ότι η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό πηγαίνει ακριβώς σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο.


Το έργο θα στηρίξει τη βελτίωση της διαφάνειας που συνδέεται με τις κύριες κατευθύνσεις της μεταρρύθμισης μέσω της δυναμικής επικοινωνίας, εκσυγχρονισμένων συστημάτων πληροφοριών και κατανομή των ευθυνών και των καθηκόντων μεταξύ των κεντρικών και των τοπικών ιδρυμάτων.


  Η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κα. Kseniya Lvovsky, είπε ότι το έργο αυτό είναι μια απάντηση που δίνεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τους φτωχούς.

Υπό την ιδιότητά του ως εκτελεστής του έργου, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής ανάμεσα στην Παγκόσμια Τράπεζα και του Υπουργείου Οικονομικών - από την κα
Lvovsky και τον Υπουργό Μπόντε, - ότι η συμφωνία έρχεται σε υποστήριξη των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής για τη μεταρρύθμιση του συστήματος παροχών της χρηματοδοτικής συνδρομής.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου