Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Επαφές του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη στα Τίρανα

Συναντήσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, τον υπουργό Πολιτισμού, το δήμαρχο Τιράνων και τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αλβανία.
Το πρωί ο κ. Μπουτάρης έγινε δεκτός από τον Αλβανό υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, Αλντο Μπούμτσι, με τον οποίο συζήτησαν για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.


Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό με τον οποίο είχε μια πολύ θερμή συζήτηση - σύμφωνα με δηλώσεις στενών συνεργατών του δημάρχου. Στη συνάντηση αυτή, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευε ο πρέσβης τη Ελλάδος στα Τίρανα κ. Νικόλαος Πάζιος.Ο Μπερίσα ευχαρίστησε τον κ.Μπουτάρη για τη φιλοξενία και τη στήριξη που δίνει η πόλη της Θεσσαλονίκης στους 70.000 αλβανούς με τις οικογενειές τους που ζουν και εργάζονται εκεί.

Ο δήμαρχος κάλεσε τον κ. Μπερίσα να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε και την Αρχιεπισκοπή όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο ο οποίος τον ενημέρωσε γύρω από το έργο της εκκλησίας και το γενικό κλίμα στη χώρα.

Τέλος ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε και το δήμαρχο Τιράνων, Λουλεζίμ Μπάσα, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων.

Αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Δυρράχιο, το οποίο αποτελεί τον κύριο προορισμό του, καθώς εκεί θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον ομόλογό του, Βανγκιούς Ντάκο.

Η συμφωνία προηγείται της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί κατά την επίσκεψη του δημάρχου Δυρραχίου στη Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες.


ΑΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ο μπουταρης να πηγε για τα κρασια του στην Αλβανια?????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή