Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται 2.224 αλβανοί κρατούμενοι

Στις Ελληνικές φυλακές βρίσκονται σήμερα 2224 Αλβανοί πολίτες, οι οποίοι εκτίουν ποινές φυλάκισης ενός έτους ή μέχρι ισόβια κάθειρξη. Τα επίσημα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από επίσημες πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα..
Από  τα στοιχεία αυτά  στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 11. 965 πολίτες στη φυλακή, εκ των οποίων 7. 500 είναι μετανάστες ή 60 τοις εκατό του συνόλου.

Μεταξύ αυτών 2.224 είναι Αλβανοί, οι οποίοι καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο αριθμός των αλλοδαπών που κρατούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Οι Πακιστανοί έρχονται επόμενοι, με 407, οι Παλαιστίνιοι, 400, Ιρακινοί, 398 κρατούμενοι, 336 Τούρκοι πολίτες, 95 από το Μπαγκλαντές, 93 από τη Νιγηρία, 90 από τη Συρία, 70 από το Ιράν. Σε αμελητέους αριθμούς βρίσκονται φυλακισμένοι και πολίτες που ανήκουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεταξύ των Αλβανών υπηκόων που εκτίουν ποινές στην Ελλάδα, οι περισσότεροι είναι για  εμπόριο, όπως για διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως μαριχουάνας, αλλά και για πιο σκληρά ναρκωτικά όπως  ηρωίνη και  κοκαΐνη.
Επίσης, αρκετές εκατοντάδες Αλβανοί εκτίουν ποινές για φόνο, τραυματισμό σε διάφορους βαθμούς, εκβίαση, κλοπή της περιουσίας του άλλου, για εγκλήματα  πάθους και  οικογενειακά εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου