Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανία: Η αλβανική εθνικιστική ‘Συμμαχία’ στο Λονδίνο



"βολές κατά της ελληνικής μειονότητας"

Με το σύνθημα « 1 εκατομμύριο Μαύρο και Κόκκινο» η εθνικιστική  κίνηση «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο» άρχισε την εκστρατεία της στο εξωτερικό, αρχίζοντας από το Λονδίνο με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «London Boulevard "Regent Street».

Στόχος της αλβανικής εξόρμησης ήταν «η προστασία  από την αφομοίωση και της απώλειας της αλβανικής γλώσσας».

Στην βρετανική πρωτεύουσα οι Αλβανοί έχουν μαζική υποστήριξη στον Κρέσνικ Σπαχίου,  ιδρυτής και επικεφαλής της  «Συμμαχίας Κούκεζι» (Kuq e Zi). Ο Σπαχίου δήλωσε ότι στόχος του κινήματος είναι  στα «100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας οι οπαδοί της Συμμαχίας να φθάσουν το ένα εκατομμύριο.

Ο Σπαχίου σε ομιλία του εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την απογραφή του πληθυσμού που έγινε στην Αλβανία με κριτήρια εθνοτικά και θρησκευτικά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «λόγω της κηδεμονίας της Αθήνας και του Βελιγραδίου επιτεύχθηκε μείωση του αριθμού των Αλβανών στην περιοχή».
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο τόνισε ότι «ενώ είμαστε το μεγαλύτερο έθνος στην περιοχή έγινε μια απογραφή με τεχνητά μειωμένο αριθμό ατόμων. Είμαστε μια  από τις μεγαλύτερες χώρες της περιοχής».

Για να συνεχίσει:

«Ο αλβανικός λαός στα Βαλκάνια είναι μεγαλύτερος από το κροατικό, το σερβικό, τον σλαβικό, τον Μαυροβούνιο και το λαό της Βοσνίας, αλλά η απογραφή των Ελλήνων μας διαίρεσε» είπε  ο Σπαχίου σημειώνοντας ως επαίσχυντη τη συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης που δύο ημέρες πριν δημοσιευτούν τα στοιχεία από τη Στατιστική υπηρεσία έκανε γνωστά τα αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Η οργάνωση «Κούκεζι»  ίδρυσε και επίσημα στην πρωτεύουσα της Βρετανίας υποκατάστημα της Συμμαχίας, ένα γεγονός που έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τους μετανάστες Αλβανούς γιατί «η Συμμαχία είναι η μόνη διέξοδος για το αλβανικό έθνος».
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου