Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας προτείνει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει κίνηση προκειμένου να πετύχει να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, να αποδεχθεί τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τη βολιδοσκόπηση έχουν κάνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με το Άγιο Όρος.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί και δεν έχει απαντήσει θετικά.
Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν στην προσπάθειά τους και ευελπιστούν ότι θα τον πείσουν να αποδεχθεί την πρόταση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση σχετικά με υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με πληροφορίες από TO VIMA

2 σχόλια:

  1. Aleksi, (mo u merzit) exoume enallaktiki kai ton oikoumeniko patriarxi

    kane mou aleksi nevma
    komu-nistiko to pnevma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι σωστο η θρησκευτικη ηγεσια να εμπλεκεται με τη πολιτικη ηγεσια, μα που ζουμε επιτελους υστερα μας το παιζουν και προοδευτικη οι Συριζαιοι , η θρησκευτικη και πολιτικη ηγεσια πρεπει να εχουν σχεσεις μονο αλληλουποστηριξης και συνεργασιας σε καποια συγκεκριμενα κοινωνικα πλαισια να εχει και η θρησκευτικη ηγεσια εναν υπευθυνο ρολο και αποψη για οτι συμβαινει στην κοινωνια αλλα μονο απο πλευρα θρησκευτικης ηγεσιας και των καθηκοντων που πηγαζουν απο αυτην δεν ειναι σωστο Ιερεας με πολιτικο αξιωμα μας θυμιζει αλλες εποχες οπως στην Κυπρο με τον Αρχιεπισκοπο Μακαριο.Δηλαδη το επομενο ποιο θα ειναι να πρωτεινουν για Δημαρχο Θεσαλλονικης το Μητροπολιτη Ανθιμο. Ελεος ας μην μλεκουμε την Εκκλησια με την πολιτικη ετσι επηρεαζεται αρνητικα ως ενα βαθμο και ο Ιερος Χαρακτηρας της Εκκλησιας και η αποστολη της προς την κοινωνια.Δεν αντιλεγω ας βγαινει δημοσια οποις Ιερεας θελει να υποστηριζει δημοσια καποιον υποψηφιο για τις εκλογες που επιθιμει οποιος να ειναι πολιτης αλλα οχι Ιερεας να μπαινει στην πολιτικη η με την πολιτικη εξουσια η με την ηγεσια της Εκκλησιας ενα απο τα δυο οχι και τα δυο μαζι.Αλλο ο Ποντιφικας στο Βατικανο και αλλο ο Καισαρας στη Ρωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή