Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας κ . Σπύρος Ξέρας συναντήθηκε με την Περιφερειακή Συντονίστρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη κα Jane Amitage

Το Πιλοτικό πρόγραμμα για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος της χρηματοδοτικής συνδρομής. Το πρώτο του είδους του, σε ολόκληρη την περιοχή .
 

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, φιλοξένησε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας με την οποία συζήτησε σχετικά με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που  υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα για εφαρμογή του νέου συστήματος  στήριξης με  οικονομική βοήθεια, βασισμένο στη  δημιουργία ενός ηλεκτρονικού μητρώου και του συστήματος βαθμολόγησης.

Ο Υπουργός κ. Ξέρας τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η υλοποίηση του σχεδίου το συντομότερο δυνατό , το οποίο μαζί με τα θεσμικά όργανα έχει διαθέσει το σύνολο των οικονομικών δυνατοτήτων του και την επαρκή στελέχωση. "Στο επίκεντρό μας και βασικός μας στόχος είναι η  αύξηση της στήριξης των χαμηλών στρωμμάτων, δήλωσε ο υπουργός , και η μείωση της φτώχειας μέσω του καλύτερου προσδιορισμού και της αυξημένης υποστήριξης αυτών των οικογενειών . Έχουμε ήδη ετοιμάσει τους νόμους και τους κανονισμούς που θα εγκριθούν σύντομα, ώστε να αρχίσουμε αμέσως την εφαρμογή του σχεδίου ".



"Η Βοήθεια και η υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ευπρόσδεκτη
και πολύ σημαντική στο πλαίσιο της διαδικασίας  μεταρρύθμισης της χρηματοδοτικής συνδρομής που δρομολογείται από την κυβέρνηση", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. "Αναμένουμε ώστε η μηχανογράφηση του καθεστώτος  της ενισχύσεως όχι μόνο να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της κατάχρησης με το σύστημα, αλλά να επιτρέψει επίσης τον έγκαιρο εντοπισμό των αναγκών και με ακρίβεια σε κάθε δήμο και  δήμους της χώρας και  στις πιο απομακρυσμένες γωνιές. Αυτή η αναγνώριση θα επιτρέψει την κατασκευή και την εφαρμογή μιας πιο αποτελεσματικής πολιτικής. "

Η κα.
Jane Amitage, Περιφερειακή Συντονίστρια της ΠΤ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, σημείωσε τη σημασία της υλοποίησης αυτού του έργου, σημειώνοντας ότι η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη εστιάσει την προσοχή σχετικά με την προώθηση πολιτικής για την ενίσχυση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης. "Το σχέδιο αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που υποστηρίζεται από το ταμείο της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε η κα Amitage, και  το πρώτο αυτού του είδους που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και ως εκ τούτου είναι ένα από τα πιο ευνοειμένα από την Τράπεζα."

Ο Υπουργός κ. Ξέρας και η κα Amitage εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να επιταχύνουν  ρυθμούς και να αρχίσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου