Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ του υποψηφίου Δημάρχου Φοινίκης κ. Λεωνίδα Χρήστου

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες του Δήμου Φοινίκης,
Ως υποψήφιος του Δήμου, ο οποίος ένωσε τα χωριά του Βούρκου και των Ριζών, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας θέλω να σας συστηθώ και να σας καλέσω όλους σε έναν κοινό αγώνα για το μέλλον του τόπου μας.

Γεννήθηκα στο Αλύκο το 1969. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας βίωσα τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 1992 στο Πολυτεχνείο των Τιράνων. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συνομήλικων μου, αποφάσισα να παραμείνω στον τόμο μου, επιβιώνοντας επαγγελματικά σε δύσκολες συνθήκες ως ιδιώτης αλλά και σε διάφορες διοικητικές θέσεις στον τομέα του ηλεκτρισμού. Είμαι παντρεμένος με την Αιμιλία Καρδάση-Χρήστου με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Πάρη.
Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ποτέ ενεργό μέλος σε κάποιο κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήμουν αδιάφορος για τα κοινά και ειδικότερα για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η πρόταση του Κόμματος των Ελλήνων να είμαι υποψήφιος στο Δήμο Φοινίκης στις επικείμενες εκλογές της 21ης Ιουνίου είναι πολύ τιμητική για μένα και τους ευχαριστώ. Θα ήθελα να διευκρινίσω πως ούτε μου ζητήθηκε, αλλά ούτε είμαι διατεθειμένος να δεσμευτώ σε πολιτικά πρόσωπα ή σχήματα ικανοποιώντας μικροπολιτικά συμφέροντα. Η μόνη δέσμευση που έχω είναι απέναντι στου 40.000 κατοίκους του Δήμου μας , ότι θα σεβαστώ την ιστορία, τις ανάγκες και το μέλλον αυτού του πονεμένου τόπου. Ενός τόπου που εκτός από την εγκατάλειψη που του επιφύλασσε η μοίρα, έγινε έρμαιο ανεύθυνων και ανίκανων διοικήσεων που δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν τη γη μας, να αλλοιώσουν δημογραφικά την περιοχή και στην καλύτερη περίπτωση αδιαφόρησαν στην υφαρπαγή τεράστιων εκτάσεων βοσκοτοπιών.
Η νέα διοικητική διαίρεση που στο σύνολο της αδίκησε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στα 59 χωριά του Δήμου Φοινίκης δίνει μία νέα προοπτική. Μία προοπτική που η ιστορία μας καλεί να αξιοποιήσουμε.
Φίλες και φίλοι,
Ζούμε σε μία εποχή πολυδιάστατης κρίσης και θα ήταν ανευθυνότητα αν σας έλεγα πως όλα είναι εύκολα. Την πραγματικότητα αυτή καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και οργάνωση, αξιοποιώντας το καλύτερο δυναμικό που διαθέτουμε.
Σύνθημα μας «Όλοι μαζί μπορούμε»
Μπορούμε ως Έλληνες να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν.
Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, δημιουργώντας πρότυπα σχολικά κέντρα για να κρατήσουμε τη νέα γενιά εδώ αλλά και να ενθαρρύνουμε όσους θέλουν να επιστρέψουν.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρεπής διαβίωσης στην τρίτη ηλικία.
Μπορούμε να προστατέψουμε την περιουσία μας, αλλά και να διεκδικήσουμε με κάθε μέσο αυτήν που παρανόμως μας αφαίρεσαν.
Μπορούμε να προστατέψουμε - αναδείξουμε τον πλούσιο πολιτισμό και την παράδοση μας.
Μπορούμε πολλά να κάνουμε με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, διασφαλίζοντας την ανέξοδη πρόσβαση όλων σε αυτές, την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικότερα αυτών που ζουν στην Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού.
Μπορούμε να στηρίξουμε τους νέους επιχειρηματίες και να ενθαρρύνουμε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο τους.
Μπορούμε και μας αξίζει να έχουμε έναν Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών και όχι ένα παλάτι που θα το υπηρετούν οι δημότες.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτά και για άλλα, που αποτυπώνουμε με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας, σας καλώ να συμμετάσχετε, ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον εαυτό μας και τον τόπο μας. Με γνώση και αξιοπρέπεια, να αγωνιστούμε για αυτά που μας ανήκουν, στο Βούρκο, στα Ριζά, στην Αλβανία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Λεωνίδας Χρήστου
Υποψήφιος Δήμαρχος Φοινίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου