Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οργανωμένα κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών μπαινοβγαίνουν στην Ήπειρο. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!

854 κιλά χασίς (!) κατασχέθηκαν μόλις σε δυο ημέρες στην περιοχή μας. Η Αστυνομία συνεχώς αποδυναμώνεται…
Την ώρα που η κοινή γνώμη δυσμενέστατα σχολιάζει την πρωτοφανή απόφαση της Κυβέρνησης να μπορεί ο κάθε πολίτης να νοικιάζει αστυνομικούς, οχήματα ακόμη και ελικόπτερα της Αστυνομίας (!), η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, μέσω της Ηπείρου, αυξάνεται ραγδαία και επικίνδυνα! Σε συνδυασμό με την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, μπορεί να αποτελέσει μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο τις τελευταίες δυο ημέρες έχει κατασχεθεί σχεδόν ένας τόνος χασίς στην Ήπειρο (για την ακρίβεια 854 κιλά!). Όμως παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας, καθημερινά φαίνεται, ότι τα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών συνεχίζουν… απτόητα τις δουλειές τους, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για αποδυνάμωση των συνόρων –λόγω κόστους!- είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και επικίνδυνη. Για αυτό, απαιτείται, χωρίς δεύτερη σκέψη, να θωρακιστούν άμεσα τα σύνορα, για να παταχθεί η εισαγωγή και διακίνηση τεραστίων ποσοτήτων ουσιών, και κυρίως χασίς, που πολλαπλασιάζει τους νεαρούς, κατά κύριο λόγο, χρήστες και στην περιοχή μας.

Μισός τόνος!
Η συνεχής και… απτόητη δράση των κυκλωμάτων φαίνεται από το τελευταίο περιστατικό, που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής και στο οποίο κατασχέθηκε πάνω από μισός τόνος Αλβανικού χασίς (!), που είχε προορισμό τις πιάτσες των Αθηνών.
Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν 6 μέλη της σπείρας, σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και την Ελευσίνα Αττικής, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους. Οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι Έλληνες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 28,35, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, ενώ οι άλλοι δυο είναι Αλβανοί, ηλικίας 55 και 38 ετών και ο Αλβανός που αναζητείται είναι 33 ετών.
Όλα ξεκίνησαν, όταν σε δασώδη περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχαν 50 σάκοι με χασίς συνολικού βάρους 544 κιλών και 784 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί από τον 28χρονο Έλληνα συλληφθέντα και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, με οδηγό τον 35χρονο.
Αυτός, προφανώς αντιλαμβανόμενος την παρουσία Αστυνομικών στη γέφυρα της Βροσίνας, έκρυψε το αυτοκίνητο με τις ναρκωτικές ουσίες στην Ραβενή  Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή πεζός. Σύμφωνα με την έρευνα, οι δυο Αλβανοί που συνελήφθησαν και η 29χρονη Ελληνίδα, με άλλο αυτοκίνητο, παρέλαβαν τον 35χρονο οδηγό του Ι.Χ. με τα ναρκωτικά. Ακόμη, διαπιστώθηκε, ότι οι δύο 28χρονοι Έλληνες, μαζί με τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Συνεχής η δράση…
Πάντως, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η δράση του κυκλώματος τους τελευταίους 3 μήνες ήταν συνεχής!
«Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην Ελληνική Επικράτεια και την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών σε περιοχές της Αττικής» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αστυνομία.

Στο Καλπάκι…
Βέβαια, το παραπάνω περιστατικό δεν ήταν το μόνο που συνέβη το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο. Στο Καλπάκι, εκτυλίχθησαν σκηνές αλά… Σικάγο, καθώς μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου, η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε 130 κιλά χασίς και συνέλαβε 5 άτομα! Τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη!
Το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας ξέφυγε από την πορεία του και… εισέβαλλε σε  κλειστό εκείνη την ώρα εστιατόριο στο Καλπάκι! Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και ήταν τοποθετημένα σε 121 δέματα.
Τέλος, στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, η Αστυνομία συνέλαβε δυο άτομα, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, να μεταφέρουν 180 κιλά χασίς, που είχαν φορτώσει στη Θεσπρωτία.

Φτάνει πια!
Τα παραπάνω περιστατικά που αποτελούν, δυστυχώς… καθημερινότητα στην Ήπειρο, δείχνουν, ότι είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη να μπει επιτέλους «στοπ» στη δράση των κυκλωμάτων και άμεσα να θωρακιστούν τα σύνορά μας.
Οι διακινήσεις πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και κυρίως χασίς από την Αλβανία έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλούν την κοινωνία, μιας και τα ναρκωτικά, αφού πάνε στον προορισμό τους, έπειτα μοιράζονται στις πιάτσες, σκορπώντας το θάνατο.
Η αποδυνάμωση των συνόρων, που έχει συντελεστεί μετά τις αποφάσεις για μείωση των δαπανών, εκτός από λανθασμένη, κρίνεται επικίνδυνη, αφού τα κυκλώματα οργιάζουν, την ώρα που η Αστυνομία συνεχώς αποδυναμώνεται.
Πότε, επιτέλους, θα καταλάβουν οι Κυβερνώντες, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το φαινόμενο; Τα σύνορά μας είναι αφύλακτα, ο καθένας μπορεί να μπει και να βγει… ανενόχλητος με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών!
Παλιά είχαμε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που έμπαιναν σωρηδόν στην Ελλάδα, από την Αλβανία, τώρα όμως έχουμε τα ναρκωτικά. Και το πλέον εξοργιστικό είναι, ότι ενώ η Πολιτεία εντοπίζει το πρόβλημα δεν το λύνει!

ΌΧΙ άλλες
καθυστερήσεις!

Είναι δεδομένο, ότι τα λίγα άτομα που υπάρχουν, είτε στα Τελωνεία, είτε στη Συνοριοφυλακή, δίνουν μεν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά δεν επαρκούν για να πατάξουν το φαινόμενο, αφού τα κυκλώματα είναι οργανωμένα και έχουν πολλά παρακλάδια.
Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν, «άραγε πόσα είναι τα ναρκωτικά που δεν κατάσχονται; Πόσα δηλαδή ξεφεύγουν από τον έλεγχο των Αρχών, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να βρίσκονται σε όλα τα σημεία του εθνικού δρόμου 24 ώρες του 24ωρο;».
Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένο, η Πολιτεία, με τη βοήθεια των τοπικών Αρχών, χωρίς καμία καθυστέρηση να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και πάνω απ’ όλα να θωρακίσουν τα σύνορα, για να επανέλθει, όσο είναι αυτό δυνατόν, το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις!..



πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου