Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ντούλες: " Παραδεχόμαστε ότι έχουμε ευθύνες, αλλά οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και μόνο συσπειρωμένοι είμαστε υπολογίσιμοι εις όφελός μας."


Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σε συνέντευξή του στο Ράδιο Άστυ, στην εκπομπή " VoriosIpiros. gr" μίλησε για ενότητα του χώρου, για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου μας. Μετά από το χορό της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών", όπου κυριάρχησε το μήνυμα 
"Η ισχύς εν τη Ενώσει" και στον οποίο παραβρέθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, μετά από τις συναντήσεις με πολιτικούς εν Ελλάδι, ο κ. Ντούλες έκαμε ξαφνικά στροφή και στις δηλώσεις του στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, στα ΜΜΕ, αλλά και στο Συνέδριο του ΚΕΑΔ, τονίζει συνέχεια την ΕΝΟΤΗΤΑ.
Η Ενότητα όμως στα λόγια δεν οφελεί κάπου,
παρά να ανέβει το προφίλ του προέδρου στα μάτια των Βορειοηπειρωτών ψηφοφόρων, γιατί επί της ουσίας ουδεμία ουσιαστική  προσπάθεια κάνουν, ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε το ΚΕΑΔ προς αυτή την κατεύθυνση.
 Από τις λίγες φορές που ο κ. Ντούλες παραδέχεται τις αδυναμίες του Κομματός του...Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από τη σημερινή συνέντευξή του:
"Στα 20 χρόνια πορείας  του ΚΕΑΔ,  μπορείς να βρεις και επιτυχίες και αστοχίες. Δεν καταφέραμε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της μειονότητας, αυτό που λέμε ισοτιμία και ισοπολιτεία. Παραδεχόμαστε ότι έχουμε ευθύνες, στις  παρεμβάσεις και στη συνεργασία με το διεθνή παράγοντα, δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο βαθμό που έπρεπε να γίνουν πιέσεις .Πρέπει όλοι μας να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και χρειάζεται υπομονή και συστηματική παρέμβαση και ενότητα...γιατί αυτή θα μας δώσει ισχύ. Κι όταν λέω ενότητα απευθύνομαι στους Πάντες. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά κοινή προσπάθεια. Με προσωπική συμβολή του καθενός, του κάθε μέλους, του κάθε βορειοηπειρώτη...
Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι ...μόνο συσπειρωμένοι είμαστε υπολογίσιμοι εις όφελός μας.."
Όσο αναφορά όλα αυτά που ακούγονται από τους Βορειοηπειρώτες ως προς το προσωπό του, αλλά και ως προς την Ομόνοια που έγινε κλίκα μερικών ατόμων, απάντησε:
"Ακούω με προσοχή όλα τα μηνύματα των Βορειοηπειρωτών, βγάζω τα συμπεράσματά μου και προχωράω...
ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, είναι ένα. Πιο παλιά είχαμε προβλήματα και αντιθέσεις μεταξύ μας, όμως τώρα έχουμε άριστη συνεργασία. Το πρόγραμμα  του ΚΕΑΔ είναι το ίδιο με της Ομόνοιας, όπου πάει το ΚΕΑΔ , πάει και η Ομόνοια
Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο υπό τις αντίξοες συνθήκες κι αν κάνουμε η κάνω λάθη είμαστε ανοιχτοί σε όλους να τους ακούσουμε, αλλά το καθετί να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο με συνθήκες, στόχους κλπ.
Εχθρός μας δεν είναι το διαφορετικό, οι κόντρες και οι αντίθετες φωνές, αλλά είναι αυτοί που προσπαθούν να εμποδίσουν την προκοπή του τόπου μας."

Στην ερώτηση, αν το ΚΕΑΔ θα συνεργαστεί με κάποιο από τα μεγάλα Κόμματα στις εκλογές που έρχονται, απάντησε: " Πρέπει οι ίδιοι να βρούμε αυτό που μας συμφέρει....Δεν είμαστε ούτε Ράμα, ούτε Μπερίσα, αλλά θα συμμαχήσουμε με αυτούς που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά μας, έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ, συμμαχία με αυτούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση, γιατί όσο πιο ευρωπαϊκή η χώρα, τόσο πιο πολύ θα σέβεται το ευρωπαϊκό δίκιο, τόσο πιο πολύ θα σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Αυτό θα το πράξουμε μετά από ευρύ διάλογο με όλους τους φορείς στην Αθήνα και εδώ.
Το ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις Αθήνας -Τιράνων κι αυτό το παραδέχθηκαν και οι εκπρόσωποι των Αλβανικών και Ελληνικών Κομμάτων στο συνέδριο του Κόμματος."

Όσο αναφορά την προεκλογική περίοδο που διανύει η Ελλάδα, ο κ. Ντούλες επεσήμανε ότι το ΚΕΑΔ θα τηρήσει ουδετερότητα, αλλά τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε δικούς μας υποψηφίους, δικά μας παιδιά που ενσωματωθήκαν στα ελληνικά κόμματα, με τον κομματισμό προς όφελος της πατρίδας μας.

4 σχόλια:

  1. το επαγγελμα του Ευαγγελου Ντουλε ειναι "πολιτικος"Απο πολυ μικρος ασχολειται με την πολιτικη και η πολιτικη μεχρι σημερα τον ταιζει.........Αρα οτι και να λεει τα λεει πολιτικα και γνωριζετε πολυ αλα ολοι σας τι λεει ενας πολιτικος για να καταφερει το στοχο του

    ψεμματα
    ψεμματα
    ψεμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poia einai ta dika mas paidia pou katebainoyn stis ekloges????????????gnwrizei kapoios??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i sispirosi tou xorou tha ginei an o ntoules den katebei ipopsifios stiS eperxomenes ekloges...giati prepei na einai pronomio tou na mpainei synexeiA prwtos sti lista tou KEAD.
    AN THELEI TO KALO TOU TOPOY AS BALEI KAPOION ALLON GIATI DEN EINAI MONADIKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο υπό τις αντίξοες συνθήκες κι αν κάνουμε η κάνω λάθη είμαστε ανοιχτοί σε όλους να τους ακούσουμε, αλλά το καθετί να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο με συνθήκες, στόχους κλπ."

    όλο για στόχους, συνθήκες και πλαίσια ακούμε από τον κ. Ντούλε αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι παρά μόνον λόγια , το ΕΕΜΜ-ΜΕGA έχει θέσει στο τραπέζι και τους στόχους και της συνθήκες κάτι που το ΚΕΑΔΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήρθε στην συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή