Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τραγωδία στο Παγκράτι: μια 93χρονη απανθρακώθηκε και η 35χρονη από την Αλβανία πέθανε από ασφυξία

Τραγωδία στο Παγκράτι! Δύο γυναίκες, μια 93χρονη και η 35χρονη οικιακή βοηθός της από την Αλβανία, βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν στο διαμέρισμα όπου έμεναν ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα η μία να απανθρακωθεί και η άλλη να πεθάνει από ασφυξία.Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Παγκρατίου, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Υμηττού 119.


Οπως είπαν οι άνθρωποι που εργάζονταν στα γειτονικά καταστήματα, γύρω στις 10.45 το πρωί ένα όχημα της Πυροσβεστικής σταμάτησε μπροστά από το κτίριο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αμέσως μετά είδαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το πλαϊνό παράθυρο του διαμερίσματος.

Λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά κατασβήστηκε, όμως οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι βρήκαν φριχτό θάνατο. Πρόκειται για μια 93χρονη γυναίκα, η οποία λόγω προβλημάτων υγείας ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, και την 35χρονη οικιακή της βοηθό από την Αλβανία.

Σύμφωνα με συγγενείς της 93χρονης, η φωτιά πιθανόν προήλθε από ένα φωτιστικό που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι της ηλικιωμένης. Βλέποντας ότι πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα, η 35χρονη οικιακή βοηθός, η οποία εργαζόταν τα τελευταία δυόμισι χρόνια για την ηλικιωμένη, με πνεύμα αυτοθυσίας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, όμως στην προσπάθειά της να φτάσει στο παράθυρο για να το ανοίξει, σωριάστηκε στο πάτωμα από τις αναθυμιάσεις.

Εξω από την πολυκατοικία όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν χθες το πρωί εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές. Βλέποντας να μεταφέρουν τη σορό της 35χρονης, η αδελφή της και ο σύντροφός της ξέσπασαν σε λυγμούς. Την ίδια ώρα οι γείτονες παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Ευτυχία Τσάκαλη, η οποία εείναι ιδιοκτήτρια περιπτέρου απέναντι από την πολυκατοικία της 93χρονης, γνώριζε την άτυχη οικιακή βοηθό. «Ερχόταν στο περίπτερο και έπαιρνε εισιτήρια. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη» είπε στην «Espresso» και συμπλήρωσε: «Ηταν πολύ καλή κοπέλα, γι’ αυτό όταν είδε τη φωτιά, έτρεξε αμέσως να σώσει την 93χρονη. Είναι κρίμα!» Οι σοροί των δύο γυναικών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο, όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου