Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανός Υπουργός Άμυνας: Δεν πουλάμε όπλα στη Λιβύη, η γειτονική χώρα πουλάει…


Ο Αλβανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του δεν πωλεί όπλα προς τη Λιβύη, αλλά δραστηριοποιείται  μόνο σε αγορές εκτός του διεθνούς εμπάργκο.

Σύμφωνα με τον Άρμπεν Ιμάμη,  το εμπόριο όπλων της χώρας έχει πληγεί από «έναν γείτονά μας», του οποίου το όνομα απέφυγε να αναφέρει, «ο οποίος πουλά οπλισμό κατόπιν υπαινιγμών για την ποιότητα των εξοπλισμών μας».

 Στην ετήσια έκθεσή του ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας δήλωσε ότι  ήδη, κλείνουν δύο χρόνια από τότε που η χώρα του  έχει αποφασίσει τη διάλυση του  παλαιού οπλισμού της και το μόνο που κατάφερε είναι να καταστρέψει μόνον 38 χιλιάδες τόνους πυρομαχικά.

Κατά την παρουσίασή του ο Ιμάμη παραδέχθηκε ότι 800 στρατιωτικοί θα εγκαταλείψουν  το αξίωμά τους λόγω της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης που θα υποστούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ερωτηθείς από  δημοσιογράφο του «Vision Plus» για την απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους, πριν από λίγες ημέρες, κάποιων αξιωματικών, ο  Υπουργός Ιμάμης εξήγησε  ότι αυτή η ενέργεια δεν εντάσσεται στα πλαίσια της στρατιωτικής μεταρρύθμισης.

Μέλη, ωστόσο, της αντιπολίτευσης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφαλείας, έχουν σχολιάσει ως ύποπτη και ως έλλειμμα διαφάνειας την απελευθέρωση του πρώην γενικού και ανώτερου διευθυντικού στελέχους προσωπικού Minaj Përgjithshëm.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου