Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο αυτοσκοπός εκλογής Ντούλε εμπεριέχει έντονη αρνητική ενέργεια στα πεπραγμένα της ΕΕΜ



του Παναγιώτη Μπάρκα
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε!Πρόκειται για την εθνική, πολιτική, κοινωνική και ανθρώπινη συμπεριφορά του σχήματος ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση, ταυτισμένης ως αρνητική αντίδραση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων του Ελληνισμού της Αλβανίας και των ίδιων των Ελλήνων της ε.ε.μ. Είναι προσωποποιημένη στο άτομο του Βαγγέλη Ντούλε και των υπό σκιάν του ολίγων ακόμα ατόμων μετρημένων με τα δάχτυλα ενός μόνο χεριού.
Η επίτευξη της εκλογής του Ντούλε στη Βουλή ως αυτοσκοπό, εμφάνισε στο μεγαλείο της στις εκλογές αυτές την εθνικά επικίνδυνη διάσταση:
-Η εκλογή του να πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε κόστος σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Η εκλογή του να πραγματοποιηθεί κατά όλων των άλλων εκπροσώπων της ε.ε. μειονότητας, όντας αυτοί σε αμιγώς ελληνικούς σχηματισμούς, ή σε άλλα αλβανικά σχήματα. 
Ο αυτοσκοπός ΝΤΟΥΛΕ δεν εμπεριέχει θετική εθνική ενέργεια, αλλά αμιγώς αρνητική και προς πολλές κατευθύνσεις, με συνέπεια την προσκόμιση αντεθνικών αποτελεσμάτων.
Ο Ντούλες, στο βωμό του αυτοσκοπού του, σφυρηλατήθηκε σε  αρχιτέκτονας του κατακερματισμού του εθνικού, πολιτικού, πολιτιστικού και οικονομικού δυναμικού της ε.ε. μειονότητας με οδυνηρό αποτέλεσμα την διάσπαση σε ανεπιστρεπτί μεγέθη. Στη συνέχεια, αντί να απολογηθεί για τις εθνικές του ευθύνες, κατηγορεί τους εκδιωχθέντες απ΄ αυτόν και τα θύματά του ότι δυναμιτίζουν τους «εθνικούς» του στόχους.
Μια παρένθεση για να θυμηθούμε . Πριν την περίοδο ηγεσίας του Ντούλε σε ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, η ε.ε. μ, έστω μέσω του ΚΕΑΔ, έβγαζε αυτοδύναμα στις αμιγώς ελληνικές μειονοτικές περιοχές δυο τουλάχιστον βουλευτές. Την περίοδο ηγεσίας Ντούλε, βγαίνει (βγήκε μέχρι τώρα) μόνο εκείνος, αλλά με αλβανική καλπονοθεία (επιτρεπόμενη μόνο για εκείνον).Παρά το γεγονός ότι ο νυν εκλογικός νόμος συμφέρει την συγκεντρωμένη εκλογική δύναμη της ε. ε. μ, το ΚΕΑΔ βγάζει μισό βουλευτή και με τη βοήθεια των Αλβανών. Ή το κάθε σχήμα σε σχέση με την ελληνική μειονότητα βγάζει από μισό βουλευτή. Μόνο τα μεγάλα αλβανικά κόμματα βγάζουν 3-5 ακραιφνείς Έλληνες βουλευτές στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές (!!)
Το άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι «ο αρχηγός» του ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τρεις θητείες στη Βουλή δεν εκλέγει ποτέ με ψήφο των Ελλήνων. Αφού έχασε τρεις προσωπικές αναμετρήσεις στη Δρόπολη με τον Βαγγέλη Τάβο, του Σ. Κόμματος Αλβανίας (και από τη σύγκρουσή τους έφεραν την μεγαλύτερη διάσπαση στο χώρο της ε.ε. μειονότητας), ο Ντούλες, για να γίνει βουλευτής των Ελλήνων επέλεξε το δρόμο της Αλβανικής επικράτειας. Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται, ότι αυτός και μόνο αυτός, θα οδηγήσει την Αλβανία στην Ευρώπη, δέχτηκε την βουλευτική του εκλογή μέσω της καλπονοθείας γνωστής την πρώτη ως Dushku i madh,τη δεύτερη ως Dushku i vogël και τελευταία ιδιοποιούμενος τις ψήφους του Παντέκη….! 
«Κάνετε ο, τι λέω εγώ, αλλά μη κάνετε ότι κάνω εγώ»
Στις εκλογές αυτές ενώ βαθιά μέσα του πιστεύει ότι θα εκλεγεί μόνο με την ευλογία και την καλή θέληση των μεγάλων αλβανικών συμμάχων, του Ράμα και του Μέτα, (γνωρίζει ότι ειδικά αυτή τη φορά δε θα έχει ούτε τους μισούς ψήφους των Ελλήνων ψηφοφόρων των προηγούμενων εκλογών), ο ίδιος έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των υπολοίπων Ελλήνων υποψήφιων βουλευτών με ελληνικά ή αλβανικά σχήματα.
Για το σκοπό αυτό ο Ντούλες, λειτουργεί κατά το γνωστό ρητό: «Κάνετε ο, τι λέω εγώ, αλλά μη κάνετε ότι κάνω εγώ», γιατί θα σας καταγγείλω ως προδότες και μειοδότες. Ο ίδιος προσκολλά σε συμμαχίες αλβανικών κομμάτων, αλλά τους άλλους κατηγορεί ότι «διαπράττουν» εθνικό έγκλημα. Ο ίδιος βάζει πρωτοκλασάτα στελέχη σε εκλόγιμες θέσεις ψηφοδελτίων των αλβανικών κομμάτων, τους άλλους κατηγορεί ότι μετατρέπονται σε ουρές των αλβανικών κομμάτων. Ο ίδιος μετέχει σε προεκλογική συμμαχία όπου μετέχει και κόμμα των τσάμιδων, τους άλλους κατηγορεί ότι μετέχουν σε συμμαχία που μετέχουν και οι τσάμιδες… !!

Τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε να του τη φέρει ανοιχτά και του καινούργιου φίλου του, του Τάβου. Έγιναν φίλοι με τη φόρμουλα ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Η ισχύ της φόρμουλας αυτής στην προκειμένη περίπτωση, ήταν τέτοια που τους έκανε να λησμονήσουν τον 15-χρονο πόλεμο ζωής θανάτου μεταξύ τους. Ο Τάβος λησμόνησε ότι ο Ντούλες για να συνάψει συμμαχία με το Σ.Κόμμα, έβαλε όρο στο Ράμα την απομάκρυνση του Τάβου από το Σ. Κόμμα. (Ανεξαρτήτως που του βγήκε «σε καλό».) Τώρα οι έστω και οι λίγες πιθανότητες του Τάβου να εκλεγεί εκ΄ νέου τρομάζουν τον Ντούλε μέχρι το μεδούλι. ….!!! 
Η καλλιέργεια της αρνητικής ψήφου των Ελλήνων
Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική συμπεριφορά του Ντούλε, που καλλιέργησε στην ε.ε. μειονότητα όχι θετική αλλά αρνητική ψήφο, ψήφο διαμαρτυρίας. Όπως είναι επίσης γεγονός ότι σ΄ αυτή την 15-χρονη τουλάχιστον επίμονη αρνητική ψήφο της, η ε.ε. μειονότητα οδηγείται σε αυτοκαταστροφή, χωρίς να βλέπει φώς στο τούνελ ότι τα μηνύματά της διαμαρτυρίας και αντίδρασης να λαμβάνονται υπόψη, ούτε από τη συγκεκριμένη ηγεσία, ούτε από το εθνικό κέντρο. Ενώ οι απλοί Έλληνες εγκλωβίζονται καθημερινά στην προσπάθεια ατομικής επιβίωσης.

Η αρνητική αντίδραση του σχήματος ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ έχει και μια επιπλέον, αλλά ουσιαστική διάσταση. Δεν βγάζει προς τα έξω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εθνικών στόχων. Οφείλεται στο γεγονός ότι το βάρος των εθνικών ευθυνών του ανθελληνικού τους έργο, πρωτόφαντο σε όλη την ιστορία του εδώ Ελληνισμού, δεν τους επιτρέπει, να αρθρώσουν λόγο για εθνικούς στόχους. Από την άλλη η ηγεσία αυτή έχει καταπιαστεί κυριολεκτικά από τα υπόγεια σκοτεινά σχέδια συκοφαντίας, αβάσιμων κατηγοριών και σκευωριών με βασικό γνώμονα να καταστρέψει τους αντιπάλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, σε πολιτικό, εθνικό και προσωπικό επίπεδο. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν μόνοι τους έστω και μέσα στα ερείπια.
Συνέβαλε σ΄αυτό ο αποπροσανατολισμός από τους εθνικούς στόχους  και το αντεθνικό έργο
Στην υπηρεσία του αυτοσκοπού τους, ο Ντούλες έχει έχουν αποσιωπήσει εντελώς την ανάγκη του Ελληνισμού για εθνικό έργο και δράση, για συλλογική και προσωπική εθνική υπεράσπιση, για εθνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, για παιδεία στη μητρική γλώσσα και περιουσιακά δικαιώματα. Τους στόχους αυτούς τους έχει αντικαταστήσει με την «μάχη» κατά του ανύπαρκτου τσάμικου. (Με την ταχτική που ακολουθεί ο Ντούλες το μετατρέπει σε υπαρκτό, αλλά σε βάρος της ε. ε. μειονότητας και όχι της Ελλάδας. Δεν παραιτείται μέχρι να το φέρει καταπάνω μας. Μετά θα πει «δικαιώθηκα» !!)
Δεν είναι απλώς η ζήλια του Ντούλε για το γεγονός ότι το «αντίπαλο» δέος του ο Ιντρίζι εξασφάλισε την έδρα στη Βουλή. Ο Ντούλες θέλει να παρασύρει το εθνικό κέντρο σ΄ αυτή την ανούσια εθνικά, αλλά «προσωπική» του κόντρα με τον Ιντρίζι. Ο Ντούλες διαπιστώνει ότι αυτή τη φορά δεν του επαρκεί η υπογείως στήριξη ανθρώπων του «εθνικού κέντρου» που λειτουργούν υπέρ της εκλογής του, δήθεν με την ευλογία του ΥΠΕΞ. Θέλει την ανοιχτή και ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για την εγγύηση της εκλογής του. Το γεγονός, πιστεύει,  ότι θα του εξασφαλίσει εκ΄νέου στα μάτια της αλβανικής πολιτικής, την ταυτότητα του επίσημου εκπροσώπου της Αθήνας στην Αλβανία. (Με αυτό το σκεπτικό ο Ράμα παρουσίασε το Ντούλε ως σύμμαχο !!).
Μέχρι εδώ έχουμε φτάσει. Να μη μπορούμε να δούμε ότι εθνικά η ε.ε. μειονότητα χαροπαλεύει, αλλά για χάρη της εκλογής Ντούλε, κάποιοι θεσμοί, αρχίζοντας από ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, είναι πανέτοιμοι να τα θυσιάσουν όλα. Ενώ βλέπουν το λύκο, ψάχνουν τα χνάρια… 


Αργυρόκαστρο 11.05.2012


www. borioipirotis.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΡΚΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟ ΠΟ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ
    ΝΑ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o ntoules exei to kokalo tis nixteridas den eksigeitai alliws na grafei toys b/ipirotessta axamna tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή