Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Απόφαση Διακοπής Συνταξιοδότησης υπερήλικων Βορειοηπειρωτών.

Στις αρχές του Αυγούστου σε κάθε σπίτι υπερήλικα Βορειοηπειρώτη κατέφθασε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλισης του ΟΓΑ η παρακάτω 
Απόφαση Διακοπής Συνταξιοδότησης.
........Επειδή με τις διατάξεις του Ν4093/2012 θεσπίστηκαν νέες προϋποθέσεις ανασφάλιστου υπερήλικα και με τις ίδιες προϋποθέσεις επανακρίνονται, όπως ορίζει ο νόμος, από 1/1/2013 και όσοι ήδη είχαν καταστεί συνταξιούχοι.
Επειδή για τη συνέχιση της συνταξιοδότησης πρέπει εκτός των άλλων προϋποθέσεων να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού.
Επειδή από τα στοιχεία που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι λαμβάνετε σύνταξη από την Δημοκρατία της Αλβανίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Διακόπτουμε από 1/1/2013 την καταβολή της σύνταξης του ανασφάλιστου υπερήλικα που σας είχε χορηγηθεί από τον Ο.Γ.Α.



Με τις διατάξεις που υιοθετήθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου (νόμος 4093), καθορίσθηκε μια σειρά κριτηρίων για την επανεξέταση της χορήγησης της κατώτερης σύνταξης (345 ευρώ) στους υπερήλικους ανασφάλιστους ομογενείς συνταξιούχους:
- Να έχουν είκοσι χρόνια «νόμιμης και μόνιμης» παρουσίας στην Ελλάδα.
- Να έχουν τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ατομικό και μέχρι 8.640 οικογενειακό.
- Να μην παίρνουν «ή να δικαιούται να πάρουν» άλλη σύνταξη από τη χώρα προέλευσης, ανεξαρτήτως ποσού.
Μετά τις πορείες διαμαρτυρίας των Ομογενών Βορειοηπειρωτών και Ποντιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τις συνεχόμενες επαφές και συναντήσεις με βουλευτές, υπουργούς και προέδρους Κομμάτων, είχε φανεί ότι υπήρχε μια αχτίδα φωτός στο μουντό τοπίο της συνταξιοδότησης των Ομογενών.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κ. Μπούρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να προχωρήσουν στις προετοιμασίες για την επαναφορά της σύνταξης, με τροπολογία που θα στηριζόταν στη μελέτη στοιχείων του ΟΓΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούταν και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Ευ. Βενιζέλο να στηρίζει την επαναφορά της σύνταξης.
Κι ενώ οι υπερήλικοί μας περιμένανε κάποια τροποποίηση ή θετική έκβαση στο θέμα που τους αφορούσε, ξαφνικά ο ΟΓΑ με την απόφαση διακοπής τον Αύγουστο τους βύθισε ακόμα πιο πολύ στον πόνο και στην απελπισία. 

10 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει αδέρφια τώρα που ψηφίσαμε το σύντροφο edi όλα θα φτιάξουν, δεν έχουμε ανάγκη τα ψοροευρώ της Ελλάδος...
    Τώρα έχουμε σοσιαλισμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ. ΑΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

      Διαγραφή
  2. Πληρώναμε αφειδώς όλους χωρίς κριτήρια και το αποτέλεσμα ήταν να μας ανεβούν και στο κεφάλι, γιατί η αχαριστία τους δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστε τα γιατί αυτοί οι άνθρωποι ειλικρινά δεν έχουν ιερό και όσιο.Το λέω μετάλόγου γνώσεως. Άμα δεν τους αρέσει να τσακιστουν να πάνε από κει που ήρθαν. Στα τσακίδια.

      Διαγραφή
  3. Καλώς και τις έκοψαν .
    Το 90% αυτόν που έπαιρναν σύνταξη δεν το είχαν για ευχαριστώ και σχολίαζαν με χλεύη και ειρωνεία “δεν τα δίνει η Ελλάδα. Τα δίνει η Ευρώπη”
    Πόλοι από αυτούς δηλώνουν αλβανοί και κάνουν και προπαγάνδα και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στελέχη του κομουνιστικού κόμματος
    Και μπορεί το σύστημα να άλλαξε αλλά οι ίδιοι υπηρετούν το σύστημα που στην ουσία είναι το ίδιο και χειρότερο αφού τώρα έχουμε τις ενωτικές διαφορές
    με τις γνωστές συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΤΙΤΑΣ ΑΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

      Διαγραφή
  4. o theos na sas kopsi to nima tis zoi sas re judha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 26 avg.2013-4:51:00 m.m. re apateona tu XXI eona....dhen pas na se pidhi...mia Italiqi Hellonaaaaaaaaaaaa,ja na min su ksanavromisi to kollogaidhurosu stomaaaaaaaaa???????????..pios ise esi re pioni,pu to meruliasmeno su miallo,kan miga dhen zigoniiiiii???..o theos ine megallos qe poli prosehtikos,opios skavi allun gurna,sigura tha mbi aftosssssss...oti spiris tha therisis,esi tetrapodhe mu JUDHA san skuliqi tha hathisssssssssssss....++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΆΣΚΗΣΉ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ? ΤΗ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΏ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ . ΤΗ ΘΑ ΓΥΝΉ ΜΕ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΆ ΠΟΥ ΘΑ ΖΙΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ 1/1/2013 ΕΝΏ ΔΙΈΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΌΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΉΛΙΚΑ ΕΝΏ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΕΚΟΠΗΣ ΒΓΉΚΕ ΣΤΗΣ
    15/11/2013 ΑΣ ΜΟΥ ΠΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΉΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΝΕΚΑΣ ΟΤΙ ΆΠΩ ΕΔΏ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΉΣΗ ΜΕ 80.00$ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΊΑ ΤΟΝ 85 ΤΗΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΠΊΔΟΜΑ ΧΙΡΙΑΣ ΆΠΩ ΤΗΝ ΓΕΡΜΆΝΙΑ ΤΟΝ 80.00 $ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΙ ΤΑ 3600.00$ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑ ΖΉΤΗΣΗ Ο Ο.Γ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή