Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αλβανία: Συμφωνία για κοινή διπλωματική εκπροσώπηση με το Κόσοβο στο εξωτερικό


Αλβανία: Συμφωνία για κοινή διπλωματική εκπροσώπηση με το Κόσοβο στο εξωτερικό Ο κ. Μπερίσα ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν άμεσα την ενοποίηση όλων των πρακτικών- σε όλους τους τομείς- με το Κόσοβο ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες για τους πολίτες εκατέρωθεν. Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε, στην τακτική της εβδομαδιαία συνεδρίαση, τη συμφωνία με την κυβέρνηση του Κοσόβου για κοινή διπλωματική και προξενική εκπροσώπηση Τιράνων και Πρίστινας στο εξωτερικό.
"Η απόφαση αυτή θα μειώσει τα έξοδα για τις δύο κυβερνήσεις μας, όπως επίσης έχει και συμβολικό χαρακτήρα για μια κοινή δράση των δύο κρατών στον διπλωματικό χώρο", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Ο κ. Μπερίσα ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν άμεσα την ενοποίηση όλων των πρακτικών- σε όλους τους τομείς- με το Κόσοβο ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες για τους πολίτες εκατέρωθεν.
Στις 13 Μαΐου, η βουλή του Κοσόβου είχε εγκρίνει μια τέτοια συμφωνία, τις τελικές υπογραφές για την οποία αναμένεται να βάλουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας και του Κοσόβου Έντμοντ Χατζηνάστο και Ενβέρ Χοτζάι αντίστοιχα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ Μιρέλα Ντίνι.

http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου