Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ζήσος Λούτσης: Η ελληνική μειονότητα είναι χωρίς κεφαλή.

Οι πόρτες του ΕΕΜΜ είναι ανοιχτές για όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Βόρειος Ήπειρος» του Ράδιο Άστυ,  ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΕΕΜΜ Ζήσος Λούτσης,  παραδέχτηκε την  αδυναμία του Κόμματος στον τεχνικό και διοργανωτικό τομέα όσο αναφορά τις εσωτερικές εκλογές του κόμματος που διεξήχθησαν την 6η Νοεμβρίου 2011 και είπε πως από τα 40 εκλογικά κέντρα που ήταν,  θα μπορούσαν να στηθούν περισσότερα και όχι μόνο στα κεντρικά σημεία των πόλεων και επαρχιών. Επίσης επισήμανε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα διευρυνθεί, προσθέτοντας βορειοηπειρώτες και από Πάτρα, Ρόδο και άλλες πόλεις της Ελλάδος καθώς και από τις οργανώσεις της νεολαίας και γυναίκας, άρα ο αριθμός θα αγγίζει τα 98-99 άτομα.
Στην ερώτηση, αν μπορούν να συμμετέχουν στο Κόμμα έλληνες και από άλλα κόμματα, απάντησε ότι δεν υπάρχει περιορισμός, δεν περιορίσαμε κανέναν έλληνα από άλλα κόμματα και κυρίως από την ιστορική Ομόνοια , αρκεί να εκλεχτούν με την ψήφο του λαού και να προσφέρουν στον αγώνα για τα δικαιώματά μας…
Όσο αναφορά τους στόχους του Κόμματος, τόνισε την αναβάθμιση πολιτικής στον τόπο μας, τον εκδημοκρατισμό και τη συμμετοχή όλων των ελλήνων στα κοινά του τόπου, στην παιδεία, τον πολιτισμό καθώς και για την επίλυση και νομική κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων μας..
Για την απογραφή είπε ότι: «δεν ήταν μόνο υπόθεση του Κόμματος ΕΕΜΜ, αλλά και του ΚΕΑΔ, Ομόνοιας, όλων των Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, αλλά και της Ελλάδος. Με ποιο δικαίωμα το ΚΕΑΔ, πήρε απόφαση για αποχή;;;
Παρά την παράκλησή μας για κοινή στάση όλων των πολιτικών χώρων και της Ελλάδος, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, αγνόησε την όλη προσπάθεια και πρότασή μας λόγω της δέσμευσής της με το ΚΕΑΔ και χάθηκε μια ευκαιρία για συσπείρωση του ελληνισμού και αποτύπωσή μας σε αυτό το χώρο…
Η μειονότητα αυτή τη στιγμή, είναι χωρίς κεφαλή, έχει ανάγκη για καθοδήγηση, γι αυτό τα δύο κόμματα να συγκεκριμενοποιήσομε τα προγράμματά μας και όλοι πρέπει να συγκλίνομε σε ένα στόχο,  να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας, να είμαστε κοντά στο λαό,  ώστε να κερδίσομε την εμπιστοσύνη του.»
Αν πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει Ομόνοια, έτσι όπως έχει καταντήσει, απάντησε ότι «αυτό θα το δείξει η πορεία και η ιστορία , αλλά η Όμόνοια θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους έλληνες και όχι να τους διαχωρίζει σε δεξιούς και αριστερούς…»
Στην ερώτηση αν το ΕΕΜΜ θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα, είπε πως «προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η συσπείρωση όλων των ελλήνων βορειοηπειρωτών…»
 Αν θα παραμείνει στο ίδιο πόστο και μετά τις εκλογές, απάντησε ότι «αυτό θα το γνωρίζομε σε δεκαπέντε μέρες στην πρώτη συνέλευση του Κόμματος, όπου θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες και οι ρόλοι του καθενός.…»
Κλείνοντας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Βορειοηπειρώτες, να έρθουν στο δικό τους Κόμμα, στο Κόμμα των Ελλήνων για το Μέλλον…

7 σχόλια:

  1. βλεπω το ζησο, στη θεση του αντιπροεδρου, μαζί με το Δμητρη Κώτσια, ενώ για γραμματέα κόβω το Μπερέτη.αυτο που θα μετρησει πολυ ειναι η συμμετοχη σε ρόλους και ποστα νεων ανθρωπων και κυριως απο ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός τόπου και χρόνου ο Λούτσης όπως και όλα τα στελέχη του MEGA απ' ότι φαίνεται:
    1. Θα προστεθούν λέει και άλλα μέλη στο συμβούλιο. Με ποιον τρόπο κύριε Λούτση; Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν. Θα στήσετε κάλπες για όλον τον κόσμο στις περιοχές στις οποίες αναφέρεστε; Με τι ποσόστωση; Δεν σας κάνουν όσοι εξελέγησαν και τώρα θα διορίσετε όσους επιθυμείτε εσείς; Μπορεί να έχετε τις καλύτερες των προθέσεων αλλά σίγουρα αυτή η πρακτική δεν αποτελεί δείγμα δημοκρατικότητας.

    2. Αναρωτάται με ποιο δικαίωμα το ΚΕΑΔ πήρε την απόφαση για αποχή. Με το δικαίωμα που έχει κάθε οργανισμός να αυτοδιοικείται και να αποφασίζει την πολιτική του κύριε Λούτση. Από ποιον έπρεπε το ΚΕΑΔ να λάβει εξουσιοδότηση για την απόφασή του; Το MEGA με ποιο δικαίωμα κράτησε την ανεύθυνη αυτή στάση της στρουθοκαμήλου; Ποιές προσπάθειες έκανε το MEGA για να εξασφαλιστούν οι συνθήκες που θα έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Όπως παραδέχεστε κύριε Λούτση το ΚΕΑΔ συνεννοήθηκε με το εθνικό κέντρο. Το ΚΕΑΔ πήρε μια απόφαση έστω και για αποχή. Το MEGA ποια απόφαση πήρε όταν το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορήσει το ΚΕΑΔ χωρίς να έχει καμία αντιπρόταση; πολύ φθηνά τα παιχνίδια σας κύριε Λούτση. Η απόφαση του ΚΕΑΔ δείχνει αν μη τι άλλο συνέπεια στην πολιτική του, ευθύνη και ρεαλισμό. Προφανώς δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει δημοκρατία και πολιτική κύριε Λούτση.

    3. Ο κύριος Λούτσης όταν λέει τι πρέπει να κάνουν τα δύο κόμματα, τι κρύβει στο πίσω μέρος του μυαλού του; Κύριε Λούτση αφού θεωρείτε το ΚΕΑΔ αλβανικό, προδοτικό, απαξιωμένο και άλλα τέτοια τι σας έπιασε και του προτείνετε τι να κάνει; Σας έπιασε ο πόνος για την τύχη του ΚΕΑΔ; Εσείς λογικά θα έπρεπε να ασχολείστε με το πως θα εδρεώσετε το δικό σας κόμμα. Δεν πιστεύω κύριε Λούτση να αντιληφθήκατε πως δεν υπάρχει πεδίο εξουσίας μέσω MEGA και να θέλήσετε ξαφνικά στο μέλλον να γλύψετε εκεί που φτύσατε;

    4. Το πιο επιτυχημένο σχόλιο της συνέντευξής σας πάντως κύριε Λούτση είναι η θέση πως "η Όμόνοια θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους έλληνες και όχι να τους διαχωρίζει σε δεξιούς και αριστερούς"
    Μα κύριε Λούτση δεν το γνωρίζετε πως τόσο το Προεδρείο όσο και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απαρτίζονται τόσο από δεξιούς όσο και αριστερούς; Δεν είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ κύριε Λούτση που διαχωρίζουν Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς. Εσείς και οι φίλοι σας κύριε Λούτση αποχωρήσατε από την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ επειδή σας ενόχλησε η συνεργασία με τους αριστερούς Αλβανούς αφού προτιμάτε τους δεξιούς Αλβανούς. Το ΚΕΑΔ αν μη τι άλλο έχει αποδείξει πως μπορεί να συνεργαστεί και με τους δύο και δεν έχει τέτοιες παροπίδες μπροστά στο εθνικό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo ti stigmi pou o proedros itan sigouros, de nomizw oti oi toy mega, dwsane toso megal simasia sti diadikasia epilogis atomwn apo tin elliniki epikrateia.
    kai mono i kinisi na tous agkaliasei kai na tous balei sto komma, metraei polu, giati opos gnwrizete oi boreiohpeirwtes genika apaksiwnoun na asxolithoun me ta koina....

    o zisos eipe, oti to mega apla stirikse thn apografi, stirikse kati poy itan dedomeno kai gegonos.den ekane kati diaforetiko,den ekane kati is baros tou ellinismou.
    eseis pote pisteyete oti tha yparxei i epomeni xroniki stigmi gia na mathome posoi eimaste, i toulaxiston na mas dothei i eykiria na dilwsome ellines..

    tha mou peis tha katagrafoume monoi mas....ki ayto protasi tou mega den einai????

    esena de sou arese pou o zisos leei oti ta kommata prepei na einai konta sto lao????
    alla dikio exeis, o arxigos sas einai yperanw ..milaei me kefalia kai kouantra..gia ton aplo lao apaksiei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κεαδ ντουλε τροπογια λιουσνια==τι να περιμενη καπιος απο αυτο το κομμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. HNE GATA HNE GATA O KONTOS ME TH GRABATA.XAXAXAXA!!!!!!!A RE ZISO MEGALE, TOUS KANHS OLOUS POU TREXOUN KAI DEN PROABENOUN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "τις οργανώσεις της νεολαίας και γυναίκας," <- ποιες ειναι αυτες οι οργανωσεις?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Logika to komma tha dimiourgisei aytes tis 2 organwseis, alla apo tin alli ap oti kserw prepei na yparxei organwsi gynaikwn ston topo mas.

    Omws o zisos anaferthike gi aytes tis 2 oganwseis entos kai ektos...ara sigoura tha steilei prosklisi stis organwseis aytes ektos synorwn...osonoupw logika

    ΑπάντησηΔιαγραφή