Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

To Κίνημα των Τσάμηδων ζητάει την άμεση παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Χατζηνάστου και του προέδρου του PDIU του κ. IDRIZI.

Η Δήλωση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών  της Αλβανίας κ.  Edmond Haxhinasto ότι το όνομα  Τσαμουριά δεν υπάρχει στα ελληνικά τοπωνύμια, προκάλεσε την αντίδραση του Τσάμικου Κινήματος, το οποίο απαίτησε την άμεση αποστασιωποίηση  της κυβέρνησης , δημόσια συγγνώμη γι' αυτό το πολιτικό λάθος και να παρθούν μέτρα ώστε αυτό το σφάλμα να μην επαναληφθεί, ζητώντας την παραίτηση του Haxhinastos.

"Την  άμεση παραίτηση του Υπουργού Haxhinasto για την μη κατανόηση της ιστορίας, του πόνου και την τραγωδία της χώρας του. Για προβολή της κοινότητας των 300 χιλιάδων Αλβανών Τσάμηδων. Μια άμεση μη αποστασιωποίησή του, το κίνημα των Τσάμηδων θα τον χαρακτηρίσει υπεύθυνο για εθνική προδοσία. Ας ελπίσουμε ότι η Βλάχικη προέλευσή  του να μην είναι πηγή έμπνευσης για το αντι-αλβανικό του πνεύμα  "-. λέγεται στη δήλωση.
Επιπλέον, απαιτούν την άμεση παραίτηση του Shpëtim Idrizi από τη θέση , όπου σύμφωνα με αυτούς είναι  «κατεχόμενη» σαν πρόεδρος της PDIU, καθώς το Τσάμικο Κίνημα  θεωρηθεί ως άνευ σημασίας, τη μυστική συμφωνία η οποία ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μεταξύ του κόμματός του και της αλβανικής κυβέρνησης καθώς έδειξε ότι είναι ανίκανος να θέσει στην ημερήσια διάταξη το "τσάμικο ζήτημα».
Η αδυναμία του Idrizi, αναφέρει η δήλωση, έκανε όχι μόνο να μη συζητηθεί η ψήφιση ενός άρθρου για το τσάμικο ζήτημα στο αλβανικό κοινοβούλιο, αλλά να κινείται προς τα πίσω όσον αφορά αυτό το θέμα.
Με τις θέσεις που το PDIU επωφελήθηκε από τη συνεργασία με τον Μπερίσα, η κυβέρνηση μπορεί να αγοράσει τη σιωπή και την προδοσία του Idrizi , αλλά ποτέ της Τσάμικης κοινότητας .


«Ζητάμε μια δημόσια δήλωση και δημόσια αποστασιοποίηση από αυτήν την εθνική προδοσία,  όλων των δημοσίων δυνάμεων, των πολιτικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών και όλων των τίμιων και πατριωτών Αλβανών." - κλείνει τη δήλωση το Κίνημα των τσάμηδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου