Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με το Συντονιστή για την Αλβανία του τουρκικού Διεθνούς Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη - TIKA, κ. Yahya Gulseven.

O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, περίμενε σε μια ζεστή και εγκάρδια συνάντηση το Συντονιστή για την Αλβανία του τουρκικού Διεθνούς Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη - TIKA, κ. Yahya Gulseven. Στη συνάντηση συζητήθηκε γύρω από τη διμερή συνεργασία και το σχέδιο υποστήριξης από αυτή την υπηρεσία για τις πολιτικές που αναπτύσει το Υπουργείο Εργασίας.


Πλέον ο TIKA έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει τη βοήθειά της όσον αφορά την παροχή εξοπλισμού και ερμαρίων για τα δημόσια κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και για τον  εξοπλισμό με  σύγχρονο μηχανήματα των κοινωνικών κέντρων, ιδιαίτερα διεπιστημονικών κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες.


Ο  Υπουργός κ. Ξέρας ενημέρωσε σχετικά με τις πολιτικές που ανέλαβε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας για τα  κοινωνικά κέντρα και τη μετάβαση από  τυπικό οικιακό σε οικογενειακό σπίτι , τα οποία προσφέρουν καλύτερες συνθήκες και μεταχείριση των πελατών στις συνθήκες σπιτιού και σε αυτό το πλαίσιο  ζήτησε την υποστήριξη του TIKA για τη συστηματοποίηση των εσωτερικών  χώρων των εθνικών κέντρων καθώς και την   εφαρμογή σε αυτά  των
συστημάτων που  παρέχουν εναλλακτική ενέργεια  και με  χαμηλό κόστος.

Τέλος, οι συνομιλητές δήλωσαν ότι η συνεργασία και η υποστήριξη του 
TIKA για το Υπουργείο Εργασίας έχει μόλις αρχίσει και ότι η συνεργασία στο εξής θα πρέπει να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και όλες τις υπηρεσίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου